Bepaal uw eigen online richtlijnen

Als ouder wilt u inhoud vinden die geschikt is voor het hele gezin. Met de tools in de toolbar aan de zijkant kunt u aanstootgevende en expliciete inhoud wegfilteren uit Google-zoekopdrachten, YouTube-video's, Google Play-apps en meer. Er is bovendien nog meer filtersoftware op de markt. Met een beetje onderzoek kunt u bepalen welke optie het meest geschikt is voor uw gezin.

Natuurlijk is het ook van groot belang dat u met het gezin bespreekt wat geschikt is. Door een eerlijk en open gesprek te voeren en online veiligheidstools te gebruiken, kunt u ervoor zorgen dat iedereen in uw gezin veilig en plezierig op internet kan surfen.

  • Inhoud vinden die geschikt is voor een leeftijdscategorie

    Bekijk meer informatie over wat u kunt doen om ervoor te zorgen dat uw kinderen internet op een veilige, leuke en voor hun leeftijd geschikte manier kunnen ontdekken.

    Meer lezen

Veiligheidstools

Ontdek de veiligheidsfuncties van Google die speciaal zijn ontworpen om te beheren wat uw gezinsleden online kunnen bekijken.

Google Zoeken

Ongepaste SafeSearch-resultaten melden

Als u een resultaat op SafeSearch tegenkomt dat niet geschikt is voor kinderen, vragen we u dit te melden. We proberen onze inhoudsfilters voortdurend te verbeteren en dit soort feedback helpt ons SafeSearch veiliger te maken voor iedereen.

Meer informatie

Klik op de ongepaste afbeelding die u ziet in de zoekresultaten om een pagina met meer opties te openen

Klik op Feedback verzenden in de rechterbenedenhoek van het venster met het afbeeldingsresultaat.

YouTube

Twijfelachtige inhoud markeren

Onze beleidsspecialisten zijn doorlopend bezig om u en uw gezin veilig te houden op YouTube. Als u inhoud of gedrag ziet waardoor de communityrichtlijnen van YouTube mogelijk worden geschonden, kunt u dit melden. Als een video onze richtlijnen schendt, wordt deze van de site verwijderd. Als de video de richtlijnen niet schendt maar niet geschikt is voor alle leeftijden, kan er een leeftijdsbeperking voor de video worden ingesteld, zodat jongere gebruikers deze niet kunnen bekijken.

Meer informatie

Als u een video wilt markeren, klikt u op de knop 'Markeren' (het vlaggetje) onder de videospeler.

Klik op de reden voor het markeren die het meest overeenkomt met de schending in de video.

Geef eventuele extra informatie die het beoordelingsteam kan helpen een beslissing te nemen.

Het markeren van video's is anoniem, maar u moet wel zijn ingelogd om de markeringstools te kunnen gebruiken.

Bezoek het Helpcentrum voor informatie over het markeren van een reactie of kanaal.

Google+

Aanstootgevende inhoud melden

Als iemand een ongepaste reactie of een aanstootgevend bericht plaatst op Google+, kunt u dit melden, zelfs vanaf een mobiel apparaat. Google+ hanteert een helder inhoudsbeleid waarin wordt uitgelegd wat er wel en niet gepast is op de site. Als u inhoud of activiteiten ziet die niet aan ons beleid voldoen, kunt u een melding indienen. We kijken 24 uur per dag naar inhoud die wordt gemeld. We kunnen de inhoud verwijderen en de gebruikers die ons beleid schenden, beperkingen opleggen of hun account sluiten.

Meer informatie

Als u een bericht wilt melden, klikt u op de pijl in de rechterbovenhoek van het bericht. Klik vervolgens op 'Spam of misbruik melden'.

Er wordt een pop-upvenster weergegeven waarin u kunt aangeven waarom u een melding indient voor dit bericht.

Zodra u klaar bent, wordt er een rood vlaggetje weergegeven naast het bericht. Als u de melding ongedaan wilt maken, klikt u op het rode vlaggetje.

Als u een melding wilt indienen voor een reactie, plaatst u de muisaanwijzer op de reactie en klikt u op het grijze vlaggetje dat wordt weergegeven.

Google+

Hangouts veilig houden voor iedereen

We willen dat Hangouts veilig is voor iedereen. Als u inhoud of activiteiten ziet die het Beleid inzake gebruikersinhoud en -gedrag van Google+ mogelijk schenden, kunt u dit melden. Dit beleid speelt een belangrijke rol in het veilig en leuk houden van Google+. We kunnen daarom inhoud en beperkingen opleggen of accounts sluiten van gebruikers die ons beleid schenden. U kunt ook een Hangout-gebruiker blokkeren als u deze persoon niet meer wilt zien of horen.

