'Manchester City wil miljoenen pompen in NAC Breda'
Vrijdag, 5 mei 2017 om 07:15

Manchester City gaat miljoenen pompen in NAC Breda, zo schrijft De Telegraaf. Het is de bedoeling dat de Bredase club definitief onderdeel gaat uitmaken van holding City Football Group, waar de Abu Dhabi United Group achter zit. De Abu Dhabi United Group werd speciaal opgericht om in 2008 zaken te doen met Manchester City, maar in de loop der jaren werden ook andere clubs overgenomen.

Manchester City en NAC gingen vorig jaar al een samenwerking voor vijf jaar met elkaar aan. De Jupiler League-club krijgt jonge spelers van de Premier League-club tot zijn beschikking. De Engelsen willen nu een trainingscomplex gaan bouwen dat nog groter en luxer is dan De Toekomst van Ajax of de accommodatie van Vitesse op Papendal, zo omschrijft het dagblad. Het samenwerkingsmodel lijkt veel op dat van Chelsea en Vitesse.
.
De City Football Group beschouwt NAC als 'een eerste station waar jonge talenten, die overal in de wereld worden gescout, verder worden opgeleid onder de vleugels van Manchester City'. Met de bouw van nieuwe faciliteiten verzekert men zich van de beste omstandigheden voor de voetballers. Talenten die over de streep moeten worden getrokken krijgen naar verluidt al plannen van het nieuwe complex te zien.

Onder de vlag van holding City Football Group bezit de Abu Dhabi United Group al clubs in de Verenigde Staten, Australië, Uruguay en Japan. In 2013 werd New York City FC opgericht en een jaar later werd een meerderheidsbelang van tachtig procent in de club Melbourne Heart overgenomen, waarna de club omgedoopt werd tot Melbourne City FC. De sjeiks hebben verder aandelen van Yokohama F. Marinos en eerder dit jaar werd de overname van Club Atlético Torque afgerond.

NAC laat in een reactie weten verbaasd te zijn over de berichtgeving van De Telegraaf. Beide partijen zijn naar eigen zeggen op dit moment 'erg tevreden' met de huidige vorm van samenwerken. NAC zal niet definitief onderdeel uit gaan maken van de City Football Group. "Naast het feit dat beide partijen deze intentie niet hebben, is een dergelijke overname sowieso uitgesloten binnen de huidige regelgeving van de KNVB en de statuten van onze eigen club."

Meer nieuws
   
19:00
19:00
16 mogelijke opvolgers van John van 't Schip bij Ajax op een rij
0
   
18:44
18:44
Köcku in genade aangenomen bij Schmidt: 'Dit is nooit zijn intentie geweest'
3
   
18:11
18:11
Eredivisionist (29) scheurt kruisband voor de derde keer en beëindigt carrière
2
   
18:00
18:00
De ontdekker van Erling Haaland die Ajax nieuwe pareltjes moet bezorgen
30
   
17:42
17:42
'Ajax houdt PSV-target Debast in de gaten, maar geniet stevige concurrentie'
24
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (99)

 
ajax098
 
16
5 mei 2017 om 07:24
Goed voor de club, hopen dat ze terug komen naar de eredivisie.
 
olevoorpsv
 
18
5 mei 2017 om 09:47
De algemeen directeur van NAC heeft op Twitter al aangegeven at het onzin is: https://twitter.com/justingoetzee/status/860376987... Goed werk weer van de Telegraaf.
 
Bambino04
 
5
5 mei 2017 om 10:30
Ja en waar rook is, is vuur. Zal heus wel wat van kloppen al bewwerd de TD op twitter anders. En als TD ga je dit in een intervieuw melden en niet via twitter waar iedereen kan rotzooien met accounts.
 
Scotsman
 
2
5 mei 2017 om 11:38
Vitesse heeft ook altijd beweerd dat het niet of nauwelijks banden heeft met Chelsea. Als ik het dossier van The Guardian erop na sla kom ik toch tot een andere conclusie.
 
CoJW
 
8
5 mei 2017 om 09:53
Als je het leest heet de club dan over een poos dan geen NAC meer.
 
FCB2016
 
3
5 mei 2017 om 10:20
Ja goed voor de club, maar andere kant schandalig. Zo'n club als NAC Breda hoort gewoon vanuit de jeugd spelers goed op te leiden en dan komt er nu opeens een sjeik die dit clubje met zijn geld even omhoog willen pompen naar de Eredivisie. Jammer dit, maarja alniettemin geweldig voor NAC Breda.
 
