Ontdek wat er nieuw is en bekijk onze innovaties

 • Een Google-datacenter met zonnepanelenveld

  Schonere datacenters op batterijen

  2020

  We installeren het eerste op batterijen gebaseerde systeem in een extreem schaalbaar datacenter om de generatoren te vervangen. Met dit systeem houden we de zoekopdrachten, e-mails en video's van onze gebruikers online en stappen we over van vervuilende dieselgeneratoren naar een energiebron die het elektriciteitsnet versterkt.

 • Logo van 'Where the internet lives' met een datacenterserver

  Een podcast over de verborgen wereld van datacenters

  2020

  'Where the internet lives' is een podcast van 6 afleveringen over de fascinerende wereld van datacenters. Ga met ons mee op ontdekkingstocht op plekken die weinig mensen met hun eigen ogen te zien krijgen en leer meer over de technologie, mensen en locaties die het internet draaiende houden. Hier luisteren.

 • Google CEO Sundar Pichai

  Een koolstofvrije toekomst waarmaken

  2020

  Wij zijn het eerste grote bedrijf dat er vol voor gaat om in al onze datacenters en op al onze campussen wereldwijd volledig op koolstofvrije energie te draaien. We streven ernaar om dit doel in 2030 te hebben waargemaakt. CEO Sundar Pichai vertelt meer over ons voortdurende streven om op koolstofvrije energie te draaien.

 • Datacenter-racks

  In een Google-datacenter

  2020

  Bekijk een rondleiding door een Google-datacenter, luister naar een gesprek met vicepresident Joe Kava en ontdek meer over de zes lagen fysieke beveiliging die onze gebruikersgegevens veilig houden.

 • Google-datacenter en windturbines in Nederland

  Onze datacenters werken nu harder wanneer de zon schijnt en de wind waait

  2020

  Met ons koolstof-intelligente computerplatform hebben we een volgende stap gezet in ons streven om volledig op koolstofvrije energie te draaien. Dit systeem voor onze extreem schaalbare datacenters, de eerste in zijn soort, stemt de timing van flexibele computertaken af op momenten dat koolstofarme energiebronnen het meest beschikbaar zijn.

 • Een gangpad tussen de servers bij ons datacenter in Mayes County, Oklahoma

  Datacenters zijn efficiënter dan ooit

  2020

  Zelfs nu de vraag naar cloudcomputing is geëxplodeerd, is het elektriciteitsverbruik van datacenters bijna gelijk gebleven dankzij efficiënter energiegebruik. Hoe persen we meer energie uit elk elektron? Het antwoord ligt in onze onuitputtelijke inzet om energieverspilling tegen te gaan bij al onze werkzaamheden.

 • Koeltorens in Saint-Ghislain

  De Europese infrastructuur van Google

  2019

  Digitale transformatie is zowel een uitdaging als een kans voor de Europese economie. In 2019 deed Copenhagen Economics onderzoek naar de inspanningen van Google om de Europese economie te ondersteunen en een energie-efficiënte werking te blijven garanderen.

 • Buitenkant van een datacenter in Finland

  Digitale kansen in Europa

  2019

  Google is van plan om in de komende twee jaar € 3 miljard te investeren om onze datacenters in Europa uit te breiden. Daarmee komt onze totale investering in de Europese internetinfrastructuur op € 15 miljard sinds 2007. Onze investeringen genereren economische activiteit in Europa en bieden jaarlijks ruim 13.000 fulltimebanen in de EU.

 • Zonnepanelenveld

  Onze grootste inkoop van hernieuwbare energie ooit

  2019

  Google heeft de grootste hoeveelheid hernieuwbare energie ooit ingekocht. Hierdoor zal ruim $ 2 miljard worden geïnvesteerd in nieuwe energieinfrastructuur, waaronder miljoenen zonnepanelen en honderden windmolens op drie continenten.

 • Windmolens in de sneeuw

  100% hernieuwbare energie, voor het tweede jaar op rij

  2019

  In 2017 bereikten we voor het eerst onze langetermijndoelstelling om 100% van ons wereldwijde jaarlijkse energieverbruik te compenseren met de inkoop van hernieuwbare energie. In 2018 compenseerden we opnieuw 100% van ons jaarlijkse energieverbruik met de inkoop van zonne- en windenergie.

 • Gekleurde koeltorens

  Google-datacenters en hun community

  2018

  Bij Google geven we om de community's waarin we werken en wonen. Onze datacenters dragen 24 uur per dag, 7 dagen per week bij aan een goede werking van het internet, ondersteunen lokale economieën en scheppen banen. Lees meer over de positieve impact van onze datacenters in het rapport van Oxford Economics voor de VS en het rapport van Copenhagen Economics voor Europa.

 • Zonnepanelenveld

  100% hernieuwbare energie, en dat is slechts het begin

  2017

  In 2017 bereikten we een fantastische mijlpaal door 100% hernieuwbare energie in te kopen om het jaarlijkse energieverbruik van onze wereldwijde activiteiten, waaronder onze datacenters en kantoren, te compenseren. Daarnaast zetten we ons in voor een groenere energievoorziening in het algemeen. Niet alleen voor ons, maar voor iedereen.

