De nieuwste zoekfuncties, tips en trucs

Hier vindt u de nieuwste zoekfuncties van Google en tips en trucs waarmee u een ware zoekexpert wordt. Als u echt alle details wilt weten, bekijkt u een zoekverhaal of een aantal andere leuke projecten waaraan we hebben gewerkt in onze speelplaats.

Nieuwe functies

Ontdek wat er nu mogelijk is in Google Zoeken dankzij recent uitgebrachte functies.

Vluchten zoeken

14-03-12

Verken vliegopties en plan uw reis met slechts enkele muisklikken. U kunt de functie voor vluchten zoeken nu gebruiken om vluchten vanuit de Verenigde Staten naar veel internationale bestemmingen te boeken.

Meer informatie.

Gerelateerde zoekvoorbeelden

23-02-12

Vind die geweldige afbeelding die u zoekt of bekijk foto's over een bepaald onderwerp via gerelateerde zoekvoorbeelden. Deze zoekvoorbeelden worden boven de resultaten van Google Afbeeldingen weergegeven.

Meer informatie.

Persoonlijke resultaten

10-01-12

Voor aanbevelingen gaan we naar mensen die we kennen en vertrouwen. Met persoonlijke resultaten ziet u relevante tips, foto's en berichten van uw vrienden naast de resultaten van internet.

Meer informatie.

De evolutie van Google Zoeken

Leer meer over Google door de innovaties, functies en mijlpalen voor onze zoekfunctie te bekijken sinds de oprichting van Google in 1997.

 • Google Zoeken wordt gelanceerd

  04-09-97

  Larry en Sergey, informaticastudenten aan de universiteit van Stanford die het afgelopen jaar hebben samengewerkt aan een zoekmachine, BackRub, die op de servers van Stanford werd gehost, besluiten hun zoekmachine te hernoemen. Na een beetje brainstormen kiezen ze voor Google: een woordspeling op het woord 'googol', een wiskundige term voor een 1 met honderd nullen.

 • De eerste doodle

  30-08-98

  De traditie van startpaginadoodles ontstaat wanneer Larry en Sergey het figuur van de Burning Man in het Google-logo opnemen voordat ze naar het Burning Man-festival in Nevada gaan.

 • Talen

  09-05-00

  Om invulling te geven aan ons doel om alle informatie ter wereld te ordenen, lanceren we Google.com in tien extra talen: Deens, Duits, Fins, Frans, Italiaans, Nederlands, Noors, Portugees, Spaans en Zweeds.

 • Zoekindex

  26-06-00

  Google luidt een nieuw millennium, nieuwe eeuw, nieuw decennium en nieuw webzoektijdperk in door 's werelds grootste webzoekindex te worden.

 • Talen

  12-09-00

  Google begint de zoekfunctie aan te bieden in het Chinees, Japans en Koreaans, waarmee het totaal aantal ondersteunde talen op 15 komt. Maar (nog steeds) geen Klingon.

 • Google Toolbar

  11-12-00

  Dankzij de release van de browserplug-in Google Toolbar kunt u nu Google-zoekopdrachten uitvoeren zonder naar onze startpagina te gaan. Met andere woorden: u kunt Google nu overal op internet gebruiken zonder naar Google.nl te gaan door onze Google Toolbar te downloaden en in uw browser te installeren.

 • Talen

  27-03-01

  Omdat we niet tevreden zijn met de snelheid waarmee we onze Google-interface taal voor taal in de ontelbare talen laten vertalen die over de hele wereld worden gesproken, ontwikkelt Google een vertaalprogramma waarin gebruikers kunnen helpen dit proces te versnellen. Nu kunnen Googlers zich vrijwillig aanmelden om sommige of al onze pagina's in meer dan 100 verschillende talen te vertalen. Vrijwilligers hebben Google al vertaald in het Afrikaans, Catalaans, Russisch en Tsjechisch, en elke week komen daar nieuwe talen bij. Google.com is vanaf dit moment beschikbaar in 26 talen.

 • Google Afbeeldingen

  28-07-01

  Als een foto of afbeelding meer zegt dan duizend woorden, wat dacht u dan van een miljoen afbeeldingen? Of 250 miljoen afbeeldingen, om precies te zijn? Google Afbeeldingen (bètaversie) wordt gelanceerd. Dit is de beste manier om op internet naar afbeeldingen te zoeken. Bovendien is deze service net zo gebruiksvriendelijk als de andere online zoekservices van Google.

 • Zoekindex

  11-12-01

  De webindex van Google is inmiddels uitgebreid tot 3 miljard webdocumenten, wat op dat moment een behoorlijk groot aantal lijkt.

 • Zeitgeist 2001

  14-12-01

  We leggen de essentie van 2001 vast, gedistilleerd uit de miljarden Google-zoekopdrachten die dit jaar zijn uitgevoerd. Op basis van de meer dan 150 miljoen zoekopdrachten die we dit jaar elke dag hebben verwerkt, is dit de top tien van meest in populariteit stijgende zoekopdrachten wereldwijd:

  1. nostradamus
  2. cnn
  3. world trade center
  4. harry potter
  5. anthrax
  6. windows xp
  7. osama bin laden
  8. audiogalaxy
  9. taliban
  10. loft story
 • Google Nieuws

  23-09-02

  Het laatste nieuws! Google Nieuws wordt gelanceerd. De site biedt het laatste nieuws, verzameld uit ongeveer 4000 nieuwsbronnen wereldwijd. Artikelen worden automatisch ingedeeld in categorieën en onderwerpen worden gedurende de dag bijgewerkt, zodat u het nieuws gemakkelijk kunt volgen.