FRon010
 
127
5 mei 2017 om 07:25
Heel dubbel, zoals in het grote voetbal kan je alleen maar met een flinke zak geld omhoog komen en dat is hier in Nederland niet anders. Maar toch blijf ik altijd een hekel aan zulke clubs hebben die met oliegeld hun weg pas omhoog konden vinden, en nu gaan ze zelfs in Nederland met zulke fratsen komen... Nogmaals heel dubbel, waarschijnlijk beter voor het niveau in nederland maar ik hou er niet van. Ik geniet 10x zo hard van een Ajax dat waarschijnlijk de finale haalt met een top beleid dan een club die de CL wint omdat een sjeik zo nodig FUT moet spelen in real life.
 
Jeronsaik
 
6
5 mei 2017 om 08:42
Ik denk dat het alleen goed kan uitpakken als clubs in Nederland wel bij hun roots blijven betreft zelf opgeleiden jongens en jeugd de kans geven om uit te groeien tot talent volle jongens en hier de basis leren voor het voetbal in Europa. Ik denk alleen wel dat het voor die zelfde jongens goed is als er hier en daar grote namen kunnen worden gehaald die deze jongens ook kunnen leren waar hun fouten zitten, stukje mentaliteit bij leren, profesionaliteit etc. Ik denk ook niet dat het een probleem is als het een legioen aan mixed talents is, gehuurde en zelf opgeleide - zolang de mentaliteit er is om er in de Eredivisie je kans te pakken dan komt dat allemaal wel goed. Het is ook mooi om te zien dat men centen inversteerd in lange termijn projecten zoals opleidings faciliteiten, infrastructuur rondom een club in plaats van miljoenen te storten in een selectie die 2 seizoenen functioneerd en dan uit elkaar valt. Ik zie dit soort dingen positief in, zolang het gaat om organizaties die ook echt betrokken zijn bij clubs en niet een halve gare die ergens olie gevonden heeft, 2 jaar wilt meedoen om vervolgens de club de afgrond in te laten zakker omdat hij er geen trek meer in heeft. de Jongens van Man City hebben ervaring in het neerzetten van clubs en dit zal tengoede komen van Breda (hopelijk) zolang het geen Wang praktijken zijn moet het goed komen, en zullen alle clubs hier van profiteren als het niveau omhoog gaat al is het maar 10 procent. (TV gelden, sponsors, bekendheid etc)
 
Bambino04
 
5
5 mei 2017 om 10:02
Je punt is duidelijk. Echter is het voor NAC een geschenk uit de hemel als dit zou gebeuren. Elk seizoen is het de vraag of het stadion is goedgekeurd om in te voetballen door instortings gevaar. En is het te hopen dat de spelers betaald kunnen worden waar je in de eredivisie niet eens potten mee kan breken. Als dit gebeurd dan kan er eindelijk fatsoenlijke spelers aangetrokken worden. En wie weet speelt NAC over 5 jaar CL. Welke NAC supporter wil dat nou niet? Leuk om te zeuren dat dit niet mag gebeuren met een club als NAC, maar elk jaar bij de gemeente om hulp vragen houdt ook een keer op he. En als dit gebeurd dan zijn we het over paar jaar toch weer vergeten en praat iedereen over de mogelijke successen in de toekomst van NAC. Dan is iedereen blij als NAC in de poulefase tegen Barca of Real Madrid loot.
 
Nusto
 
16
5 mei 2017 om 09:08
Persoonlijk vind ik het juist heel leuk dat andere clubs met zakken geld omhoog komen. Kinderen uit het jaar 2000 weten ook niet hoe Chelsea eerst was, kinderen uit 2005 weten niet hoe City eerst was. Je krijgt een beetje verschuivingen en roulaties. Ik weet persoonlijk niet hoe Bayern München of manUnited aan z'n geld kwamen vroeger. Of waarom Northamton Forrest opeens zo slecht is na twee keer de EuropaCup
 
vitesseboy12
 
43
5 mei 2017 om 10:39
Northamton Forrest... serieus
 
atleticofc
 
10
5 mei 2017 om 11:00
Het klinkt wel mooi ??
 
goallasso
 
1
5 mei 2017 om 11:33
NAC wordt geen replica van chelsea of city, het wordt gewoon een talentenstalling voor manchester city met hele goeie faciliteiten, ik moet nog maar zien hoe dit uitpakt. Elk jaar andere spelers, dat gaat op een gegeven moment verkeerd.
 
