Terug naar Tips en trucs

Alle tips en trucs

Schermafbeelding van voorkeuren voor Webgeschiedenis

Webgeschiedenis

In uw webgeschiedenis wordt een overzicht bijgehouden van de websites die u heeft gezocht en een tijdlijn met uw acties. U kunt bovendien uw eigen online geschiedenis doorzoeken. Probeer het eens uit op www.google.nl/history.

Beginnen bij het begin

Wat u ook zoekt, ons motto is: 'houd het simpel'. Begin door een naam of een algemene term op te geven. Als u een plaats of product op een specifieke locatie zoekt, geeft u samen met de naam de plaatsnaam of postcode op.

Probeer het nu

Schermafbeelding van resultaten voor juiste spelling van 'gooogle'

Spelling negeren

De spellingcontrole van Google gebruikt standaard de meest voorkomende spelling van een woord, ongeacht of u het correct heeft gespeld.

Probeer het nu

Zoek naar 'gooogle'

Webvriendelijke woorden gebruiken

Een zoekmachine zoekt overeenkomsten tussen de woorden die u typt en pagina's op internet. U krijgt dus waarschijnlijk de beste resultaten als u woorden gebruikt die waarschijnlijk op pagina's worden gebruikt. U kunt dus bijvoorbeeld beter hoofdpijn opgeven dan mijn hoofd doet zeer, omdat 'hoofdpijn' de term is die waarschijnlijk op een medische website wordt gebruikt.

Probeer het nu

Minder is meer

Eenvoudige zoekopdrachten van één of twee woorden bieden u meestal de breedste resultaten. Begin met korte zoektermen en verfijn uw zoekresultaten vervolgens door meer woorden toe te voegen.

Probeer het nu

Schermafbeelding van zoekopdracht met exacte woordgroep 'te zijn of niet te zijn'

Zoeken naar een exacte woordgroep

Plaats dubbele aanhalingstekens rond woorden "[elk gewenst woord]" om naar een exacte woordgroep in exact die woordvolgorde te zoeken. Houd er rekening mee dat u mogelijk relevante resultaten uitsluit door met aanhalingstekens te zoeken. Als u bijvoorbeeld zoekt naar "Alexander Bell", krijgt u geen pagina's te zien waarop zijn naam wordt geschreven als Alexander G. Bell.

Probeer het nu

Zoek naar “te zijn of niet te zijn"

Beschrijvende woorden gebruiken

Hoe unieker het woord dat u opgeeft, hoe groter de kans dat uw zoekopdracht relevante zoekresultaten oplevert. [ringtones van beroemdheden] werkt daarom waarschijnlijk beter dan [geluid van beroemdheden]. Het is echter mogelijk dat een woord de correcte betekenis heeft, maar niet het woord is dat de meeste mensen gebruiken. Mogelijk worden dan niet de juiste pagina's weergegeven.

Probeer het nu

Maak u niet druk om hoofdlettergebruik

Google Zoeken is niet hoofdlettergevoelig. Een zoekopdracht naar de telegraaf is hetzelfde als een zoekopdracht naar De Telegraaf.

Probeer het nu

Schermafbeelding van sitespecifieke zoekopdracht 'nieuws site:volkskrant.nl'

Zoeken binnen een specifieke site

Begin uw zoekopdracht met site: als u weet dat u uw antwoord van een bepaalde site of bepaald type site (.org, .edu) wilt ontvangen. Bijvoorbeeld: site:edu of site:volkskrant.nl.

Probeer het nu

Zoek naar 'nieuws site:volkskrant.nl'

Maak u niet druk om interpunctie

Google Zoeken negeert interpunctie. Dit geldt ook voor @#%^*()=[]\ en andere speciale tekens.

Probeer het nu

Zoeken op bestandstype

Zoek naar specifieke soorten bestanden zoals pdf's, PPT's of XLS-bestanden door filetype: en de afkorting van drie letters aan uw zoekopdracht toe te voegen.