 • Zeitgeist 2002

  09-12-02

  We geven een overzicht van 2002 met onze Zeitgeist, die een uniek beeld geeft van de belangrijkste gebeurtenissen en populairste trends van het jaar op basis van meer dan 55 miljard zoekopdrachten die het afgelopen jaar door Google-gebruikers van over de hele wereld zijn uitgevoerd. Dit zijn de tien meest in populariteit stijgende zoekopdrachten wereldwijd:

  1. spiderman
  2. shakira
  3. winterspelen
  4. wk
  5. avril lavigne
  6. star wars
  7. eminem
  8. american idol
  9. morrowind
  10. warcraft 3
 • Froogle

  12-12-02

  We lanceren Froogle (nu Google Shopping), onze productzoekservice met de typische Google-focus op objectieve, onbevooroordeelde resultaten, ditmaal op het gebied van online winkelen. Froogle doorzoekt miljoenen relevante websites om gebruikers snel te helpen vinden wat ze zoeken en sites voor te stellen die het specifieke product aanbieden dat ze zoeken. We hebben van het begin af aan besloten dat Google nooit plaatsen in de zoekresultaten verkoopt, zodat gebruikers altijd weten dat hun resultaten relevant zijn en hun hoge positie niet hebben gekocht.

 • Zeitgeist 2003

  31-12-03

  Nadat er afgelopen jaar meer dan 55 miljard zoekopdrachten zijn uitgevoerd, brengen we de Zeitgeist van 2003 uit, die een uniek beeld geeft van de grote gebeurtenissen en populairste trends van het jaar. Dit zijn de tien populairste zoekopdrachten van het jaar wereldwijd:

  1. britney spears
  2. harry potter
  3. matrix
  4. shakira
  5. david beckham
  6. 50 cent
  7. irak
  8. lord of the rings
  9. kobe bryant
  10. tour de france
 • Zoekindex

  17-02-04

  Onze zoekindex bereikt een nieuwe mijlpaal: 6 miljard items, waaronder 4,28 miljard webpagina's en 880 miljoen afbeeldingen.

 • Gmail

  01-04-04

  We testen een vroege release van Gmail, een gratis zoekgebaseerde webmailservice met een opslagcapaciteit van maximaal 8 miljard bits aan informatie (oftewel 500.000 pagina's aan e-mail), per gebruiker. De inspiratie voor Gmail was een Google-gebruiker die klaagde over de slechte kwaliteit van bestaande e-mailservices.

  Meer informatie

 • Zoeken per sms voor mobiel

  07-10-04

  OMG—Google SMS (short message service) wordt gelanceerd, zodat u snel een vermelding voor een restaurant in de buurt kunt vinden, de definitie van een woord of de prijs van een product kunt opzoeken of een regio- of postcode kunt vinden. U kunt Google SMS zelfs gebruiken om de fooi te berekenen. Als u sms-berichten kunt verzenden en ontvangen op uw telefoon, kunt u uw zoekopdracht verzenden naar nummer 46645 (GOOGL op de meeste telefoons). U ontvangt uw zoekresultaten als tekstberichten, niet als links.

  Meer informatie

 • Google Scholar

  08-10-04

  In de bètaversie van Google Scholar kunnen wetenschappers academische literatuur doorzoeken zoals papers, scripties, boeken, preprints, samenvattingen en technische rapporten, en dat allemaal gratis. Bij Google hebben we zelf veel aan academisch onderzoek gehad. Dit is een van de manieren waarop we iets voor de onderzoekswereld terug kunnen doen. We hopen dat Google Scholar ons allemaal helpt op de schouders van reuzen te staan.

  Meer informatie

 • Google Desktop

  14-10-04

  Met Google Desktop overschrijdt de Google-zoektechnologie de laatste datagrens: uw eigen onoverzichtelijke harde schijf. Deze kleine applicatie (700 k) is ontworpen om u te helpen allerlei soorten bestanden op uw harde schijf te vinden, waaronder Office-bestanden, e-mail, AIM-chats en pdf's, plus muziek, afbeeldingen, video's en meer.

  Meer informatie

 • Zoekindex

  10-11-04

  We kondigen aan dat onze index met webpagina's de 8 miljard heeft bereikt. Op dat moment leek dat heel veel.

  Meer informatie

 • Google Boeken

  14-12-04

  Boeken van over de hele wereld, voor de eeuwigheid bewaard dankzij het Google Print Program (later hernoemd tot Zoeken naar boeken met Google en later Google Boeken). Vandaag kondigen we scanpartnerschappen aan met de universiteitsbibliotheken van Harvard, Stanford, de University of Michigan en Oxford, plus de New York Public Library. We willen hiermee de wereld van boeken toegankelijker maken voor een nieuwe generatie. Door samen te werken met bibliotheken en uitgevers hebben we nu toegang tot miljoenen boeken, waaronder vele unieke exemplaren die in jaren niet gelezen zijn, en duizenden boeken die niet langer worden gedrukt.

  Meer informatie

 • Zeitgeist 2004

  22-12-04

  Op basis van miljarden zoekopdrachten van Google-gebruikers van over de hele wereld biedt de Zeitgeist voor 2004 een uniek beeld van de belangrijkste gebeurtenissen en trends van het jaar. Dit zijn de tien populairste zoekopdrachten wereldwijd:

  1. britney spears
  2. paris hilton
  3. christina aguilera
  4. pamela anderson
  5. chat
  6. games
  7. carmen electra
  8. orlando bloom
  9. harry potter
  10. mp3
 • Google Video's

  25-01-05

  We lanceren Google Video's, een product waarmee u een index kunt doorzoeken met transcripten van recente tv-programma's. Op dit moment is het nog een bètaproduct in een vroege fase: u krijgt alleen schermafbeeldingen en tekstfragmenten te zien uit programma's die overeenkomen met uw zoektermen, en u kunt alleen programma's van enkele zenders doorzoeken vanaf december 2004. We zijn echter van plan Google Video's verder te verbeteren en uit te breiden, dus zoals ze in de televisiewereld zeggen: blijf kijken.