Scotsman
 
5
5 mei 2017 om 11:39
'elk jaar andere spelers, dat gaat op een gegeven moment verkeerd.' Ja of je wint zoals Vitesse de beker.
 
supervoetbal
 
6
5 mei 2017 om 11:45
Er was in dit geval gern Robbin Hood om NorthamForrest te redden.
 
NeutralFussbal
 
14
5 mei 2017 om 09:11
Tja. Het is wellicht ook omdat het van een kant komt waarvan wij weinig weten. Als het van een steenrijke eigenaar uit een dorpje naast Breda kwam had waarschijnlijk niemand het een probleem gevonden, juist mooi. Kijk naar Dik Wessels bij Twente bijvoorbeeld. Oliegeld is niet per definitie slecht. Je kunt zeggen wat je wilt over de grote aantallen talenten die ze aantrekken maar City heeft wel wat opgebouwd daar. En wat is er erg aan een samenwerking? Is toch gewoon goede bedrijfsvoering? Het is maar hoe je het bekijkt allemaal, vind ik. Wat een boer niet kent, dat vret 'e niet. Gaat hiervoor ook wel een soort van op.
 
NeutralFussbal
 
14
5 mei 2017 om 09:12
Ajax kreeg een tijdje ook wat spelers van Barcelona, daar hoorde je niemand over. Geen trainingscomplex, nee. Maar samenwerken is samenwerken.
 
Bambino04
 
6
5 mei 2017 om 10:04
Ik denk dat het met gunnen te maken heeft bij sommigen hiero.
 
SpeedyAFC
 
3
5 mei 2017 om 10:38
Sterker nog, Ajax huurt Traore van Chelsea en bij PSV lopen ook drie huur spelers rond.
 
Torcida020
 
6
5 mei 2017 om 10:13
Helemaal mee eens. Zo heb ik weer respect voor een Feyenoord dat na een financieel dal er weer helemaal uit komt door een goed management en mensen met hart voor de club. Daar kan je trots op zijn. Niet op een sjeik met geld als water die een nieuw speeltje koopt.
 
Vazieman
 
24
5 mei 2017 om 07:28
Op zich prima en waarschijnlijk klinkt het voor elke NAC supporter als muziek in de oren. Maar waarom NAC Breda? Niet om denigrerend te doen, maar uit interesse en positieve verbazing. Waar komt die band met City vandaan? en hoe zit dat precies?
 
J.Pernambucano
 
7
5 mei 2017 om 07:36
Dat is naar mijn idee volledig te danken aan onze technisch directeur. Door de degradatie moest er flink gesneden worden in de budgetten, waaronder ook het spelersbudget, helemaal toen directe promotie net niet gehaald werd in het eerste seizoen. Er waren veel dure contracten die toen bijna allemaal gratis de deur uit gedaan zijn. Toen moest met nog een kleiner budget opeens een compleet nieuwe selectie gebouwd worden. Er is in het eerste seizoen in de jupiler league al contact geweest en er is een aantal keer heen en weer gereisd om die band te versterken en zodoende is dat langzaam gegroeid tot een definitieve samenwerking. Daarnaast weten ze ook bij City dat Nederland een hele goede kweekvijver is voor jonge talenten. Om daar in te stromen zal je toch bij een wat lager gekwalificeerd team aan moeten kloppen, bij de grotere clubs kom je toch niet binnen.
 
NACdeClub
 
12
5 mei 2017 om 07:37
Ik heb laatst op een sponsoravond de constructie nog wat beter toegelicht gekregen. City heeft gekozen voor een club met potentie en puur vanwege het gevoel. De klik was er. Daarnaast waren ze onder de indruk van de club NAC qua beleving. Ik ben het met je eens dat dit net zo goed FC utrecht, Twente Groningen of Den haag had kunnen zijn. Ze hebben wel bewust gekozen voor een volksclub
 
j0rnnn
 
18
5 mei 2017 om 07:39
Neem dan sparta. Die hebben al een goede jeugdopleiding, mooie historische club met trouwe fans en het is gemakkelijk aan te vliegen als je je spelers in het echt wil zien.
 
Reqengi
 
12
5 mei 2017 om 08:25
Sparta is te klein. De grootte en achterban van NAC wordt echt zwaar onderschat. Verder zouden in mijn ogen Utrecht en den haag de overige opties zijn. Maar Utrecht heeft het redelijk goed op orde en willen niet te veel weggeven en den haag.... Ja den haag zit met united vansen
 
Jansen Joenite
 
7
5 mei 2017 om 08:40
City heeft goed contact met NAC. Zo kon NAC vorig jaar ook Unal huren. Daarnaast zal het kunstgras bij Sparta vast ook niet in het voordeel werken.
 
