Onze meest ambitieuze duurzaamheidsdoelstelling ooit

In 2020 heeft Google voor het 4e achtereenvolgende jaar 100% van het jaarlijkse elektriciteitsverbruik gecompenseerd met inkoop van hernieuwbare energie. Dat is bijna 6 gigawatt aan nieuwe hernieuwbare energie voor online activiteiten. Om dit te bereiken, hebben we hernieuwbare energie ingekocht in regio's waarin zonne- en windenergie in overvloed aanwezig zijn, zoals het Midden-Westen in de VS. Hiermee compenseren we het gebrek aan hernieuwbare energie op andere plekken, zoals Taiwan. Ook kopen we in sommige gevallen overdag extra zonne-energie in om ons gebruik van CO2-intensieve energie 's nachts te compenseren. Onze grootschalige aankoop van hernieuwbare energie heeft de prijs van schone energie doen dalen, bedrijfsdoelstellingen voor het verminderen van CO2-uitstoot aangemoedigd en duurzame energieprojecten wereldwijd versneld. Maar sommige van onze activiteiten zijn nog steeds afhankelijk van fossiele brandstoffen.

Daarom willen we 24/7 op CO2-vrije energie draaien, zodat overal waar we actief zijn altijd aan onze elektriciteitsvraag kan worden voldaan met schone energie.

Het zal niet makkelijk zijn om dat doel te bereiken, maar de klimaatverandering schreeuwt om actie. Door 24 uur per dag schone energie te gebruiken voor al onze datacenteractiviteiten en kantoorcampussen, laten we zien dat een CO2-vrije economie voor iedereen mogelijk is.

Maar we kunnen dat niet alleen. Daarom heeft Google in september 2021 samen met Sustainable Energy for All en de Verenigde Naties het nieuwe 24/7 Carbon-Free Energy Compact vastgelegd. Dit is een reeks principes en acties die stakeholders in het energie-ecosysteem kunnen uitvoeren om 24/7 CO2-vrije energie mogelijk te maken en te bevorderen als middel om elektriciteitssystemen volledig CO2-vrij te maken. Het pact wordt al gesteund door stakeholders, waaronder energieafnemers en -leveranciers, regeringen, systeembeheerders, aanbieders van oplossingen, investeerders en andere organisaties die de wereldwijde elektriciteitsnetten om willen vormen tot CO2-vrije systemen.

As above
ONTDEK HOE WE 24/7 SCHONE ENERGIE WILLEN BEREIKEN
  • Eiland in de Grote Oceaan via Google Earth

    Het Google-milieurapport

    Klimaatverandering en de noodzaak om grondstoffen efficiënt te gebruiken, stellen ons voor uitdagingen. We bieden deze het hoofd door het voor iedereen (bedrijven, overheden, non-profitorganisaties, community's en individuen) mogelijk te maken Google-technologie te gebruiken voor een duurzamere wereld. In dit rapport beschrijven we wat we hebben bereikt, wat we hebben geleerd en de kansen en uitdagingen die we nog kunnen verwachten.

  • Google-CEO Sundar Pichai

    Internet is 24/7 toegankelijk en CO2-vrije energie zou dat ook moeten zijn

    Google werd meer dan 20 jaar geleden opgericht en duurzaamheid staat bij ons al vanaf dag 1 centraal. In 2007 waren we het 1e grote bedrijf dat CO2-neutraal werd. In 2017 waren we het 1e grote bedrijf dat het energieverbruik volledig met hernieuwbare energie compenseerde. Onze wereldwijde cloud is de schoonste in de branche en we zijn de grootste zakelijke inkoper ter wereld van hernieuwbare energie. Dit wordt het 3e decennium dat we ons inzetten voor het klimaat, en we willen weer een tandje bijzetten om een CO2-vrije toekomst voor iedereen te realiseren.