In- en uitloggen

Inloggen op uw Google-account is heel eenvoudig: u klikt op de knop Inloggen in de rechterbovenhoek van een Google-service om uw Gmail te controleren, een video naar YouTube te uploaden of om relevantere zoekresultaten te ontvangen.

Maar als u een openbare computer gebruikt, zoals in een internetcafé of bibliotheek, kunt u nog steeds zijn ingelogd bij services die u heeft gebruikt, zelfs nadat u de browser heeft gesloten. Wanneer u een openbare computer gebruikt, is het dus belangrijk dat u uitlogt door op uw accountfoto of e-mailadres in de rechterbovenhoek te klikken en Uitloggen te selecteren.

Als u vaak openbare computers gebruikt, kunt u authenticatie in twee stappen gebruiken om uw account te helpen beveiligen. Let er extra goed op dat u uitlogt bij uw accounts en de browser sluit wanneer u klaar bent met internetten.

Veiligheidstools

Ontdek de top 5 online veiligheidsfuncties van Google die speciaal zijn ontworpen om uw gezin online te beschermen.

Google Accounts

Uw Google-account nog veiliger maken

U kunt een extra beveiligingslaag aan uw Google-account toevoegen door authenticatie in twee stappen in te schakelen. Als u dat doet, stuurt Google een toegangscode naar uw mobiele telefoon wanneer iemand vanaf een onbekende computer probeert in te loggen op uw account. Dit betekent dat als iemand uw wachtwoord steelt of raadt, de potentiële hacker nog steeds niet kan inloggen op uw account, omdat deze niet over uw telefoon beschikt. U kunt uzelf nu beveiligen met iets wat u weet (uw wachtwoord) en iets wat u heeft (uw telefoon).

Meer informatie

Bekijk uw instellingen door op uw naam of afbeelding in de rechterbovenhoek te klikken en 'Account' te selecteren.

Klik bovenaan op 'Beveiliging'. Klik in het vak 'Wachtwoord' op 'Instellen' naast 'Authenticatie in twee stappen'.

U wordt stapsgewijs door het installatieproces geleid.

U wordt daarna teruggeleid naar de instellingen voor authenticatie in twee stappen. Bekijk uw instellingen en voeg reservetelefoonnummers toe.

U bent klaar: de volgende keer dat u inlogt, ontvangt u een sms met een verificatiecode.

Chrome

Privé op internet surfen

U kunt in de Chrome-browser op uw computer, tablet of telefoon de incognitomodus gebruiken om privé op internet te surfen. In de incognitomodus worden pagina's die u bezoekt en bestanden die u downloadt, niet geregistreerd in de browse- of downloadgeschiedenis van Chrome.

Meer informatie

Klik op het menu 'Chrome' in de browserwerkbalk → Klik op 'Nieuw incognitovenster'.

Er wordt een nieuw venster geopend met het incognitopictogram in de hoek. Als u de incognitosessie wilt beëindigen, sluit u het venster.

Google Accounts

Uw Google-account zoals u het wilt

Op uw pagina 'Accountinstellingen' kunt u services en informatie over uw Google-account bekijken en uw beveiligings- en privacyinstellingen wijzigen.

Meer informatie

Bekijk uw instellingen door op uw naam of afbeelding in de rechterbovenhoek te klikken en 'Account' te selecteren.

Google Accounts

Een melding ontvangen als uw naam op internet verschijnt

'Ik op het internet' kan u helpen inzicht te krijgen in en te beheren wat mensen te zien krijgen wanneer ze op Google naar u zoeken. U kunt hier Google-meldingen instellen zodat u een melding ontvangt wanneer er informatie over u online verschijnt. Er worden automatisch enkele zoektermen voorgesteld die u mogelijk in de gaten wilt houden.

Meer informatie

Log in op uw Google-account en ga naar het gedeelte 'Ik op het internet'.

Klik op 'Mijn webmeldingen beheren' en klik op de rode knop om een melding in te stellen.

Uw naam staat al ingevuld in het tekstveld. Klik op het tekstveld om meer voorgestelde meldingen te bekijken.

Klik op 'Toevoegen' om een melding toe te voegen. Klik op het potloodpictogram om wijzigingen aan te brengen en op het prullenbakpictogram om meldingen te verwijderen.

Kies in het dropdown-menu 'Hoe vaak' een frequentie voor de meldingen.

Google Accounts

De gegevens beheren die zijn opgeslagen in uw Google-account

Op het Google Dashboard wordt weergegeven wat is opgeslagen in uw Google-account en kunt u een overzicht van uw recente accountactiviteit bekijken. U kunt vanaf één centrale locatie gemakkelijk uw gegevens en activiteit bekijken en toegang krijgen tot uw instellingen voor services zoals Blogger, Agenda, Documenten, Google+ en meer.

Meer informatie

Ga naar Dashboard om een samenvatting te bekijken van de gegevens die zijn gekoppeld aan uw Google-account en uw persoonlijke instellingen te beheren.

Van hieruit kunt u de gegevens bekijken en beheren die zijn opgeslagen in uw Google-account.

Meer veiligheidstools bekijken