Jeronsaik
 
11
5 mei 2017 om 08:52
zou het misschien ook te maken hebben met de bereidheid om uiteindelijk naam te veranderen in bijvoorbeeld Breda City FC en vervolgens tenue kleuren te veranderen? Melbourne City speelde ook eerst in het rood, met een logo in de vorm van een hart. nu speelt het in de city kleuren en is ook het logo veranderd. Ook New York City FC speelt in het licht blauw. Ik denk dat de organizatie achter City, ook een club heeft gekozen (zal vast tersprake zijn geweest bij eerdere ontmoetingen) of ze bereid waren uiteindelijk de naam en kleuren te veranderen. FC Breda City klinkt niet verkeerd, misschien zelfs FC Breda Stad
 
pimmatador
 
16
5 mei 2017 om 09:11
Belachelijke reactie. NAC zou zoiets nooit toelaten want adan krijg je ons supporters wil tegen je. Fc breda city klinkt lekker zegtie dan... bah bah
 
FCG-TvhN
 
1
5 mei 2017 om 09:12
Ik denk dat de NAC supporters niet zitten te wachten op een naamsverandering plus verandering van het logo en de kleuren. Dan is datgene waar je trots op bent als supporter gewoon verdwenen. Je identiteit moet je koesteren wat dat is datgene wat iedere club uniek maakt.
 
hipp00
 
5
5 mei 2017 om 09:27
Sterker nog ik zit helemaal niet te wachten op deze deal. En zeker niet zoals ik het nu lees: NAC wordt de eerste stap voor jonge talenten, dus City heeft er meer baat bij dat NAC in de Eerste Divisie blijft voetballen dan de Eredivisie. Voor de Eredivisie zullen ze wel gaan 'samenwerken' met Twente.
 
jaialai
 
1
5 mei 2017 om 10:20
Gewoon houden op FCB , klinkt goed!
 
Jeffr12
 
1
5 mei 2017 om 10:25
@Jeronsaik en weg is de trots van de club! Het verbaast me nogsteeds dat Vitesse niet een hele metamorfose heeft gehad. NAC een club die in de Eredivisie hoort maar zonder oliegeld.
 
Kaassie020
 
2
5 mei 2017 om 11:33
De potentie..en het gevoel. Laat me alsjeblieft niet lachen. Als je een beetje bekend bent in het bedrijfsleven (want dat is het) dan zijn dit zulke niets zeggende termen. Weet je wat de reden is? Ze krijgen waarschijnlijk in tegenstelling tot de andere clubs veel meer te zeggen over het beleid van de club!
 
supervoetbal
 
1
5 mei 2017 om 11:51
Dan heb je Breda City en Brabandt United. The Brabandt Derby: City - United
 
Jeronsaik
 
0
5 mei 2017 om 13:04
nog niet nee, omdat ze "trots" zijn op hun naam en geschiedenis. Wedje maken dat als de naam veranderd is, paar spelers met bekende namen komen en een keer europees seizoen gehaald word dat men dan staat te juichen op de tribune? RB Leipzig toch niet anders? Red Bull Salzburg als voorbeeld. Er zijn nog vele clubs waar wellicht de naam niet veranderd is maar waar de miljoenen binnenkwamen en er plotseling een "nieuwe" trots was. laten we gewoon realistisch blijven, elkaar jaar lopen hopen dat je in de Eredivisie mag blijven of dat je uberhaupt nog een vergunning krijgt.
 
B-Block
 
20
5 mei 2017 om 07:39
Dit klinkt mij absoluut niet als muziek in de oren. Het merendeel van de spelers die van City naar ons zijn gestuurd kan het niveau van de Jupiler League niet eens aan, op uitzonderingen als Unal en Manu Garcia na. Hoe de band tussen NAC en City precies is ontstaan weet ik niet helemaal, maar feit is dat er een soort samenwerkingsverband is zoals al in de tekst staat. Het ding met NAC is dat het een club is met een unieke eigen identiteit. Dit zorgt ook voor de speciale band die de fans met de club hebben. De meeste fans hoeven niet het beste voetbal te zien zolang ze maar zien dat de spelers de ballen uit hun broek rennen voor de club. Met deze deal wordt je als NAC een soort speelbal van City met spelers die helemaal niks om de club geven en na een jaar weer weg zijn. Spelers zonder NOAD waar de supporters zich niet mee kunnen identificeren. Helaas is het door de financiële situatie haast onvermijdelijk.
 