Probeer het nu

Woorden en tekens in uw zoekopdracht opnemen of negeren

Markeer veelvoorkomende woorden en tekens, zoals de en &, als deze van essentieel belang zijn voor uw zoekopdracht (bijvoorbeeld als onderdeel van een film- of boektitel) door aanhalingstekens om het woord of teken te zetten ('de'). U kunt ook het minteken - gebruiken om aan te geven welke specifieke items niet in uw resultaten moeten voorkomen, zoals ingrediënten in een recept.

Probeer het nu

Schermafbeelding van het kiezen van recepten

Recepten vinden

Nadat u naar een specifiek recept of bepaalde ingrediënten heeft gezocht, selecteert u 'Recepten' in het linkervenster om receptresultaten te bekijken.

Probeer het nu

Zoek naar 'pindakaas broccoli noedels'

Zoeken naar getallen in een getallenbereik

Blijf binnen uw budget door alleen naar artikelen binnen een bepaald prijsbereik te zoeken door de tekenreeks .. tussen twee bedragen te zetten.

Probeer het nu

Schermafbeelding van omrekening van mijl naar km

Cijferconversies gebruiken

Reken alle eenheden om (zoals van mijl naar kilometer of van gallon naar liter) door de hoeveelheid en meeteenheid op te geven.

Probeer het nu

Zoek naar “mijl naar km”

Schermafbeelding van zoekopdracht naar 'tijd japan'

De tijd weergeven

Als u wilt weten hoe laat het ergens ter wereld is, zoekt u naar tijd en de plaatsnaam of het land.

Probeer het nu

Zoek naar 'tijd japan'

Schermafbeelding van conversie van USD naar euro

Valutaconversies gebruiken

Bekijk actuele valutakoersen door te zoeken naar [valuta 1] naar [valuta 2].

Probeer het nu

Zoek naar 'usd naar euro'

Schermafbeelding van weer voor Amsterdam

Het weer bekijken

Zoek naar weer gevolgd door de naam van een stad overal ter wereld of een Amerikaanse postcode om het huidige weer en een weersvoorspelling te bekijken. Geef alleen weer op om het weerbericht voor uw huidige locatie te bekijken.

Probeer het nu

Zoeken naar 'weer amsterdam'

Schermafbeelding van GOOG-aandelenkoers

Aandelenkoersen in realtime bekijken

Als u een tickersymbool in het zoekvak typt, ontvangt u realtime aandelenkoersen die live in uw zoekresultaten worden bijgewerkt. Klik op de link op de zoekresultatenpagina voor een gedetailleerde marktanalyse van Google Finance.

Probeer het nu

Zoek naar 'GOOG'

Sportuitslagen en
speelschema's bekijken

Bekijk scores en speelschema's voor teams uit de Eredivisie of bijvoorbeeld de Amerikaanse NBA, NFL, NHL en MLB door de naam van het team of de divisie in het zoekvak op te geven.

Probeer het nu

Schermafbeelding van Goggles om een boek te identificeren

Zoeken met Goggles

Wilt u op internet zoeken met de camera van uw mobiele telefoon in plaats van met woorden? Open op een Android-telefoon de app Google Goggles (open op een iPhone de app Google Zoeken en selecteer Goggles), maak een foto van het item waarnaar u wilt zoeken en wacht op de resultaten. U hoeft niet te typen.

Uw bestellingen volgen

Volg pakketten die worden verzonden via UPS, FedEx of USPS door het trackingnummer in het zoekvak te typen. De status van uw verzending wordt weergegeven als zoekresultaat.

Probeer het nu

Schermafbeelding van zoekopdracht 'define: eloquentia' om definitie weer te geven

Definities vinden

Zet define: vóór een woord om de definitie ervan op te vragen.

Probeer het nu

Zoek naar “define: eloquentia”

Schermafbeelding van zoekopdracht '100*3.14-cos(83)='

Alles berekenen

Geef een som op in het zoekvak en wij berekenen het antwoord.