 • Muurschilderingen op datacenters

  Het Data Center Mural Project

  2016

  Datacenters spelen een belangrijke rol in ons dagelijks leven. Daarom vroegen we vier kunstenaars om onze datacenters in Oklahoma, Iowa, Ierland en België in een nieuw jasje te steken. Bekijk video's en ontdek wat de kunstenaars inspireerde om datgene wat binnenin de datacenters gebeurt aan de buitenkant te weerspiegelen.

 • Beveiligingspost van een datacenter

  Virtuele rondleiding door een datacenter van Google

  2015

  Mensen vragen vaak hoe een Google-datacenter er vanbinnen uitziet. In deze virtuele 360°-rondleiding door ons datacenter in The Dalles, Oregon, ziet u waar de Google Cloud is gevestigd en welke geavanceerde beveiligingsmaatregelen we allemaal nemen om alle klantgegevens en onze eigen aangepaste infrastructuur te beschermen.

 • Leidingen in een datacenter

  Betere efficiëntie dankzij onze gegevens

  2014

  In ons voortdurende streven naar maximale efficiëntie hebben we software ontwikkeld om onze datacenters te optimaliseren door ons energieverbruik te voorspellen en te sturen. In 2014 hebben we ons model gedeeld zodat andere bedrijven in onze voetsporen konden treden en de efficiëntie van hun datacenters op dezelfde manier konden verbeteren.

 • Buitenkant van een datacenter

  Betere toegang tot hernieuwbare energie

  2013

  De vraag naar hernieuwbare energie neemt toe. Daarom werken we samen met energieleveranciers aan schaalbare oplossingen om meer schone energie te kunnen leveren. In 2013 sloegen we de handen ineen met Duke Energy voor een proefproject rondom een nieuwe constructie waarbij bedrijven rechtstreeks hernieuwbare energie inkopen bij het nutsbedrijf.

 • Dataservers

  Dit zijn wij, van binnen en van buiten

  2012

  Voor de eerste keer kan iedereen een blik werpen op de locaties waar onze producten, zoals Zoeken, YouTube, Gmail, Drive en Foto's, worden uitgevoerd. Bekijk onze fotogalerij met foto's van de technologie, mensen en locaties die ervoor zorgen dat de producten van Google 24 uur per dag en 7 dagen per week online zijn.

 • Man die aan een leiding werkt

  Certificering voor onze strenge milieunormen

  2011

  In 2011 werden we het eerste grote bedrijf voor internetservices dat een externe certificering behaalde voor onze hoge normen op het gebied van milieubescherming en veiligheid op de werkvloer in al onze datacenters in de Verenigde Staten en Europa. Dit heeft onze inzet om het milieu en onze medewerkers te beschermen nog verder versterkt.

 • Windmolens

  Onze community's voorzien van duurzame energie

  2010

  We streven ernaar zoveel mogelijk schone energie te gebruiken, maar we worden beperkt doordat er weinig hernieuwbare opties zijn. In 2010 zijn we gestart met de aanschaf van hernieuwbare energie afkomstig van windmolenparken in de buurt van onze datacenters. Hierdoor maken we gebruik van schone energie voor onze datacenters en zorgen we voor meer groene elektriciteit in de gebieden waar we actief zijn.

 • Spreker in auditorium

  Onze nieuwe kennis delen

  2009

  In 2009 zijn we met onze collega's bij elkaar gekomen om te bespreken hoe we de branche groener en efficiënter kunnen maken. Daarna volgde een evenement over de doelstellingen voor efficiëntie van de verschillende regio's en klimaten, plus een topbijeenkomst over de milieubelasting en voordelen van het internet.

 • Grafiek van ons driemaandelijkse energiegebruik

  Toonaangevende efficiëntie openbaar maken

  2008

  De meeste bedrijven praten niet over hun werkelijke efficiëntie. In 2008 zijn we gestart met het delen van onze efficiëntieprestaties om zo onze branchegenoten te stimuleren. Sindsdien publiceren we gedetailleerde en uitgebreide gegevens over al onze datacenters.

 • Datacenter aan het water

  Het eerste CO2-neutrale internetbedrijf

  2007

  Onze datacenters verbruiken veel minder energie dan het gemiddelde datacenter. Als u ons gebruik van hernieuwbare energie en onze CO2-compensatie daaraan toevoegt, is onze ecologische voetafdruk nul. We zijn al sinds 2007 CO2-neutraal en we zijn blij dat andere technologiebedrijven ons voorbeeld hebben gevolgd.

 • Datacenterleidingen

  Efficiënte datacenters ontwerpen

  2003

  In 2003 ontwierpen we draagbare datacenters: transportcontainers die al waren ingericht met servers en koelapparatuur. Deze datacenters waren gemakkelijker samen te stellen en energiezuiniger dan onze eerdere datacenters. In 2006 stapten we over naar nieuwere ontwerpen die dezelfde voordelen boden en bovendien flexibeler waren.

 • Serverrijen

  Baanbrekende, zeer efficiënte servers

  2001

  We ontwerpen al sinds 2001 onze eigen servers om zo het energieverbruik tot een minimum te beperken. Door zeer efficiënte stroomvoorzieningen te gebruiken en de batterijen rechtstreeks in de apparaten te plaatsen, hebben we enkele van de meest efficiënte servers in de branche gebouwd.