Vazieman
 
0
5 mei 2017 om 16:34
Je hoopt altijd maar dat zo'n Engelse Club die sentimenten ook begrijpt, maar omdat het eigenlijk ook geen Engelse clubs meer zijn is de echte liefde voor het voetbal ver te zoeken. Toch hoop ik dat NAC sowieso snel weer terug is in de Eredivisie, met of zonder steun van een vage sjeik. De Noad Advendo Combinatie (zo is het toch) is een verrijking voor de Eredivisie.
 
wolterx
 
7
5 mei 2017 om 07:28
Vrees dat dit niet mogelijk gaat zijn, opzich een interessant idee wel.
 
Tukkertje91
 
4
5 mei 2017 om 10:15
Goed verhaal, lekker kort
 
AFCA_ARJAN
 
47
5 mei 2017 om 07:30
Hier moet de uefa echt een stokje voor steken. De macht van enkele clubs wordt zo alleen maar groter en groter. Kleinere clubs in Europa worden simpel weg een filiaal van een grotere clubs. Grotere clubs kunnen nog meer talenten opkopen, en gaan alleen maar meer en meer spelers bezitten. Wat een slechte ontwikkeling dit!
 
Capis
 
6
5 mei 2017 om 08:34
Hoezo moet de Uefa hier iets aan doen? De club kan toch zelf nee zeggen? Het is niet dat ze met een loop op hun hoofd moeten ondertekenen. Dit is een win win situatie voor NAC en City. NAC kan eindelijk weer omhoog komen en City kan hun talenten laten rijpen. En zelfs voor Nederland zou het mooi zijn, NAC eindelijk op hethoogste niveau dan weer. Is toch 1 van de clubs met de meeste sfeer binnen Nederland. En ook Vitesse is een toegevoegde waarde gebleken. Ja het stadion zit er leeg, maar spelen wel structueel om plek 4 t/m 8 nu mee.
 
Jeffr12
 
1
5 mei 2017 om 10:30
Ik meen iets gelezen te hebben, tot hoeverre het waar is laat ik maar in het midden liggen. Maar als dit klopt is het fantastisch, de FIFA of de UEFA wil de spelersselecties verkleinen, bij deze selectie vallen ook de verhuurde spelers. -------- -------- Als teams CL of EL willen spelen mag geen een van dezelfde teams een dezelfde eigenaar hebben.
 
Scotsman
 
0
5 mei 2017 om 11:42
Als clubs hun selecties moeten gaan inkorten wordt het juist alleen maar interessanter om satellietclubs te gaan gebruiken. Dan laat je je satellietclub de jeugdspelers kopen die je wilt hebben met wat geleend poen en als ze volgroeid zijn verkoop je ze aan jezelf. Een klein beetje de Alex/PSV/Chelsea-constructie. Ook is de samenwerking tussen clubs op papier niet altijd te bewijzen. De Knvb heeft nooit kunnen bewijzen dat Chelsea en Vitesse nauwe banden hebben met elkaar, maar als ik het dossier van The Guardian hierop na sla kom ik toch tot een andere conclusie.
 
TheBrightOne
 
4
5 mei 2017 om 07:31
Op zich heel mooi voor de club NAC. Maar alleen met een heel mooi trainingscomplex en veel geld heb je nog niet meteen een goede opleiding. Zoals we zien het komt er nog vrij weinig groot talent uit de holding. ze kopen op dit moment nog veel spelers voor veel geld
 
PeterVermeuIen
 
1
5 mei 2017 om 07:31
Kijk ze doen in elke land zodat ze beter kunnen samenwerken en scouten. Maar als NAC tegen Manchester City speelt, tijdens UEFA bijvoorbeeld dan weten we genoeg dat Manchester City moet winnen vanwege het geld... en dat kan niet...
 
WillemK84
 
3
5 mei 2017 om 07:32
Kan dit? Onlangs ging het verhaal dat ook Red Bull een Nederlandse club wilde hebben, maar dat stond de KNVB niet toe omdat Red Bull al meerdere clubs in verschillende landen had.
 
