Optrekken met de Trekker in de Grand Canyon

We zijn bijzonder enthousiast over de nieuwe beelden van de Grand Canyon omdat het de eerste collectie is die we hebben gemaakt met de Street View Trekker. De Trekker, ons nieuwste systeem voor het verzamelen van beelden, is een draagbaar rugzaksysteem waarmee we naar locaties kunnen gaan die alleen te voet toegankelijk zijn. De mogelijkheid om Street View naar afgelegen, moeilijk bereikbare plaatsen zoals de Grand Canyon te halen, biedt een enorme kans om de schoonheid en geschiedenis van dit soort locaties toegankelijk te maken voor een wereldwijd publiek.

Het ruige terrein en de smalle en steile paden van de Grand Canyon zijn ideaal om de functionaliteit van de Trekker te laten zien. De smalle paden zijn niet toegankelijk voor de auto's, trikes en trolleys die we normaal gesproken voor Street View gebruiken, maar zijn perfect voor de draagbare Trekker-rugzak. Dankzij het compacte formaat kunnen wandelaars gemakkelijk lopen met de Trekker en bovendien worden de beelden tijdens het lopen automatisch verzameld. De Trekker wordt bestuurd met een Android-apparaat en bestaat uit 15 lenzen boven op een standaard die elk een verschillende kant op zijn gericht, zodat we de beelden kunnen samenvoegen tot een panoramaweergave van 360 graden.

Het kostte een team van tien Googlers en vijf Trekkers ongeveer drie hele dagen om de belangrijkste paden van de South Rim van de Grand Canyon vast te leggen. Twee Trekker-teams wandelden langs de Bright Angel Trail, kampeerden 's nachts bij de Phantom Ranch en liepen de volgende dag langs de South Kaibab Trail. Drie andere Trekker-teams bleven boven op de Grand Canyon om beelden langs de rand van het ravijn en van de South Rim Trail te verzamelen. Ons team verzamelde ook beelden van de meteorietkrater net buiten Grand Canyon National Park.

Omdat we Google Maps zo compleet en correct mogelijk proberen te maken, willen we de Trekker graag meenemen naar nieuwe plaatsen die alleen te voet toegankelijk zijn. We hopen in de toekomst nieuwe collecties met u te kunnen delen van andere unieke plaatsen van over de hele wereld, van bospaden tot de trappen van oude kastelen en nog veel meer.