Meer informatie

Als u een Hangout-gebruiker wilt blokkeren, plaatst u de muisaanwijzer op de videominiatuur van die persoon.

Klik op het pictogram 'Negeren'.

Als u een Hangout-gebruiker definitief wilt blokkeren, vinkt u het selectievakje naast 'Definitief verwijderen' aan en selecteert u 'Gereed'.

Blogger

Blogs veilig houden voor iedereen

Er gelden duidelijke richtlijnen over wat voor soort inhoud op Blogger mag worden geplaatst. Als u inhoud ziet die het inhoudsbeleid van Blogger schendt, kunt u dit melden. Alles wat ons beleid schendt, wordt verwijderd. Bovendien plaatsen we een waarschuwingspagina voor inhoud die ons beleid niet schendt maar misschien niet geschikt is voor alle gebruikers.

Meer informatie

Bekijk dit Help-artikel om inhoud te melden.

Selecteer onder aan de pagina het type misbruik om het betreffende contactformulier te openen.

Vul de gevraagde informatie in en klik op 'Verzenden'.

Als u een blog bekijkt die u wilt melden, klikt u boven aan de pagina op het dropdown-menu 'Meer'.

Klik vervolgens op 'Misbruik melden' en volg de stappen om een melding bij Blogger in te dienen over inhoud op die pagina.

Google Play

Ouderlijk toezicht gebruiken om apps te filteren op inhoudsbeoordeling

U kunt de functies voor Ouderlijk toezicht gebruiken om de content te beperken die via Google Play kan worden gedownload of gekocht. Op deze manier kunt u geschikte content voor u en uw gezin vinden.

Meer informatie

Open de Play Store-app op uw apparaat.

Tik in de linkerbovenhoek op het menupictogram.

Tik op 'Instellingen'.

Tik op 'Ouderlijk toezicht'.

Schakel 'Ouderlijk toezicht' in.

Stel een pincode in.

Tik op 'Apps en games'.

Kies de leeftijdscategorie.

YouTube

Een filter instellen om ongepaste inhoud weg te filteren

Als u liever geen inhoud voor volwassenen of inhoud met een leeftijdsbeperking te zien krijgt wanneer u op YouTube surft, scrolt u naar beneden op een YouTube-pagina en schakelt u de Veiligheidsmodus in. De Veiligheidsmodus helpt u mogelijk bezwaarlijke inhoud weg te filteren uit zoekresultaten, gerelateerde video's, afspeellijsten, tv-programma's en films.

Meer informatie

Scrol naar beneden op een YouTube-pagina en klik op het dropdown-menu in het gedeelte 'Veiligheid'.

Selecteer de optie 'Aan' of 'Uit' om de Veiligheidsmodus in of uit te schakelen.

Als u deze instelling wilt vergrendelen, logt u in op uw Google-account.

Zodra u bent ingelogd, heeft u de mogelijkheid deze instelling te vergrendelen.

Google Zoeken

Instellen en er niet meer aan denken. Houd de Veiligheidsmodus vergrendeld.

Als u de Veiligheidsmodus permanent wilt inschakelen, kunt u deze vergrendelen. Telkens wanneer u YouTube opent vanuit die browser, wordt u automatisch ingelogd bij de Veiligheidsmodus.

Meer informatie

Selecteer de optie 'Aan' of 'Uit' om de Veiligheidsmodus in of uit te schakelen.

Als u deze instelling wilt vergrendelen, logt u in op uw Google-account.

Zodra u bent ingelogd, heeft u de mogelijkheid deze instelling te vergrendelen.

Google Play

Onbedoelde of ongewenste aankopen voorkomen

U kunt onbedoelde aankopen op Google Play helpen voorkomen door in te stellen dat bepaalde informatie, zoals een wachtwoord, moet worden ingevoerd voordat een aankoop kan worden gedaan.

Meer informatie

Open de Play Store-app op uw apparaat.

Tik in de linkerbovenhoek op het menupictogram.

Tik op 'Instellingen'.

Tik op 'Verificatie vereisen voor aankopen'.

Selecteer de optie die het beste bij u past. Als u een ouder bent of uw apparaat deelt, raden we u aan de optie 'Voor alle aankopen' te selecteren voor Google Play op dit apparaat.

Meer veiligheidstools bekijken