Screenshots van producten gebruiken

Screenshots van Google-producten

U heeft geen toestemming van ons nodig wanneer u een onbewerkt screenshot van onze startpagina (Google.com) of de zoekresultatenpagina wilt gebruiken ter instructie of illustratie. Dit geldt voor drukwerk (boeken, tijdschriften, bladen, kranten) en digitale formats (webpagina's, dvd's, cd's). Kijk hieronder voor uitzonderingen op deze regel voor sommige van onze andere producten.

Met 'onbewerkt' bedoelen we dat er geen afbeeldingen, foto's of advertentietekst over het screenshot zijn geplaatst en dat er niets gewijzigd is in de manier waarop ons product eruitziet. We geven adverteerders ook geen toestemming onze Google-zoekresultatenpagina te gebruiken in verband met advertentieproducten of -services (bijvoorbeeld om een topplaatsing op Google weer te geven).

We vragen u de volgende tekst weer te geven onder elke afbeelding met een screenshot of gegevens uit een Google-product:

Toegestaan screenshot

Voorbeeld van een toegestaan screenshot

Toegestaan screenshot

Voorbeeld van een toegestaan screenshot

Niet-toegestaan screenshot

Voorbeeld van een niet-toegestaan screenshot

* Klik op de afbeelding om te vergroten.

Zoekvak

Wij bieden verschillende opties voor het invoegen van een Google-zoekvak op uw website. U heeft geen toestemming nodig om een onbewerkt zoekvak met Google-branding op uw site te gebruiken. U mag echter geen zoekvak met Google-branding gebruiken in uw marketingmateriaal. U mag dus niet zonder onze toestemming een zoekvak in uw advertenties of ander marketingmateriaal gebruiken.

Google Maps en Google Earth

Als u toestemming wilt vragen voor gebruik van Google Maps en Google Earth, hebben we een tool ontwikkeld waarmee u inzicht kunt krijgen in de voorwaarden voor verschillende gebruikssituaties. De tool stelt u maximaal vier vragen over de content die u wilt gebruiken en hoe u deze wilt gaan gebruiken, en geeft vervolgens de betreffende gebruiksvoorwaarden en richtlijnen weer.

Ga naar de tool voor toestemming voor Google Maps en Google Earth.

Alle andere producten

Wilt u toestemming om screenshots of merkkenmerken van andere Google-producten te gebruiken? Bekijk dan de productspecifieke richtlijnen hieronder.

Kunt u nog steeds niet vinden wat u zoekt? Lees dan onze Veelgestelde vragen of dien een formeel verzoek in via dit formulier.