Ga terug naar de startpagina van Google.

 Help bij Zoeken

Home

Alles over Google

  Help bij Zoeken
   • Standaarden
   - Resultaten
   - Verfijn Zoekopdracht

  Google Functies

  Meer mogelijkheden
  van Google

Leer de Google Standaard

Standaard Zoekopdracht

Om een zoekopdracht in te voeren in Google, type gewoon een paar omschrijvende woorden en druk op de 'enter' toets (of klik op de Google Zoek Knop) voor jouw lijst met relevante resultaten.

Google gebruikt geavanceerde tekst-combinatie technieken om pagina's te vinden die zowel belanglijk als relevant zijn aan jouw zoekopdracht. Bijvoorbeeld, wanneer Google een pagina analyseert, kijkt hij wat andere pagina's, met koppelingen naar deze pagina, hierover te zeggen hebben. Google prefereert ook pagina's waarbij de zoekwoorden dicht bij elkaar liggen.

Automatische "en" Zoekopdrachten

Google geeft alleen die pagina's die alle zoektermen bevatten. Het is niet nodig om een "and" te gebruiken tussen de zoektermen. Om een zoekopdracht te beperken, gebruik gewoon meer termen.

Stop Woorden

Google negeert gewone woorden en karakters, ook wel bekend als stop woorden. Google negeert standaard termen zoals "http" en ".com" alsook zekere losse getallen en letters, omdat deze termen zelden helpen tot het vernauwen van het zoekresultaat, en kan het zoeken behoorlijk vertragen.

Gebruik de "+" teken om stop woorden in te voegen in het zoekresultaat. Wees er zeker van om een spatie voor de "+" teken te gebruiken. [Je kan ook het "+" teken invoegen in zoektermen met stukjes zin.]

Bekijk je zoektermen in context

Iedere Google zoekresultaat bevat een of meerdere stukjes tekst van de webpagina, welke je toont hoe je zoektermen zijn gebruikt binnen de context van de pagina.

Afkorten

Om de meest precieze resultaten te verkrijgen, gebruikt Google geen zgn. "stemming" en gebruikt ook geen zgn. "wildcard" zoekopdrachten. In andere woorden, Google zoekt naar precies die woorden die u opgeeft in het zoekveld. Zoeken naar 'googl' of 'goog*' geeft geen 'googler' of 'googlin'. Als u twijfelt, gebruik dan beide vormen: 'vliegtuig' en 'vliegtuigen' bijvoorbeeld.

Maken hoofdletters of accenten enig verschil?

Google zoekopdrachten zijn niet hoofdlettergevoelig. Alle letters, hoe u ze ook typt zullen worden gezien als kleine letters. Bijvoorbeeld, zoeken naar 'google', 'GOOGLE', en 'GoOgLe' zullen allemaal dezelfde resultaten opleveren.

Google zoekopdrachten zijn ook normaliter niet gevoelig voor accenten of andere leestekens. D.w.z.: [Muenchen] en [München] zullen allebei hetzelfde resultaat opleveren. Als u verschil wilt opgeven tussen zulke woorden, gebruik dan een + teken zoals het verschil tussen [+Muenchen] en [+München].

o ooO