Probeer het nu

Zoek naar “100*3.14-cos(83)=”

Aardbevingsactiviteit bekijken

Typ aardbeving in het zoekvak en in de resultaten wordt informatie van de U.S. Geological Survey weergegeven en de tijd, plaats en Richter-score van recente aardbevingen.

Probeer het nu

Schermafbeelding van pizzaresultaten met kaart

Zoeken op locatie

Voeg een postcode aan het einde van een lokale zoekopdracht zoals pizza toe en ontvang resultaten voor de dichtstbijzijnde pizzeria's, samen met telefoonnummers, een kaart en zelfs recensies. Als u geen postcode opgeeft, stellen we plaatsen bij u in de buurt voor.

Probeer het nu

Zoek naar 'pizza 9725 AC'

Locaties zoeken op
postcodes en netnummers

Wilt u weten naar welk gebied een bepaalde postcode of een bepaald netnummer verwijst? Typ de postcode of het netnummer in het zoekvak.

Probeer het nu

Winkelen en vergelijken

Gebruik de link 'Shopping' in het linkervenster op de resultatenpagina om naar producten te zoeken en prijzen op internet te vergelijken.

Probeer het nu

Schermafbeelding van tijd voor zonsopgang in Groningen

Lokale tijden voor zonsopgang en -ondergang weergeven

Als u de exacte tijd van zonsopgang en zonsondergang in steden over de hele wereld wilt weten, zoekt u naar zonsopgang of zonsondergang, gevolgd door de plaatsnaam.

Probeer het nu

Zoek naar 'zonsopgang groningen'

Lokale bedrijven weergeven

Als u een winkel, restaurant of ander bedrijf in een bepaalde buurt wilt vinden, geeft u het type bedrijf en de locatie op. We geven een lijst met plaatsen in de buurt weer, samen met een kaart, recensies en contactgegevens. Als u geen locatie in uw zoekopdracht opgeeft, zoeken we locaties bij u in de buurt.

Probeer het nu

Schermafbeelding van lokale filmtijden

Filmtijden bekijken

Zoek naar de naam van een film of gewoon naar film om bioscopen en filmtijden bij u in de buurt te bekijken.

Probeer het nu

Zoek naar 'film'

Boeken in het publieke domein lezen

Lees gratis de volledige tekst van werken in het publieke domein zoals Moby Dick door aan de linkerkant van de zoekresultaten 'Boeken' te selecteren.

Probeer het nu

Verfijnen tot een specifiek bereik

Als u een specifiek getalbereik wilt opgeven, typt u .., gevolgd door een spatie en de cijfers in uw bereik. Als u bijvoorbeeld naar auto's zoekt met meer dan 300 pk, zoekt u naar auto's '300.. pk'. Hier volgen enkele andere voorbeelden: '220.. V' of '1.. RPM' of '8000.. mAh' batterij

Probeer het nu

Schermafbeelding van zoekopdracht 'vluchten van amsterdam naar new york'

Vluchtschema's bekijken

Als u vluchtschema's van of naar een bepaalde bestemming wilt weergeven, typt u vluchten van of vluchten naar, gevolgd door de gewenste plaats of luchthaven. U kunt ook nog een locatie toevoegen met naar of van en het schema voor een bepaalde route weergeven.*Gegevens over vliegtijden worden aangeleverd door OAG en QuickTrip van Innovata.

Probeer het nu

Zoek naar 'vluchten van amsterdam naar new york'

Gezondheidsomstandigheden onderzoeken

Als u informatie over een veelvoorkomende ziekte of symptoom wilt zien, geeft u de term op in het zoekvak en geven we het begin van een deskundige samenvatting weer. U kunt doorklikken om het volledige artikel te lezen.

Probeer het nu

Schermafbeelding van specifieke vluchttijden voor zoekopdracht 'frontier 667'

Vluchttijden bekijken

Bekijk live aankomst- en vertrekgegevens voor Amerikaanse vluchten door de naam van de luchtvaartmaatschappij en het vluchtnummer op te geven.

