Verantwoorde toeleveringsketen

Gedragscode voor leveranciers

We hebben de Google-gedragscode voor leveranciers ontwikkeld om te zorgen dat onze hoge standaarden voor de bescherming van arbeiders en de omgeving worden nageleefd door elke leverancier die bij onze werkzaamheden is betrokken. Deze code bouwt voort op de kernwaarden en -overtuigingen van Google, maar ook op de gedragscode voor medewerkers, veiligheidsnormen, milieunormen en contractvereisten.

Lees meer over onze gedragscode voor leveranciers

Beleid ten aanzien van conflictmineralen

De meeste elektronica bevat tantaal, tin, wolfraam en/of goud. Deze metalen kunnen worden gewonnen uit de Democratische Republiek Congo en nabijgelegen landen. In deze landen woedt een decennialange burgeroorlog en strijden meerdere groeperingen met elkaar om de macht in de mineralenhandel. Wij zijn van mening dat het van essentieel belang is om conflictvrije bronnen voor deze metalen binnen deze regio te ontwikkelen om zo de mensenrechten te beschermen.

Lees meer over ons beleid ten aanzien van conflictmineralen

Voor meer informatie over onze due diligence-inspanningen ten aanzien van conflictmineralen in onze toeleveringsketen raadpleeg je onze rapporten ten aanzien van conflictmineralen.

Rapport ten aanzien van conflictmineralen voor 2016 downloaden

Rapport ten aanzien van de toeleveringsketen

We werken samen met meer dan 400 leveranciers van over de hele wereld om hardwareonderdelen te maken voor onze datacenters, consumentenapparaten en andere gerelateerde producten. We streven naar een ethisch verantwoorde en eerlijke behandeling van arbeiders, veilige en gezonde werkplekken, en een kleinere impact op het milieu. Raadpleeg ons rapport ten aanzien van de toeleveringsketen voor 2016 voor meer informatie over ons programma.

Rapport ten aanzien van de toeleveringsketen voor 2016 downloaden

Verklaring ten aanzien van moderne slavernij

'Moderne slavernij' is het werven, behouden, transporteren, leveren of verkrijgen van een persoon voor gedwongen arbeid of commerciƫle seksuele handelingen middels gebruik van geweld, fraude of dwang. Vandaag de dag zijn er ongeveer 46 miljoen slachtoffers van moderne slavernij. Wij streven ernaar moderne slavernij te weren uit onze toeleveringsketens en werkzaamheden, en hebben programma's en processen opgezet om hiervoor te zorgen. Raadpleeg onze verklaring ten aanzien van moderne slavernij voor 2016 voor meer informatie over onze inspanningen.

Verklaring ten aanzien van moderne slavernij voor 2016 downloaden
Terug naar boven