Eemshaven, Nederland

Internet groeit snel en daarmee ook de vraag naar onze services, van Google Zoeken tot Gmail en YouTube. We willen deze groei het hoofd kunnen blijven bieden en hebben daarom aangekondigd 600 miljoen euro te investeren in een nieuw te bouwen datacenter in de Eemshaven in de buurt van Delfzijl.

In een tijd van hoge werkloosheidscijfers in Europa biedt dit project vooruitzicht op nieuwe banen. De bouw biedt werk aan meer dan duizend werknemers. We verwachten de eerste werkzaamheden te kunnen starten in de eerste helft van 2016 en tegen eind 2017 volledig in bedrijf te zijn. Tegen die tijd zal het datacenter werk bieden aan meer dan 150 mensen als fulltime medewerkers of contractanten. Voor deze banen zoeken we niet naar afgestudeerde informatici: we zoeken IT-technici, elektrotechnici en werktuigbouwkundigen, cateraars en personeel voor onze faciliteiten en beveiliging.

Voor het nieuwe Nederlandse datacenter maken we gebruik van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van elektrische en koelingstechnologie. Het datacenter wordt gekoeld met natuurlijke en aanwezige bronnen zoals koele lucht en grijs water (huishoudelijk afvalwater) om onze servers koel te houden. Onze datacenters gebruiken 50 procent minder energie dan gemiddeld en we willen voor deze nieuwe faciliteit duurzame energie gebruiken.