Probeer het nu

Zoek naar 'frontier 667'

Wereldnieuws bekijken

Zoek naar een onderwerp en klik op het tabblad 'Nieuws' in het linkervenster om nieuwsresultaten uit bronnen van over de hele wereld te bekijken.

Probeer het nu

Vergelijkbare termen

Ontvang resultaten met synoniemen van uw term door ~ direct vóór uw zoekterm te plaatsen. Als u bijvoorbeeld naar [~toetje recept] zoekt, worden er resultaten voor toetjes, desserts en nagerechten weergegeven.

Probeer het nu

Schermafbeelding van functie voor gesproken zoekopdrachten

Gesproken zoekopdrachten

Als u spraakgestuurd wilt zoeken, tikt u op de microfoonknop in het zoekvak van Google op uw startscherm, of drukt u de zoekknop op uw telefoon enkele seconden in om het scherm 'Spreek nu' te openen. Gesproken zoekopdrachten voor Android maken gebruik van Android 2.2 (Froyo) en hoger.

Openbare gegevens onderzoeken

Zoek op demografische termen zoals bevolking of werkloosheid, gevolgd door een staat of land en u kunt onmiddellijk gegevens over de locatie bekijken van Eurostat. U kunt vanaf daar doorklikken om cijfers voor verschillende locaties te vergelijken.

Probeer het nu

Schermafbeelding van financiële grafieken

Interactieve financiële informatie opvragen

Als u interactieve financiële resultaten wilt ontvangen, gaat u naar google.com op uw iPhone of Android-apparaat (2.1 of hoger) en zoekt u naar een aandelenticker. Er wordt een interactieve grafiek op een kaart weergegeven; u kunt verschillende perioden bekijken door op de knoppen onder de grafiek te tikken.

Informatie over geneesmiddelen vinden

Zoek naar de naam van een algemeen of merkmedicijn en we geven een overzicht en beschrijving van het medicijn. U kunt ook doorklikken naar meer informatie over bijwerkingen, dosering en waarschuwingen van nationale gezondheidsinstanties.

Probeer het nu

Schermafbeelding van instant zoekvoorspellingen

Dynamisch zoeken op mobiel

Met Google Instant voor mobiel wordt zoeken sneller omdat niet alleen zoektermvoorspellingen maar ook daadwerkelijke zoekresultaten worden weergegeven terwijl u typt. De bètaversie is beschikbaar voor de meeste iPhones en Android-apparaten in de VS. Ga naar google.com in de browser van uw telefoon en tik op de link 'Turn on' (Inschakelen) voor Google Instant onder het zoekvak. (Als de link niet wordt weergegeven, wacht u even en vernieuwt u de pagina.)

Schermafbeelding van voorbeeld van zoekresultaten

Dynamisch zoekvoorbeeld op mobiel gebruiken

Google Instant voorbeelden is beschikbaar op mobiel voor Android (2.2 of hoger) en iOS (4.0 of hoger) in 38 talen. Net zoals in de desktopversie van Instant voorbeelden kunt u zoekresultaten visueel vergelijken op basis van webpaginavoorbeelden, zodat u sneller het beste resultaat kunt kiezen.

Schermafbeelding van zoeken in de buurt

Zoeken op locatie

Als u een sushibar in de buurt wilt vinden, gaat u op uw smartphone naar Google.nl en typt u 'sushi'. Als u ervoor heeft gekozen uw locatie met Google te delen, ontvangt u bedrijfsresultaten in de buurt van uw huidige locatie. Als u in een andere plaats wilt zoeken, specificeert u een locatie in de zoekopdracht, zoals pizza Enschede.

Schermafbeelding van voorspelling met schuifbalk voor het regelen van de tijd

Een interactief weerbericht bekijken

Als u een nieuw zoekresultatenfragment voor het weerbericht wilt bekijken waarin u met de resultaten kunt experimenteren, gaat u op uw iPhone of Android-apparaat naar google.com en zoekt u naar weer.

Sluiten

Alle tips en trucs voor zoeken

 

Kunt u niet vinden wat u zoekt? Blader door de volledige lijst met tips en trucs