Ga terug naar de startpagina van Google.

 Veel Gestelde Vragen (FAQ)

Home

Alles over Google

  Contactinformatie

• Veel gestelde
  vragen (FAQ)

  Officiële Logo's

  Logo's voor feestdagen
  en gebeurtenissen

Hier vind je de meest gestelde vragen door Google-gebruikers.

Mijn vraag wordt hier niet beantwoord. Waar kan ik mijn vraag naartoe sturen?

Algemene vragen

1. Waarom verschijnt Google in een andere taal terwijl ik geen Taalinstellingen heb gewijzigd?

Google maakt gebruik van het standaard taalvoorkeursmechanisme van het Web, de HTTP Accept-Language, om te bepalen in welke taal de site moet worden weergegeven. Webbrowsers kunnen één of meerdere talen hebben ingesteld, in de volgorde die jij wilt.

In Netscape, klik Bewerken (Edit), Voorkeuren (Preferences), het venster Voorkeuren verschijnt, klik Talen (Languages), alwaar je de gewenste talen kunt instellen. In Internet Explorer, klik Extra (Tools), klik Internet Opties (Internet Options), dit dialoogvenster verschijnt, klik hier op Talen (Languages), alwaar je deze instellingen kunt zetten.

In Netscape, klik Bewerken (Edit), Voorkeuren (Preferences), het venster Voorkeuren verschijnt, klik Talen (Languages), alwaar je de gewenste talen kunt instellen.

Let Op: Andere websites met content in meerdere talen kunnen hierdoor ook verschijnen in de taal die je op deze manier kiest!

2. Hoe krijg ik de Engelstalige homepage terug?

U kunt de standaard Engelstalige Google homepage vinden door op "Google in English" te klikken, die u overal vindt.

Als je de taal waarin Google verschijnt wilt veranderen zonder je browserinstellingen aan te passen, kun je Google ook apart instellen. Hiervoor is wel vereist dat je browser cookies accepteert van Google. Door je browserinstellingen aan te passen zijn cookies niet nodig.

3. Hoe kan ik speciale tekens gebruiken in mijn Google zoektochten?

Google's technologie is gevoelig voor de precieze spelling van woorden. Door het gezochte woord juist te spellen met de juiste letters, tekens en/of karakters heb je meer kans op een juist zoekresultaat. Voor instructies voor het gebruik van niet-Engelstalige letters of karakters, bezoek de onderstaande link: http://www.umass.edu/langctr/keyboardhelp.html.

4. Hoeveel talen is Google van plan aan te bieden?

Google wil telkens nieuwe talen toevoegen. Om de huidige lijst van aangeboden talen te zien, bezoek de Voorkeuren page.

5. Ik heb een suggestie voor een vertaling. Waar kan ik die inbrengen?

Google probeert zo zorgvuldig mogelijk de vertalingen op de internationale pagina's aan te bieden. De Nederlandstalige versie is gemaakt door Peter Barton. Daar heeft hij natuurlijk zijn uiterste best op gedaan, maar toch kan het zijn dat hij een foutje heeft gemaakt. Als dat zo is, kun je de pagina Contacteer Google bezoeken om de geschikte plaats te vinden waar je je opmerkingen naar toe kunt sturen. We zullen dan je feedback in behandeling nemen de eerstvolgende keer dat we onze site updaten.

6. Hoe spreek ik het woord "Google" uit?

"Google" wordt uitgesproken als "koe-kel" (met een zachte k).

Zoekvragen

1. Hoe zoek ik binnen de zoekresultaten?

Gezien het feit dat Google alleen websites weergeeft die alle woorden in je zoekopdracht bevatten, kun je om je zoekopdracht te verfijnen gewoon wat woorden aan je zoekopdracht toevoegen.

2. Hoe verwijder ik een voorgaande zoekopdracht om aan een nieuwe te beginnen?

Je zoekgeschiedenis is een optie van Internet Explorer 5.0. Om het uit te schakelen ga je naar "Internet Options" onder het "Tools" menu en selecteer je het "Content" tabblad. In het persoonlijke informatiescherm selecteer je 'AutoComplete'. Klik op de "Clear Forms" button. Je kunt ook de optie deselecteren in hetzelfde scherm om te voorkomen je oude zoekopdrachten later terug te zien. Alternatief, Je kunt iedere opdracht met de hand weghalen uit je geschiedenis door de pijltjestoets "omlaag" te gebruiken om een oude zoekopdracht te selecteren, vervolgd door de Delete knop als de juiste regel is geselecteerd.

3. Hoe worden zoekresultaten weergegeven?

Bij Google wordt de volgorde van de resultaten bepaald door een combinatie van verschillende factoren, inclusief PageRank factoren.

Webmaster vragen

1. Moet ik vernieuwde en/of verouderde links en pagina's opnieuw aanmelden bij Google?

Google vernieuwt zijn index regelmatig, zodat het aanmelden van vernieuwde of verouderde links niet nodig is. Bij elke vernieuwing zullen deze gedetecteerd worden.