  Meer informatie

 • Index van Google Afbeeldingen

  07-02-05

  Op deze dag bereiken we een grote mijlpaal wanneer Google Afbeeldingen aankondigt dat we 1,1 miljard afbeeldingen hebben geïndexeerd (en niet eens allemaal van katten).

  Meer informatie

 • iGoogle

  19-05-05

  Google Labs presenteert onze gepersonaliseerde startpagina (die nu iGoogle wordt genoemd) waarmee u internet als het ware kunt indelen zoals u wilt door nieuwskoppen, het weerbericht en andere functies aan de startpagina van Google toe te voegen. Met één muisklik kunt u terugschakelen naar de 'klassieke' Google-indeling.

  Meer informatie

 • Google Vertalen

  22-08-05

  Wat zegt u? Google Vertalen scoort goed in de evaluatie die de Amerikaanse regering in 2005 op computervertalingssystemen uitvoert. Zoals u uit de latere vermeldingen in deze tijdlijn kunt zien, is dit nog maar het begin voor ons vertalingsteam.

  Meer informatie

 • Google Zoeken in blogs

  15-09-05

  Bloggen wordt duidelijk steeds populairder, maar hoe kunt u terugvinden waar deze bloggers over schrijven? Daarvoor introduceren we Google Zoeken in blogs, waarin we op de vertrouwde Google-snelheid zoekresultaten voor blogs leveren in verschillende talen, ongeacht waar ze worden gehost of zijn geschreven. U kunt zoeken op onderwerp, URL of zoekwoorden of u kunt uw zoekopdracht beperken tot specifieke blogs of perioden.

  Meer informatie

 • Zeitgeist 2005

  20-12-05

  Miljarden Google-zoekopdrachten, één jaar. Zeitgeist brengt het eerste terug tot een momentopname van het tweede. Dit zijn de tien snelst in populariteit stijgende zoekopdrachten wereldwijd:

  1. MySpace
  2. Ares
  3. Baidu
  4. wikipedia
  5. orkut
  6. iTunes
  7. Sky News
  8. World of Warcraft
  9. Green Day
  10. Leonardo da Vinci
 • Google Finance

  21-03-06

  We helpen u meer met uw euro's te doen door snelle en gemakkelijke toegang te bieden tot financiële informatie en bedrijfsgegevens over bedrijven en beleggingsfondsen. Google Finance bevat interactieve grafieken, een bedrijfszoekfunctie op naam of tickersymbool, artikelen gegroepeerd op onderwerp uit Google Nieuws, recente blogberichten van Google Zoeken in blogs, discussiegroepen over specifieke onderwerpen en overzichtelijke portfolio's voor het bijhouden van uw financiële gegevens.

  Meer informatie

 • Trends

  10-05-06

  Top of flop? Met Google Trends kunt u bekijken hoe geïnteresseerd de wereld is in uw favoriete onderwerpen. Geef maximaal vijf onderwerpen op en bekijk hoe vaak er in de loop der tijd op Google naar is gezocht. U kunt in Google Trends ook zien hoe vaak uw onderwerpen zijn weergegeven in artikelen in Google Nieuws, en in welke geografische regio's er het vaakst naar is gezocht.

  Meer informatie

 • Google Aangepast zoeken

  23-10-06

  Beter dan Google? Waarom niet? Met een engine voor Google Aangepast zoeken kunnen bloggers en website-eigenaren een zoekmachine opzetten op basis van hun eigen interesses en die van hun gebruikers.

  Meer informatie

 • Patent Search

  14-12-06

  Met de bètarelease van Google Patent Search kunt u het verhaal achterhalen achter alledaagse producten zoals plakband en contactlenzen, of duizenden obscure uitvindingen ontdekken waarvan u van het bestaan niet wist. Met Google Patent Search kunt u de volledige tekst en illustraties van meer dan 7 miljoen Amerikaanse patenten doorzoeken.

  Meer informatie

 • Zeitgeist 2006

  28-12-06

  Wat speelde er in 2006? Zeitgeist probeert die vraag te beantwoorden door naar de Google-zoekopdrachten van dat jaar te kijken. Dit zijn de populairste wereldwijde zoektermen van 2006:

  1. bebo
  2. speeleiland
  3. wk
  4. metacafe
  5. radioblog
  6. wikipedia
  7. video
  8. rebelde
  9. mininova
  10. wiki
 • Universeel zoeken

  16-05-07

  En nu allemaal samen... Tijdens ons Searchology-evenement kondigen we aan dat we weer een volgende stap in de richting van universeel zoeken hebben gezet door een manier te ontwikkelen waarop alle inhoudsbronnen kunnen worden doorzocht (internet, afbeeldingen, nieuws, kaarten, lokale resultaten, video, boeken) en geïntegreerde resultaten kunnen worden weergegeven die zijn gerangschikt op relevantie.

