Privacy

Uw privacy en veiligheid zijn belangrijk voor ons. Het team van Street View neemt diverse maatregelen om te helpen de privacy en anonimiteit van mensen te beschermen wanneer de beelden voor Street View worden verzameld, onder andere door het onherkenbaar maken van gezichten en nummerborden. U kunt gemakkelijk contact opnemen met het team van Street View als u een beeld ziet dat onherkenbaar moet worden gemaakt of waarover u zich zorgen maakt. Meer informatie vindt u in onze video of in de documentatie hieronder.Privacymaatregelen

Uitsluitend openbare toegang

Street View bevat beelden van openbare wegen, die vergelijkbaar zijn met wat u ziet wanneer u langs een weg rijdt of wandelt. Dit type beeldmateriaal is beschikbaar in een groot aantal indelingen voor steden over de hele wereld. In sommige gevallen werkt Google samen met een organisatie zoals Disneyland Parijs om het verzamelen van beelden op hun terrein in te plannen.

Street View-afbeeldingen zijn niet realtime

Onze beelden laten alleen zien wat onze voertuigen te zien kregen op de dag dat ze langs de desbetreffende locatie reden. Daarna duurt het minimaal enkele maanden om de verzamelde beelden te verwerken voordat ze online worden gezet. Dit betekent dat beelden die u in Street View bekijkt tussen enkele maanden en enkele jaren oud zijn.

Gezichten worden onherkenbaar gemaakt en nummerborden onleesbaar

We hebben zeer geavanceerde technologie ontwikkeld voor het onherkenbaar maken van gezichten en het onleesbaar maken van nummerborden. Deze technologie wordt toegepast op alle Street View-beelden. Dit betekent dat als een van onze beelden een herkenbaar gezicht (bijvoorbeeld van een voorbijganger op de stoep) of een leesbaar nummerbord bevat, dit automatisch onherkenbaar of onleesbaar wordt gemaakt, zodat de persoon of het voertuig niet kan worden herkend. Als onze detectoren iets hebben gemist, kunt u dat op een heel eenvoudige manier aan ons melden.

Problemen melden

U kunt het verder onherkenbaar maken van een specifiek beeld aanvragen

We bieden eenvoudige hulpprogramma's waarmee gebruikers het verder onherkenbaar maken van beelden kunnen aanvragen waarop de gebruiker, hun familie, auto of huis te zien zijn. Naast het automatisch onherkenbaar maken van gezichten en het onleesbaar maken van nummerborden, maken we de volledige auto, het volledige huis of de volledige persoon onherkenbaar wanneer een gebruiker een dergelijk verzoek indient. Gebruikers kunnen ook de verwijdering van beelden aanvragen waarop ongepaste inhoud staat (zoals naaktheid of geweld).

Een probleem melden

Een probleem melden

Als u een beeld heeft gevonden dat u verder onherkenbaar wilt laten maken of dat ongepaste inhoud bevat, gaat u als volgt te werk:

  1. Zoek het beeld in Street View.
  2. Klik op 'Een probleem melden' in de rechterbenedenhoek van het beeldvenster.
  3. Vul het formulier in en klik op 'Verzenden'.

Dat is alles. We onderzoeken uw melding onmiddellijk.