Richtlijnen voor bronvermelding voor Google Maps en Google Earth

Bij alle toepassingen van content uit Google Maps en Google Earth moet een duidelijke verwijzing naar zowel Google als onze gegevensproviders staan. Het gebruik van content zonder juiste bronvermelding keuren wij onder geen enkele omstandigheid goed. Wanneer content wordt weergegeven, is bronvermelding verplicht. Verzoeken om uitzonderingen worden niet beantwoord of toegekend.

Als bij de afbeeldingen externe gegevensproviders worden aangehaald, is de bronvermelding onvoldoende als u alleen 'Google' of het Google-logo toevoegt. De bronvermelding wordt automatisch op de content weergegeven als u:

Waar vind ik gegevens over de bron?

De bronvermelding wordt weergegeven in de regel(s) onder aan de content in de producten, samen met meldingen over het auteursrecht, bijvoorbeeld Kaartgegevens ©2015 Google'. Houd er rekening mee dat de exacte tekst van de bronvermelding wijzigt op basis van geografie en type content. De tekst van de verwijzing moet leesbaar zijn voor de gemiddelde kijker of lezer.

In Google Maps worden onze gegevensproviders genoemd in de rechterbenedenhoek van de kaart. In dit geval is Google de gegevensprovider:

New York

In Google Earth worden onze gegevensproviders genoemd in de rechterbenedenhoek van de 3D-weergave. In dit geval is DigitalGlobe de gegevensprovider:

Londen (VK)

Moet ik de tekst gebruiken die op de afbeeldingen wordt weergegeven?

Automatisch gegenereerde Google-logo's en verwijzingen naar gegevensproviders mogen alleen worden verwijderd of geblokkeerd als deze elders binnen de content opnieuw worden toegevoegd in een zichtbare vorm (zoals een bijschrift onder een Google Earth-foto). Met andere woorden, uw tekst moet net zo zichtbaar zijn als deze zou zijn geweest als u de door ons gegeven standaardtekst had gebruikt.

Wat moet de bronvermelding bevatten?

Als u niet de tekst gebruikt die rechtstreeks op afbeeldingen uit Google Maps en Google Earth wordt weergegeven, moet uw verwijzingstekst de naam 'Google' en de relevante gegevensprovider(s) bevatten, bijvoorbeeld 'Kaartgegevens: Google, DigitalGlobe'. U mag de stijl en plaatsing van de verwijzingstekst aanpassen, zo lang deze maar leesbaar is voor de gemiddelde kijker of lezer. Let op dat Google-logo's niet inline kunnen worden gebruikt (bijvoorbeeld 'Deze kaarten van [Google-logo]'.)

Ik wil uw afbeeldingen gebruiken in mijn film of tv-programma. Gelden er speciale regels?

Zo lang als de content op het scherm wordt weergegeven, moet er een duidelijke verwijzing naar zowel Google als onze gegevensproviders worden weergegeven. Verzoeken om de bronvermelding naar de aftiteling te verplaatsen of al na een paar seconden uit het beeld te laten verdwijnen, worden niet goedgekeurd. Als u afbeeldingen uit Google Maps en Google Earth wilt gebruiken in films of tv-programma's, moet u onze gratis uitzendlicentie aanvragen. U mag de stijl en plaatsing van de verwijzingstekst aanpassen, zo lang deze maar leesbaar is voor de gemiddelde kijker of lezer.

Ik film een acteur die Google Earth op een computer of Google Maps op een telefoon gebruikt. Moet ik op het scherm een extra bronvermelding weergeven?

Hier is geen aanvullende bronvermelding nodig. U filmt gewoon het product dat zelf dient als bronvermelding. Houd er bovendien rekening mee dat als dit uw gebruiksvoorbeeld is, u geen uitzendlicentie hoeft aan te vragen.

Ik kan niet akkoord gaan met uw eisen betreffende bronvermelding. Zijn er andere opties?

Bent u niet bereid om aan onze eisen betreffende bronvermelding te voldoen, neem dan rechtstreeks contact op met onze gegevensprovider(s) om te informeren over de aankoop van de rechten van de content. Hierboven kunt u zien hoe u de namen van onze in het product genoemde gegevensprovider(s) kunt achterhalen. Wij mogen geen contactgegevens geven, maar raden u aan te zoeken op Google.