  Meer informatie

 • Zeitgeist 2007

  15-12-07

  We leggen de essentie van 2007 bloot op basis van miljarden Google-zoekopdrachten. Dit zijn de tien snelst in populariteit stijgende zoekopdrachten van Nederland:

  1. youtube
  2. hyves
  3. buienradar
  4. gouden kooi
  5. wiki
  6. maps
  7. speeleiland
  8. spele
  9. justin bieber
  10. uitzending gemist
 • Google Vertalen

  15-05-08

  Google Vertalen biedt het gemak van directe online vertalingen nu ook aan in het Bulgaars, Deens, Fins, Hindi, Kroatisch, Noors, Pools, Roemeens, Tsjechisch en Zweeds. Het totale aantal ondersteunde talen komt hiermee op 23. Odlično!

  Meer informatie

 • Doodle 4 Google 2008

  21-05-08

  Miljoenen online stemmers bepalen dat Grace Moon uit groep 8 in Castro Valley (Californië) de beste doodle heeft ontworpen voor de wedstrijd Doodle 4 Google 2008.

  Meer informatie

 • Google Site Search

  03-06-08

  Met Google Site Search kunnen website-eigenaren de zoekfunctie van Google op hun eigen sites aanbieden.

  Meer informatie

 • Knol

  23-07-08

  We lanceren Knol, een nieuwe service waarmee experts gemakkelijker artikelen kunnen schrijven en hun kennis op internet kunnen delen. Auteurs kunnen gezaghebbende artikelen ('knols') over een onderwerp posten en deze kennis vervolgens met iedereen delen. Bij elke knol wordt de auteur of groep auteurs genoemd, zodat lezers duidelijk kunnen zien door wie een artikel is geschreven en wat zijn of haar achtergrond is. Bovendien kunnen lezers opmerkingen achterlaten, een recensie over de knol schrijven of deze beoordelen. Met de nieuwe functie voor 'beheerde samenwerking' kunnen lezers zelfs rechtstreeks aan de knol bijdragen. De auteur kan vervolgens zelf beslissen wat hij of zij met de suggestie doet.

  Meer informatie

 • Zoekindex

  25-07-08

  Hoe groot is internet eigenlijk? We kondigen aan dat ons indexeringssysteem voor het verwerken van links nu 1 biljoen unieke URL's bevat. Het aantal afzonderlijke webpagina's stijgt bovendien met ettelijke miljarden pagina's per dag.

  Meer informatie

 • Google Suggest

  25-08-08

  We lanceren Google Suggest, waarmee u sneller zoekopdrachten kunt formuleren en minder hoeft te typen (en minder typefouten maakt). Al deze suggesties die binnen honderdsten van seconden worden weergegeven, besparen alle internetgebruikers in totaal duizenden uren typen.

  Meer informatie

 • De browser Google Chrome

  02-09-08

  We brengen Google Chrome uit, een nieuwe open source-browser. Google Chrome is snel en veilig en biedt u nog gemakkelijker toegang tot uw favoriete Google-services, zoals Gmail, Google Maps en Google Documenten. Bovendien zijn er nieuwe, unieke functies beschikbaar, zoals één vak voor zowel webadressen als zoekopdrachten, een vereenvoudigde downloadbeheerfunctie en een interface die is ontworpen om uw internetervaring te maximaliseren.

 • Tiende verjaardag van Google

  02-09-08

  De tijd vliegt: het is alweer de tiende verjaardag van Google.

 • Project 10^100

  24-09-08

  Als onderdeel van de festiviteiten rond onze tiende verjaardag lanceren we Project 10^100 ('tien tot de macht honderd'). Dit is een oproep voor ideeën waarmee zo veel mogelijk mensen kunnen worden geholpen, en een programma om de beste van deze ideeën uit te voeren. We stellen 10 miljoen dollar beschikbaar om deze projecten een goede start te geven en nodigen alle gebruikers uit op hun favoriete ideeën te stemmen.

  Meer informatie

 • Zeitgeist 2008

  10-12-08

  We maken de snelst in populariteit stijgende zoekopdrachten bekend die de trends van 2008 voor Nederland weerspiegelen:

  1. obama
  2. justin bieber
  3. hyves
  4. youtube
  5. wiki
  6. wii
  7. telegraaf
  8. postbank
  9. webmail
  10. ziggo
 • Google Vertalen

  26-02-09

  Nadat Albanees, Ests, Galicisch, Hongaars, Maltees, Thai en Turks aan Google Vertalen zijn toegevoegd, kunnen we aankondigen dat de functie nu automatisch kan vertalen tussen 41 talen die gezamenlijk 98 procent van de talen beslaan die internetgebruikers kunnen lezen.

  Meer informatie

 • Google Profielen

  21-04-09

  We brengen Google Profielen uit, waarin u meer controle heeft over de informatie die mensen vinden als ze naar uw naam zoeken. Profielen worden onder aan onze Amerikaanse zoekpagina's weergegeven wanneer mensen naar een naam zoeken.

  Meer informatie

 • Opties voor Google Zoeken

  12-05-09

  Kan zoeken op internet beter en persoonlijker worden gemaakt? Altijd. Daarom lanceren we onze zoekopties, een venster met zoekfilters aan de linkerkant van de zoekresultaten waarmee u grotere controle over uw resultaten heeft.

  Meer informatie

 • Doodle 4 Google 2009

  20-05-09

  Duizenden schoolkinderen sturen hun ontwerp op. Er wordt meer dan 6 miljoen keer gestemd. En Christin Engelberth, een leerlinge uit groep 8 in San Antonio (Texas), wint de wedstrijd Doodle 4 Google 2009.

  Meer informatie

 • Google Vertalen

  31-08-09

  Wat? Ondersteunde Google Vertalen geen Afrikaans, Iers, IJslands, Jiddisch, Macedonisch, Maleis, Swahili, Welsh of Wit-Russisch? Nu gelukkig wel.

