Berkeley County, South Carolina

 • Welkom

  Google is trots dat een van onze datacenters in South Carolina staat.

  In 2007 kondigden we plannen aan om een datacenter te bouwen in Berkeley County in South Carolina. In 2013 hebben we aangekondigd dat we het complex wilden uitbreiden. Dit bracht onze totale investering op 1,8 miljard dollar, waarmee we ons langdurig aan de regio en de staat hebben verbonden. We hebben op deze locatie meer dan 400 banen gecreëerd en zetten ons in om de gemeenschappen waarin onze medewerkers leven en werken te steunen.

  Sinds 2009 hebben we lokale scholen en non-profitorganisaties gesteund met meer dan 2 miljoen dollar. Daarnaast hebben we geholpen bij de implementatie van gratis stadswifi in de Lowcountry.

  Waar kan ik meer informatie vinden?

  Stuur bij vragen met betrekking tot de gemeenschap een e-mail naar
  berkeleycounty@google.com.

  Stuur voor mediavragen een e-mail naar
  press@google.com.

  Bekijk onze antwoorden op veelgestelde vragen.

  Gerelateerde sites

  De wereld achter de cloud

  Ontdek waarom Google-datacenters belangrijk zijn voor een goede werking van het internet en hoe we een positieve bijdrage leveren aan lokale gemeenschappen rondom onze datacenters.

  Infographic over datacenters

  Ontdek welke bijdrage datacenters leveren aan de economie en werkgelegenheid.

  Rapport over economische impact

  Lees welke bijdrage Google-datacenters leveren aan de economie.

 • Hier werken

  We hebben vacatures

  Google neemt de best gekwalificeerde mensen van over de hele wereld in dienst. Het is onze prioriteit om waar mogelijk lokale mensen aan te nemen. Dit is niet alleen goed voor ons bedrijf, maar we vinden ook dat het zo hoort.

  We proberen bovendien waar mogelijk contracten af te sluiten met lokale leveranciers. Bent u een leverancier of wilt u een service verlenen aan Google? Vul dan ons interesseformulier voor leveranciers in.

  Openstaande vacatures bij ons datacenter bekijken
  Vrouw in datacenter

  De mensen achter Google-datacenters

  De technologie in onze datacenters mag met recht baanbrekend worden genoemd, maar vergeet ook de mensen niet die de centers draaiende houden.

  MAAK KENNIS MET DE FANTASTISCHE MENSEN ACHTER DE TECHNOLOGIE
 • Community
  • Over deze community

   In de gemeenschap

   Bij Google vinden we het belangrijk om een positieve bijdrage te leveren aan alle gemeenschappen waarin we actief zijn, waar dan ook ter wereld. Via donaties en lokale initiatieven waarbij gebruik wordt gemaakt van onze tools en expertise helpen we bedrijven, onderwijsinstellingen, gemeenschappelijke projecten, non-profitorganisaties en individuele personen bij de ontwikkeling van een duurzame kenniseconomie waarin mensen succesvol kunnen zijn. We zijn altijd op zoek naar initiatieven waarbij Googlers hun tijd en expertise kunnen delen met de gemeenschap.

   De bijdragen van Google aan de gemeenschap in cijfers:
   1,8 miljard dollar: investeringen in Berkeley County sinds de bouw van het datacenter in 2007.
   2 miljoen dollar: donaties aan non-profitorganisaties en scholen in South Carolina sinds 2009.
   50%: lager energieverbruik bij Google-locaties vergeleken met standaard datacenters.

  • In de community

   Partnerschappen en evenementen

   Google werkt samen met lokale organisaties om elk jaar meerdere gemeenschapsevenementen te sponsoren. We promoten daarbij bijvoorbeeld STEM-educatie (Science, Technology, Engineering, Math) of helpen kleine bedrijven bij hun online aanwezigheid.

  • Community Grants

   Community Grants

   Sinds 2009 hebben we meer dan 2 miljoen dollar gedoneerd aan non-profitorganisaties en scholen in South Carolina voor projecten die wij belangrijk vinden. Dit zijn bijvoorbeeld projecten op het gebied van wetenschappelijk en technisch onderwijs, vermindering van de CO₂-uitstoot en toegang tot internet. Bekijk meer informatie over ons Data Center Community Grants-programma, de geschiktheidscriteria en het aanmeldproces.

  • Milieu

   Groene initiatieven

   Google streeft ook naar een beter internet dat beter is voor het milieu. We staan daarom open voor ideeën om de CO₂-uitstoot in de onmiddellijke omgeving van onze datacenters te verlagen en voor projecten om de hoeveelheid duurzame energie in onze energiemix voor onze datacenters te vergroten. Zowel non-profitorganisaties als commerciële instellingen kunnen een voorstel indienen. We zijn op zoek naar innovatieve ideeën om de kosten voor het opwekken van energie en de totale CO₂-uitstoot te verlagen. U kunt uw voorstel indienen via berkeleycounty@google.com.