Verantwoord communiceren

Uit onze gesprekken met ouders is gebleken dat velen het lastig vinden op de hoogte te blijven van de online activiteiten van hun tieners. Door uw tieners de basisprincipes van verantwoord digitaal gebruik bij te brengen, zullen ze betere keuzes maken wanneer u er niet bent. Ze moeten weten hoe ze online op sociale situaties moeten reageren, hoe ze misbruik kunnen melden en bij wie ze terecht kunnen voor hulp. Lees meer over hoe u dit gesprek kunt aangaan met uw gezin.

  • Deel uw persoonlijke gegevens alleen als het niet anders kan

    Ontdek snelle tips om uw gezin meer te vertellen over online reputaties.

    Meer lezen

  • Slim contacten leggen en onderhouden

    Volg deze eenvoudige tips om uw gezin informatie te geven over gezonde en schadelijke online relaties.

    Meer lezen

  • Grijp in en kijk niet toe

    Pesten doet pijn, of dit nu online of offline gebeurt. Leer uw tieners welke communicatie op internet al dan niet acceptabel is.

    Meer lezen

Veiligheidstools

Ontdek de veiligheidstools van Google die zijn ontwikkeld om uw gezin te helpen hun online reputatie bij te houden.

YouTube

YouTube-reacties beheren

Als iemand ongepaste reacties achterlaat bij uw video's of kanaal, kunt u deze persoon blokkeren op YouTube. Hij of zij kan dan niet meer reageren op uw video's of kanaal en kan u geen privéberichten meer sturen.

Meer informatie

Als u iemand wilt blokkeren op YouTube, gaat u naar de kanaalpagina van die persoon. De URL heeft de notatie www.youtube.com/user/GEBRUIKERSNAAM.

Klik op het tabblad 'Over' van die persoon op het vlagpictogram.

Klik tot slot op 'Gebruiker blokkeren'.

YouTube

Video's delen met precies het juiste publiek

Of u nu een video privé wilt houden, deze met enkele vrienden wilt delen of juist wereldwijd openbaar wilt maken: dat kunt u makkelijk aanpassen in uw privacyinstellingen. Op YouTube zijn video's standaard ingesteld op 'Openbaar', maar u kunt de instellingen gemakkelijk wijzigen via 'Privacyinstellingen' terwijl u de video uploadt. Als u later van gedachten verandert, kunt u de privacy van de geüploade video wijzigen.

Meer informatie

Als u uw privacyinstellingen wilt wijzigen, gaat u naar 'Videobeheer'.

Zoek de video die u wilt wijzigen en klik op de knop 'Bewerken'.

Ga naar het dropdown-menu 'Privacyinstellingen'.

Kies 'Openbaar' om de video te delen met iedereen, 'Niet vermeld' om deze te delen met gebruikers die een link naar de video hebben, of 'Privé' om te delen met specifieke gebruikers.

Klik op 'Wijzigingen opslaan'.

Google+

Ongewenste reacties of tags blokkeren

Als u de berichten van bepaalde personen op Google+ niet meer wilt zien, kunt u hen blokkeren door naar hun profiel te gaan en op '[Naam persoon] melden/blokkeren' te klikken. U kunt ook specifieke berichten verbergen zodat ze niet meer in uw updates worden weergegeven.

Meer informatie

Als u iemand wilt blokkeren vanaf een desktopcomputer, gaat u naar het profiel van die persoon.

Klik aan de zijkant van het profiel op '[Naam persoon] melden/blokkeren'.

Bevestig dat u deze persoon wilt blokkeren.

Google+

Kiezen van welke mensen u updates wilt zien in uw stream

Wat moet u doen als iemand u toevoegt aan zijn of haar kringen, maar u niet geïnteresseerd bent in interactie met die persoon? Als u iemand niet wilt blokkeren, kunt u hem of haar verbergen. Als u een gebruiker verbergt, ontvangt u geen meldingen meer van zijn of haar pagina.

Meer informatie

Open Google+.

Ga naar het profiel of de pagina van die persoon.

Klik op de pijl onder de profielfoto en gegevens.

Selecteer '[Persoon/pagina] verbergen'.

YouTube

De gesprekken rond uw video's beheren

U kunt de reacties op uw YouTube-kanaal gemakkelijk beheren. U kunt reacties verwijderen, of de publicatie van reacties van bepaalde mensen of met bepaalde zoekwoorden uitstellen totdat u ze heeft bekeken.

Meer informatie

Als u reacties wilt beheren, klikt u op de naam in de rechterbovenhoek van een reactie om uw opties te bekijken.

Klik op 'Verwijderen' om de reactie van YouTube te verwijderen.

Of klik op 'Verbannen van kanaal' om een gebruiker te blokkeren zodat deze geen reacties meer kan plaatsen bij video's en uw kanaal.

Bij de instellingen voor reacties kunt u goedkeuring vereisen voor alle nieuwe reacties voordat ze worden geplaatst, of kunt u reacties helemaal uitschakelen.

Via uw instellingen voor reacties kunt u filters instellen om te bepalen wie reacties mag achterlaten in uw kanaal. U kunt ook reacties met bepaalde woorden blokkeren.

Meer veiligheidstools bekijken