  Meer informatie

 • Sociaal zoeken

  26-10-09

  Met Sociaal zoeken, een nieuw experiment in Google Labs, worden uw zoekresultaten uitgebreid met relevante openbare inhoud van uw vrienden en contactpersonen, duidelijk gemarkeerd onder aan uw zoekresultaten.

  Meer informatie

 • Google Dashboard

  05-11-09

  Google Dashboard biedt u meer transparantie en inzicht in uw aan Google gerelateerde gegevens. Dashboard geeft een overzicht van uw gegevens voor elk product dat u gebruikt en biedt rechtstreekse links, zodat u uw persoonlijke gegevens en instellingen handig op één centrale, goed beveiligde plaats kunt beheren.

  Meer informatie

 • Zeitgeist 2009

  01-12-09

  Wat was er belangrijk in 2009? In de Zeitgeist van dit jaar worden de trends in miljarden Google-zoekopdrachten zichtbaar. Dit zijn de snelst stijgende zoekopdrachten van dit jaar in Nederland:

  1. ing inloggen
  2. facebook
  3. justin bieber
  4. marktplaats
  5. webmail
  6. uitzending gemist
  7. vertalen
  8. iphone
  9. telegraaf
  10. RTL
 • Google Goggles

  07-12-09

  We lanceren Google Goggles, een nieuwe visuele zoekapplicatie voor Android-telefoons waarmee u op internet kunt zoeken door een foto te maken in plaats van woorden in te typen. Maak een foto van een monument, bord, logo, boekomslag of kunstwerk om zoekresultaten voor uw foto te vinden. Als u informatie over een bedrijf wilt, richt u uw telefooncamera op een winkel. Goggles laat u de naam van het bedrijf zien, afgeleid op basis van de GPS en het kompas in de telefoon.

  Meer informatie

 • Realtime Zoeken

  07-12-09

  Met onze nieuwe functie Google Realtime Zoeken worden uw zoekresultaten doorlopend bijgewerkt met live updates van mensen op populaire sites als Twitter, plus nieuwskoppen en blogberichten die nog maar net zijn gepubliceerd.

  Meer informatie

 • De geboortedag van sir Isaac Newton

  04-01-10

  Ter ere van de 368e verjaardag van sir Isaac Newton produceren we onze eerste interactieve doodle.

 • Parijse liefde

  07-02-10

  We zenden voor het eerst een reclamespot uit tijdens de Amerikaanse Super Bowl. Hierin wordt een liefdesverhaal verteld door middel van zoekopdrachten. Dit is een van de vele video's waarin we de verhalen van mensen achter zoekopdrachten vertellen.

 • Topeka

  01-04-10

  Op 1 april veranderen we onze naam in 'Topeka', als eerbetoon aan de plaats Topeka in Texas, die zijn naam veranderde in 'Google' in een poging ons experimentele glasvezelnetwerk naar de stad te halen.

  Meer informatie

 • Een nieuwe look voor de zoekresultaten

  05-05-10

  We presenteren een nieuw ontwerp voor onze zoekresultaten, met een nieuw venster aan de linkerkant waarin de meest relevante zoekopties en verfijningen voor uw zoekopdracht te vinden zijn. Nu kunt u snel schakelen tussen verschillende soorten resultaten, zoals boeken, afbeeldingen en nieuws, of uw resultaten verfijnen op datum of onderwerp. Met de nieuwe functie 'Iets anders' onder aan het linkervenster kunt u andere onderwerpen vinden die gerelateerd zijn aan uw zoekopdracht.

  Meer informatie

 • PAC-MAN-doodle

  21-05-10

  Ter ere van het 30-jarig bestaan van PAC-MAN presenteren we onze eerste speelbare doodle, compleet met alle 256 stiphappende levels en naast een PAC-mannetje ook een PAC-mevrouwtje. Het spel is zo populair dat we het een permanent plekje geven.

  Meer informatie

 • Doodle 4 Google 2010

  26-05-10

  Na meer dan 33.000 inzendingen van basisschoolleerlingen en miljoenen online uitgebrachte stemmen presenteren we met trots Makenzie Melton, groep 5-leerlinge uit El Dorado Springs in Missouri, als winnares van de wedstrijd Doodle 4 Google 2010.

  Meer informatie

 • Gepersonaliseerde versie van Google.com

  02-06-10

  We bieden nieuwe personaliseringsmogelijkheden voor de startpagina van Google, zodat u uw eigen achtergrondafbeelding kunt kiezen.

  Meer informatie

 • Caffeine

  08-06-10

  We lanceren Caffeine, ons nieuwe indexeringssysteem dat 50 procent recentere resultaten voor webzoekopdrachten biedt dan onze vorige index. Dit is de grootste verzameling webinhoud die we ooit hebben aangeboden.

  Meer informatie

 • Realtime Zoeken

  26-08-10

  Realtime Zoeken krijgt een eigen nieuwe startpagina, plus meer opties voor het verkennen en verfijnen van realtime resultaten.

  Meer informatie

 • Buckyball-doodle

  04-09-10

  Met deze interactieve doodle wordt het 25-jarig bestaan van de Buckyball gevierd.

 • Deeltjes-doodle

  06-09-10

  Als voorloper op de lancering van Google Instant presenteren we deze doodle, die snel, leuk en interactief is, net zoals zoeken volgens ons zou moeten zijn!