2. Hoe voeg ik meerdere pagina's toe?

Bezoekt U onze Voeg URL toe-pagina om uw URL toe te voegen. Alleen de hoofdpagina hoeft te worden toegevoegd, dus niet elke pagina hoeft apart toe te worden gevoegd. Onze web crawler, Googlebot, zal de andere pagina's automatisch vinden

3. Waarom voegt Google niet één van mijn pagina's toe?

Pagina's die nog niet geindexeerd zijn, zijn waarschijnlijk nog niet opgenomen omdat niet genoeg andere pagina's - als andere sites geen link hebben naar een pagina, kunnen wij geen betrouwbare Pagerank (onze maatstaf van de belangrijkheid van een pagina) toewijzen. Op het moment dat andere links naar de pagina worden gemaakt, zullen we dit opmerken. Google analyseert op welke manier elke link zich met andere pagina's verbindt zodat het Internet zelf de beste zoekresultaten oplevert

4. Hoeveel tijd heeft de Google robot nodig om een nieuwe URL te indexeren nadat deze is toegevoegd?

Het hele proces kan tussen 1 en 4 weken duren. Dit hangt af van de tijd tussen het toevoegen en onze crawl

5. Hoe komt het dat af en toe de titel van de pagina niet in de zoekresultaten voorkomt?

De web crawler van Google - Googlebot - kan tevens resultaten produceren van een pagina terwijl deze pagina nog niet bekeken is, wat veel zoekmachines niet kunnen. Deze pagina's worden dan als URL weergegeven.

6. Hoe kan ik voorkomen dat Google materiaal uit de cache weergeeft van mijn site?

Het antwoord op deze vraag kunt u terug vinden op onze "Verwijder inhoud" pagina

7. Hoe zorg ik ervoor dat Google niet mijn gehele site bekijkt

Er is een standaard voor uitzonderingen op http://www.robotstxt.org/wc/norobots.html. U kunt een file op uw server zetten genaamd robot.txt die de zoekmachine van Google en andere zoekmachines informatie kan geven over het uitsluiten van bepaalde delen van uw site. De zoekmachine van Google heeft een user-agent van "Googlebot".

Er is nog een standaard die zoekmachines kan vertellen een pagina of links op die pagina niet in de index op te nemen. Deze standaard kan soms beter zijn omdat deze makkelijker werkt bij het uitsluiten van afzonderlijke pagina's. Bij deze standaard moet een zogenaamd "META" element in een HTML-pagina ingevoegd worden.Zie hiervoor http://www.robotstxt.org/wc/exclusion.html#meta (in Engels). U kunt ook lezen wat de HTML-standaard hierover te zeggen heeft. Onthoudt u dat deze methoden niet meteen resultaat hebben maar dat dit waarschijnlijk even duurt totdat Google opnieuw de index vernieuwt.

Technologische Vragen

1. Waarom vraagt Googlebot om het bestand robots.txt terwijl dat helemaal niet op mijn server staat?

Robots.txt is een standaard bestand dat Googlebot vertelt welke informatie van uw web server gedownload mag worden.

2. Waarom probeert Googlebot niet bestaande pagina's van mijn server te laden?

Het is eigen aan het web dat links veranderen of verouderen. Telkens wanneer iemand een link invoert die foutief naar jouw webpagina verwijst, of wanneer iemand verzuimt zijn eigen pagina's aan te passen aan wijzigingen op jouw server, zal Googlebot proberen deze foutieve link te laden. Dit kan ook de reden zijn waarom je hits kunt krijgen naar een machine die niet eens een server is.

3. Waarom download Googlebot informatie van onze "geheime" webserver?

Het is bijna onmogelijk om een webserver geheim te houden door er geen links naar te publiceren. Zodra iemand een link van uw "geheime" server naar een andere webserver volgt, is er veel kans dat uw "geheime" URL in de verwijzingsregel zit, en kan het dus opgeslagen worden en mogelijk gepubliceerd worden door de andere webserver zijn verwijzingslogboek. Dus, als er een verwijzing is naar jouw "geheime" webserver of webpagina, dan is het zeer waarschijnlijk dat Googlebot en andere "web crawlers" je site zullen vinden.

4. Waarom pakt Googlebot mijn robots.txt bestandje niet?

Om bandbreedte te sparen downloadt Googlebot alleen het robots.txt bestand eens per dag of nadat we al veel pagina's hebben gedownload van de server. Het kan dus even duren voordat Googlebot veranderingen aan jouw robots.txt opmerkt. Daarnaast is Googlebot verdeeld over meerdere computers, die elk een eigen versie van jouw robots.txt bestand opgeslagen hebben. Zorg ook dat de opbouw van jouw robots.txt klopt. Kijk voor instructies op: http://www.robotstxt.org/wc/norobots.html. Als er hierna nog steeds problemen zijn: laat het ons weten, en we zullen het oplossen.

5. Hoe voeg ik mijn site toe zodat Googlebot 'm in jullie index zet?

Wij voegen nieuwe sites toe en updaten bestaande sites elke keer als we het web doorzoeken zonder dat jij iets hoeft te doen. Als je onze Googlebot graag in de richting van jouw site wilt wijzen, kan dat door op deze link te klikken: Voeg URL toe.

6. Hoe verwijder ik een site bij Google?

Google update haar volledige index volledig automatisch en zeer regelmatig. Als we het internet doorzoeken vinden we nieuwe pagina's, verwijderen 'dode links' en updaten links automatisch. Niet recente links zullen voor het grootste deel langzaam uit de index verdwijnen gedurende een volgende 'zoektocht'. Voor gedetailleerde informatie over het verwijderen of uit de cache verwijderen van een pagina in Google, klik hier.

7. Waarom zijn er hits van verschillende machines bij google.com, allemaal met user-agent Googlebot?

Googlebot is gemaakt om verdeeld te worden over meerdere computers om zo effectief en efficient mogelijk te werken, wat hard nodig is bij het snel groeiende internet. Om bandbreedte te sparen willen we ook graag zo veel mogelijk 'crawlers' plaatsen op computers dichtbij de sites die ze indexeren.

Mijn vraag is hier niet beantwoord. Waar kan ik mijn vraag naar toe sturen?

Bezoek onze Contacteer Google pagina om de geschikte plaats te vinden waar je je vraag naar toe kunt sturen.
o ooO