Bij het opschalen van hernieuwbare energie blijven we constant de grenzen verleggen.

Door de aankoop van hernieuwbare energie uit wind- en zonneparken zorgen we dat er nieuwe schone energie wordt gewonnen in de buurt van onze datacenters en de community's om ons heen.

Als we overeenkomsten sluiten voor de inkoop van schone energie, kiezen we voor projecten die de toegankelijkheid van nieuwe duurzame energiebronnen aanmerkelijk vergroten. Door ontwikkelaars een duidelijke belofte te doen, helpen we hen aan het benodigde geld om nieuwe voorzieningen voor schone energie te financieren. In ruil daarvoor krijgen we schone energie tegen concurrerende prijzen en certificaten voor hernieuwbare energie om onze CO2-voetafdruk te verkleinen. Samen maken we het energieniet een beetje groener.

Daarnaast werken we nauw samen met nutsbedrijven en andere energieleveranciers om nieuwe wegen voor de toepassing van hernieuwbare energie te verkennen, van Tennessee tot Taiwan.

LEES HOE WE HERNIEUWBARE ENERGIE INKOPEN
Mensen voor een zonnepaneel

We investeren in een betere toekomst voor iedereen.

We gaan verder dan alleen maar investeren in duurzame energie voor onze eigen activiteiten: we willen koolstofvrije energie toegankelijker maken voor allerlei soorten consumenten. We bevorderen koolstofvrije oplossingen door technologie en inzichten te delen die anderen helpen meer te leren over de mogelijkheden van hernieuwbare energie om de milieu-uitdagingen op te lossen.

ONTDEK HOE WE DUURZAAMHEID WILLEN BEREIKEN
  • Eiland in de Grote Oceaan via Google Earth

    Het Google-milieurapport

    Klimaatverandering en de noodzaak om grondstoffen efficiënt te gebruiken stellen ons voor uitdagingen. We bieden deze uitdagingen het hoofd door het voor iedereen (bedrijven, overheden, non-profitorganisaties, community's en individuen) mogelijk te maken Google-technologie te gebruiken voor een duurzamere wereld. Dit rapport biedt ons de kans om na te denken over wat we hebben bereikt en wat we hebben geleerd, en om inzicht te krijgen in de kansen en uitdagingen die we nog kunnen verwachten.

  • Sundar Pichai, CEO van Google

    Internet is 24 uur per dag toegankelijk en koolstofvrije energie zou dat ook moeten zijn.

    Google werd meer dan 20 jaar geleden opgericht en duurzaamheid staat bij ons al vanaf dag één centraal. In 2007 waren we het eerste grote bedrijf dat CO2-neutraal werd. In 2017 werden we het eerste grote bedrijf dat 100% hernieuwbare energie inkocht om ons energieverbruik te compenseren. Onze wereldwijde cloud is de schoonste in de branche en we zijn de grootste zakelijke inkoper ter wereld van hernieuwbare energie. Dit wordt het 3e decennium dat we ons inzetten voor het klimaat, en we willen weer een tandje bijzetten om een CO2-vrije toekomst voor iedereen te realiseren.