 • Google Instant

  08-09-10

  We lanceren Google Instant, een nieuwe zoekfunctie waarbij resultaten tijdens het typen worden weergegeven. Nu hoeft u niet langer uw volledige zoekterm te typen of zelfs maar op 'Zoeken' te klikken om de resultaten te bekijken. U kunt de voorgestelde woorden als feedback gebruiken om u te helpen betere zoektermen te formuleren en uw zoekopdracht te verfijnen tot de resultaten overeenkomen met wat u zoekt.

  Meer informatie

 • Transparantierapport

  20-09-10

  In ons interactieve transparantierapport kunt u zien welke vragen overheden ons over gebruikers hebben gesteld, evenals verzoeken inhoud te verwijderen of te censureren.

  Meer informatie

 • John Lennon-doodle

  09-10-10

  Imagine: een geanimeerde doodle ter ere van John Lennons 70e geboortedag.

 • Van harte gefeliciteerd!

  16-10-10

  John Lennon, Norman Rockwell en Isaac Newton gingen u voor, en nu bent u aan de beurt. Wanneer u uw verjaardag opgeeft in uw Google-profiel, wordt er op die dag een mooie doodle speciaal voor u weergegeven (meld u die dag wel aan bij uw account).

 • Bedrijven zoeken

  27-10-10

  We lanceren Bedrijven zoeken, een nieuw soort lokale zoekservice waarin informatie over bedrijven en plaatsen wordt georganiseerd. Wanneer u nu naar lokale informatie zoekt, ziet u een lijst met specifieke plaatsen die zijn gemarkeerd met rode punaises, zodat u sneller kunt beslissen waar u naartoe wilt gaan. Bedrijven zoeken biedt ook relevantere links op een gewone resultatenpagina en biedt links naar andere pagina's voor meer informatie. Zo kunt u sneller het bedrijf vinden dat u zoekt.

  Meer informatie

 • Instant voorbeelden

  09-11-10

  We lanceren Instant voorbeelden, een visueel voorbeeld van zoekresultaten waarmee u snel het beste resultaat kunt kiezen. Er wordt voor elke optie een schermafbeelding van de webpagina weergegeven, waarbij de instanties van uw zoekterm op de pagina zijn gemarkeerd. Als u één keer op het vergrootglas in uw resultaten klinkt, wordt een instant voorbeeld van die webpagina weergegeven. Als u Instant voorbeelden eenmaal heeft geactiveerd, hoeft u alleen nog maar de muisaanwijzer op een ander resultaat te plaatsen om een voorbeeld te bekijken.

  Meer informatie

 • Live NBA-scores

  03-12-10

  We scoren flink door realtime wedstrijdscores, speelschema's, standen, links naar live updates en voor- en nabeschouwingen van NBA.com in uw zoekresultaten weer te geven.

  Meer informatie

 • Bedrijven zoeken voor mobiel

  03-12-10

  Bedrijven of plaatsen zoeken kan nu ook mobiel: u kunt op uw smartphone naar [museums amsterdam] zoeken en webresultaten bekijken voor het Van Gogh Museum, samen met reacties en recensies. Alle informatie is overzichtelijk georganiseerd in een cluster.

  Meer informatie

 • Chrome Web Store

  07-12-10

  We openen de Chrome Web Store, een online marktplaats waar u duizenden apps, extensies en thema's voor Google Chrome kunt vinden. U kunt op de site door verschillende categorieën bladeren en afzonderlijke itempagina's bekijken. Bovendien kunt u recensies en beoordelingen bekijken en toevoegen. Als u meerdere computers gebruikt, kunt u uw apps, extensies en thema's op al uw computers synchroniseren met Google Browser Sync.

  Meer informatie

 • Zeitgeist 2010

  09-12-10

  We geven een beeld van de essentie van 2010 door miljarden Google-zoekopdrachten te verzamelen. Bekijk de trends, evenementen en een overzichtsvideo van 2010. Hier zijn de tien snelst in populariteit stijgende zoekopdrachten in Nederland:

  1. chatroulette
  2. ipad
  3. oh oh cherso
  4. gmail inloggen
  5. wk 2010 speelschema
  6. wk 2010
  7. hotmail sign in
  8. ing inloggen
  9. voetbal.nl
  10. justin bieber
 • Google Instant voor mobiel

  10-12-10

  Omdat we iedereen bliksemsnelle webzoekresultaten willen bieden, brengen we een bètaversie van Google Instant voor mobiel uit in meer dan 28 talen en 40 landen over de hele wereld.

  Meer informatie

 • Update in Sociaal zoeken

  17-02-11

  We kondigen updates aan in Sociaal zoeken: wanneer u bent aangemeld bij uw Google-account, kunt u nu resultaten en gedeelde links bekijken van mensen met wie u contact heeft via Twitter, Flickr, Blogger en andere openbare sites, gewoon tussen de resultaten op de zoekresultatenpagina. De namen en profielfoto's van de mensen die deze informatie hebben gedeeld of gepubliceerd, worden onder de resultaten weergegeven.

  Meer informatie

 • Receptenweergave

  24-02-11

  We lanceren een receptenweergave waarmee u uw zoekresultaten kunt verfijnen tot uitsluitend recepten. Vervolgens kunt u de duidelijk gemarkeerde beoordelingen, ingrediënten en afbeeldingen gebruiken om het beste recept te kiezen. U kunt naar specifieke recepten zoeken zoals [chocolate chip cookies] (chocolate-chipkoekjes), naar algemenere onderwerpen zoals [strawberry] (aardbei) of zelfs recepten vinden voor een feestdag of evenement, zoals [halloween], maar de functie werkt vooralsnog alleen in het Engels op Google.com. Als u de receptenweergave wilt gebruiken, klikt u op Google.com op de link 'Recepten' in het linkervenster van de zoekresultatenpagina.

