Zoekfuncties

Google Tip Gadget

Bekijk dagelijkse tips, trucs en handige hints voor Google-producten.
Zoeken op deze pagina:
 

Uw zoekervaring verbeteren

Naast eenvoudige toegang tot miljarden webpagina's biedt Google u veel speciale functies waarmee u exact vindt wat u zoekt. Enkele van onze meest populaire functies staan hieronder.

Dagelijkse kost

Weerbericht

Voor veel steden in de Verenigde Staten en de rest van de wereld kunt u het weerbericht bekijken. Dat kunt u doen door 'weer' te typen, gevolgd door de stad en staat, de Amerikaanse postcode of de stad en het land.

Aandelenkoersen

Als u huidige marktgegevens wilt weergeven voor een bepaalde onderneming of een bepaald fonds, typt u het tickersymbool in het zoekvak. Op de resultatenpagina kunt u op de link klikken voor meer gegevens van Google Finance.

Terug naar boven

Handige hulpjes

Rekenmachine

pictogram van een rekenmachine

Als u de ingebouwde rekenmachine van Google wilt gebruiken, typt u de berekening die u wilt uitvoeren in het zoekvak.

Eenheden omrekenen

pictogram van een gloeilamp

U kunt Google gebruiken voor het omrekenen van een groot aantal verschillende maateenheden, zoals hoogte, gewicht en massa.U hoeft alleen de gewenste omrekening in het zoekvak in te voeren; de omrekening wordt automatisch uitgevoerd.

Terug naar boven

Zoekwoorden kiezen

Spellingcontrole

pictogram van een vergrootglas

De functie voor spellingcontrole van Google controleert uw zoekopdracht automatisch om te zien of u de meest gebruikelijke spelling van een woord gebruikt. Als Google denkt dat u met een andere spelling waarschijnlijk betere zoekresultaten genereert, wordt 'Bedoelde u:' weergegeven, gevolgd door de meer gebruikelijke spelling. Klik op de voorgestelde spelling om een zoekopdracht in Google te starten voor die term.

Terug naar boven

Lokaal zoeken

pictogram van een kompas

Als u een winkel, restaurant of ander lokaal bedrijf zoekt, kunt u het soort bedrijf en de locatie zoeken, waarna de resultaten onmiddellijk op de pagina worden weergegeven, samen met een kaart, beoordelingen en contactinformatie.

Aanvangstijden voor film

pictogram van een filmspoel

Als u recensies en aanvangstijden wilt bekijken van films bij u in de buurt, typt u 'films' of de naam van een film die op dat moment in de bioscoop draait in het zoekvak van Google. Als u uw locatie al heeft opgeslagen bij een vorige zoekactie, worden bij het bovenste zoekresultaat aanvangstijden voor bioscopen in de buurt weergegeven voor de gekozen film.

Terug naar boven

Reizen plannen

Valuta omrekenen

pictogram van een grafiek

Als u onze ingebouwde valutaconverter wilt gebruiken, typt u de omrekening die u wilt uitvoeren in het zoekvak van Google; het antwoord wordt direct weergegeven op de resultatenpagina.

Kaarten

pictogram van een kaart

Bent u op zoek naar een kaart? Typ de naam of de Amerikaanse postcode van een locatie en het woord 'kaart' in het zoekvak van Google. Er wordt dan een kaart weergegeven waarop die locatie staat. Als u op de kaart klikt, gaat u naar een grotere versie van de kaart op Google Maps.

Terug naar boven

Verfijnen van zoekopdrachten

Vul de lege plek in

pictogram van een vergrootglas

Soms kunt u het beste een vraag stellen door Google de 'lege ruimte' te laten invullen. Voeg hiervoor een sterretje (*) toe aan het eind van een zin of van een vraag die u wilt laten aanvullen, wanneer u deze in het zoekvak van Google typt.

Terug naar boven

Zoeken op nummer

Pakketten volgen

pictogram van een pakket

U kunt pakketten volgen door het volgnummer van uw UPS-, FedEx- of USPS-pakket rechtstreeks in het zoekvak op te geven. Google retourneert resultaten die links bevatten waarmee u snel de status van uw verzending kunt opvragen.

Terug naar boven