 • Verbeteringen in Google Profielen

  02-03-11

  We hebben Google Profielen een nieuw uiterlijk gegeven, zodat u nu nog gemakkelijker uw openbare profiel kunt beheren en personaliseren. Als u naar profiles.google.com gaat, kunt u een profiel maken dat uw identiteit en persoonlijkheid aan de wereld laat zien zoals u dat zelf wilt.

  Meer informatie

 • Instant voorbeelden voor mobiel

  08-03-11

  We lanceren Instant voorbeelden voor mobiel. Deze functie lijkt op de desktopversie van Instant voorbeelden: u kunt zoekresultaten visueel vergelijken via schermafbeeldingen van de webpagina, zodat u sneller het beste resultaat kunt kiezen.

  Meer informatie

 • +1-knop

  30-03-11

  We introduceren de +1-knop, waarmee mensen kunnen aangeven dat iets cool of de moeite waard is. Klik op de +1-knop om vrienden, contactpersonen en anderen op internet te helpen de beste resultaten te vinden met Google Zoeken. +1's kunnen u ook helpen door de juiste aanbevelingen te laten zien bij de onderwerpen die u interesseren, precies op het moment dat u ze goed kunt gebruiken: bij het zoeken op Google.

 • Charlie Chaplin-doodle

  15-04-11

  Ter ere van de 122e geboortedag van sir Charles Spencer Chaplin maken we onze eerste doodle met live-actionbeelden.

  Nu bekijken

 • Google Afbeeldingen met sorteren

  09-05-11

  Gebruikers kunnen in Google Afbeeldingen sorteren op onderwerp, zodat u afbeeldingen niet alleen per onderwerp kunt bekijken, maar ook precies de afbeelding kunt vinden die u zoekt door in het linkervenster op Sorteren op onderwerp te klikken om de resultaten meteen te reorganiseren.

  Meer informatie

 • 96e geboortedag van Les Paul

  09-06-11

  Leer online gitaar spelen met deze interactieve doodle.

 • Instant pagina's

  14-06-11

  We introduceren Instant pagina's, een nieuwe functie waarmee gebruikers de gewenste zoekresultaten nog sneller kunnen zien: in sommige gevallen zelfs onmiddellijk! De functie Instant pagina's wordt mogelijk gemaakt door technologie voor het vooraf laden van de weergave (prerendering) die we in Chrome aan het inbouwen zijn. De functie wordt geactiveerd door Google Zoeken wanneer we vrij zeker weten wat het beste resultaat is voor uw zoekopdracht.

 • Spraakgestuurd zoeken

  14-06-11

  We introduceren voor het eerst spraakgestuurd zoeken op computers. In plaats van te typen, kunt u op het microfoonpictogram klikken om uw zoekopdracht uit te spreken en te vinden wat u zoekt. Als u iets wilt weten, of het nu het weerbericht is, de tijden waarop een film in de bioscoop draait of iets waarvan u wel weet hoe u het uitspreekt, maar niet hoe u het schrijft (zoals coq au vin recept) kunt u gewoon zoeken, als u maar weet hoe het wordt uitgesproken.

 • Zoeken met afbeeldingen

  14-06-11

  We introduceren de mogelijkheid te zoeken met afbeeldingen. Nu kunt u zowel uw eigen foto's als afbeeldingen van internet gebruiken om een zoekopdracht op Google uit te voeren. Wanneer u met een afbeelding zoekt, wordt in de resultaten weergegeven waar die afbeelding en soortgelijke afbeeldingen op internet te vinden zijn. We laten u webpagina's zien die deze afbeelding bevatten, of vinden dezelfde afbeelding in verschillende formaten of resoluties.

 • Vluchten zoeken

  13-09-11

  We lanceren de functie voor vluchten zoeken, een nieuw hulpprogramma waarmee u reisopties kunt verkennen en uw reis kunt plannen. Met de functie voor vluchten zoeken kunt u een eenvoudig leesbare lijst met handige vluchten weergeven. Weet u niet zeker waar u naartoe wilt reizen? Met de functie voor vluchten zoeken kunt u uw reisopties en bestemmingen verkennen. Selecteer een plaats van vertrek en u kunt rondbladeren op de kaart om ticketopties voor verschillende bestemmingen te vinden. Met de functie voor vluchten zoeken kunt u ook zien op welke datums lage prijzen beschikbaar zijn.

  Meer informatie

 • Gerelateerde mensen en pagina's

  10-01-12

  We introduceren gerelateerde mensen en pagina's in Google Zoeken, zodat u mensen en merken met betrekking tot uw zoekopdracht kunt vinden en hiermee contact kunt leggen door ze aan uw kringen toe te voegen.

 • Profielen in Zoeken

  10-01-12

  Als onderdeel van Zoeken, plus uw wereld lanceren we profielen in Google Zoeken. Met deze functie kunt u mensen sneller vinden op basis van hun Google-profiel dat wordt weergegeven terwijl u hun naam typt op Google Zoeken. En als u een eigen Google-profiel maakt en dit zichtbaar maakt in Google Zoeken, kan Google ook de meest relevante inhoud over u sneller weergeven.

 • Persoonlijke resultaten

  10-01-12

  We lanceren persoonlijke resultaten als functie van Zoeken, plus uw wereld. Met persoonlijke resultaten ziet u relevante tips, foto's en berichten van uw vrienden naast de resultaten van internet. Persoonlijke resultaten zijn gemarkeerd met een pictogram zodat u weet dat deze alleen voor u bestemd zijn. Omdat deze resultaten persoonlijk en privé zijn, moet u zijn aangemeld bij Google om ze te kunnen zien.

 1. 1997
  • Google Zoeken wordt gelanceerd

   Google Zoeken wordt gelanceerd

 2. 1998
  • De eerste doodle

   De eerste doodle

 3. 2000
  • Talen

   Talen

  • Zoekindex

   Zoekindex

  • Talen

   Talen

  • Google Toolbar

   Google Toolbar

 4. 2001
  • Talen

   Talen

  • Google Afbeeldingen

   Google Afbeeldingen

  • Zoekindex

   Zoekindex

  • Zeitgeist 2001

   Zeitgeist 2001

 5. 2002
  • Google Nieuws

   Google Nieuws

  • Zeitgeist 2002

   Zeitgeist 2002

  • Froogle

   Froogle

 6. 2003
  • Zeitgeist 2003

   Zeitgeist 2003

 7. 2004
  • Zoekindex

   Zoekindex

  • Gmail

   Gmail

  • Zoeken per sms voor mobiel

   Zoeken per sms voor mobiel

  • Google Scholar

   Google Scholar

  • Google Desktop

   Google Desktop

  • Zoekindex

   Zoekindex

  • Google Boeken

   Google Boeken

  • Zeitgeist 2004

   Zeitgeist 2004

 8. 2005
  • Google Video's

   Google Video's

  • Index van Google Afbeeldingen

   Index van Google Afbeeldingen

  • iGoogle

   iGoogle

  • Google Vertalen

   Google Vertalen

  • Google Zoeken in blogs

   Google Zoeken in blogs

  • Zeitgeist 2005

   Zeitgeist 2005

 9. 2006
  • Google Finance

   Google Finance

  • Trends

   Trends

  • Google Aangepast zoeken

   Google Aangepast zoeken

  • Patent Search

   Patent Search

  • Zeitgeist 2006

   Zeitgeist 2006

 10. 2007
  • Universeel zoeken

   Universeel zoeken

  • Zeitgeist 2007

   Zeitgeist 2007

 11. 2008
  • Google Vertalen

   Google Vertalen

  • Doodle 4 Google 2008

   Doodle 4 Google 2008

  • Google Site Search

   Google Site Search

  • Knol

   Knol

  • Zoekindex

   Zoekindex

  • Google Suggest

   Google Suggest

  • De browser Google Chrome

   De browser Google Chrome

  • Tiende verjaardag van Google

   Tiende verjaardag van Google

  • Project 10^100

   Project 10^100

  • Zeitgeist 2008

   Zeitgeist 2008

 12. 2009
  • Google Vertalen

   Google Vertalen

  • Google Profielen

   Google Profielen

  • Opties voor Google Zoeken

   Opties voor Google Zoeken

  • Doodle 4 Google 2009

   Doodle 4 Google 2009

  • Google Vertalen

   Google Vertalen

  • Sociaal zoeken

   Sociaal zoeken

  • Google Dashboard

   Google Dashboard

  • Zeitgeist 2009

   Zeitgeist 2009

  • Google Goggles

   Google Goggles

  • Realtime Zoeken

   Realtime Zoeken

 13. 2010
  • De geboortedag van sir Isaac Newton

   De geboortedag van sir Isaac Newton

  • Parijse liefde

   Parijse liefde

  • Topeka

   Topeka

  • Een nieuwe look voor de zoekresultaten

   Een nieuwe look voor de zoekresultaten

  • PAC-MAN-doodle

   PAC-MAN-doodle

  • Doodle 4 Google 2010

   Doodle 4 Google 2010

  • Gepersonaliseerde versie van Google.com

   Gepersonaliseerde versie van Google.com

  • Caffeine

   Caffeine

  • Realtime Zoeken

   Realtime Zoeken

  • Buckyball-doodle

   Buckyball-doodle

  • Deeltjes-doodle

   Deeltjes-doodle

  • Google Instant

   Google Instant

  • Transparantierapport

   Transparantierapport

  • John Lennon-doodle

   John Lennon-doodle

  • Van harte gefeliciteerd!

   Van harte gefeliciteerd!

  • Bedrijven zoeken

   Bedrijven zoeken

  • Instant voorbeelden

   Instant voorbeelden

  • Live NBA-scores

   Live NBA-scores

  • Bedrijven zoeken voor mobiel

   Bedrijven zoeken voor mobiel

  • Chrome Web Store

   Chrome Web Store

  • Zeitgeist 2010

   Zeitgeist 2010

  • Google Instant voor mobiel

   Google Instant voor mobiel

 14. 2011
  • Update in Sociaal zoeken

   Update in Sociaal zoeken

  • Receptenweergave

   Receptenweergave

  • Verbeteringen in Google Profielen

   Verbeteringen in Google Profielen

  • Instant voorbeelden voor mobiel

   Instant voorbeelden voor mobiel

  • +1-knop

   +1-knop

  • Charlie Chaplin-doodle

   Charlie Chaplin-doodle

  • Google Afbeeldingen met sorteren

   Google Afbeeldingen met sorteren

  • 96e geboortedag van Les Paul

   96e geboortedag van Les Paul

  • Instant pagina's

   Instant pagina's

  • Spraakgestuurd zoeken

   Spraakgestuurd zoeken

  • Zoeken met afbeeldingen

   Zoeken met afbeeldingen

  • Vluchten zoeken

   Vluchten zoeken

 15. 2012
  • Gerelateerde mensen en pagina's

   Gerelateerde mensen en pagina's

  • Profielen in Zoeken

   Profielen in Zoeken

  • Persoonlijke resultaten

   Persoonlijke resultaten