J.Pernambucano
 
3
5 mei 2017 om 07:39
NAC wordt niet overgenomen, de club blijft in handen van de groep fans/investeerders die een paar jaar terug flink geld in de club hebben gestoken. Het gaat hier alleen om het opzetten van een jeugdtrainingscomplex. City wil profiteren van de kweekvijver aan talenten op nederlandse bodem en zo talenten in nederland nog eerder op te sporen, maar ook om de nodige ervaring mee te geven voordat ze bij City terecht kunnen komen. Het netwerk groter maken zeg maar.
 
NACdeClub
 
3
5 mei 2017 om 07:51
Ze mogen in iedergeval geen belang (aandelen) in NAC nemen. Ik Nederland mogen nog andere voetbalclubs nog eigenaren van andere clubs belangen in Nederlandse clubs hebben. Maar er zijn natuurlijk wel andere constructies te bedenken.
 
Futures
 
18
5 mei 2017 om 07:38
Dit is helemaal niet positief. Nac wordt overgenomen door Man C. Alle talenten die goed genoeg zijn zullen niet bij Nac blijven. Op deze manier hopen ze de beste talenten in Nederland eruit te vissen. De Uefa moet hier wat tegen doen.
 
joostfan
 
9
5 mei 2017 om 07:49
Eruit vissen waarvoor? Voor Manchester City? Is daar uberhaupt ooit een speler vanuit de jeugd in het team gekomen? Volgens mij weten ze daar al jaren niet wat ze aanmoeten met al het grut dat ze een contract hebben aangeboden. Volgens mij lopen er in Nederland al een stuk of tien 'talenten' van City. Allemaal zonder enig perspectief.
 
Lekiam
 
6
5 mei 2017 om 08:11
City en Chelsea zijn werving en selectiebedrijven te maken. Niet eens met de intentie om een speler te halen voor het eerste. Ze halen gewoon allemaal getalenteerde spelers en halen met de verhuur en verkoop kun investeringen er weer uit. Zolang de spelers er in meegaan kom je hier nooit meer vanaf, of er moet iets in de regelementen veranderd worden.
 
Capis
 
5
5 mei 2017 om 08:37
@future: Ja en daar kan NAC goed mee leven! er is een mega verschil tussen iets als City als NAC wat je als talent moet hebben./ Blijft een mega vijver over voor NAC die voor hun toegevoegde waarde zullen zijn. Maar anders nooit zullen komen. Kijk een Traore bij Vitesse of een Baker. Emnes Ulmar bij Twente net zo. Zouden nooit te betalen zijn voor dit soort teams hier anders.
 
joostfan
 
3
5 mei 2017 om 07:47
Altijd lachen om dit soort berichten te lezen. Knal er een paar miljoen tegenaan en de talenten komen vanzelf door. Het is geen fabriek. Zonder een fatsoenlijk idee voor het inpassen van talent en een goede begeleiding van jaren heb je er helemaal niets aan. Aan de andere kant iedere euro die in Nederland in voetbalde wordy geïnvesteerd is prima.
 
real8madrid
 
1
5 mei 2017 om 11:31
Natuurlijk wel. Met die miljoenen bouw je een uitstekend trainingscomplex, haal je de beste jeugdtrainers en de beste scouts. Het gevolg is dat je enkel van de grootste talenten kunt aantrekken en ze de best mogelijke opleiding kunt geven. Dus ja dat klopt, knal er een paar miljoen tegen aan en talenten komen vanzelf door. Dat geld is niet perse nodig om talenten op te leiden uiteraard, maar zeggen dat het niet helpt is kletspraat
 
Ben1969
 
2
5 mei 2017 om 07:47
Volgens mij is dit niet mogelijk op deze manier. Dezelfde eigenaar mag niet de eigenaar zijn van 2 clubs op 1 continent. Zie wat Red Bull van plan was. Maar er zitten natuurlijk altijd mazen in de regelgeving. Ik denk eerlijk gezegd niet dat de achterban blij zou moeten zijn als een club met eigen historie en traditie in handen komt van zo'n oliesjeik die de club alleen maar gebruikt om talenten te laten rijpen voor zijn andere club. Ik moet er in ieder geval niet aan denken dat Nijland ons cluppie zou verkwanselen aan zo'n figuur.
 
Lekiam
 
1
5 mei 2017 om 08:16
Voordeel is dat City investeert in een jeugdcomplex, dat is iets blijvend. Wanneer het voor City toch niet brengt wat ze hopen en ze stoppen er weer mee heeft NAC in ieder geval dat complex er aan overgehouden. Hopen voor NAC dat het niet echt een vreemdelingen legioen gaat worden, met elk jaar 11 nieuwe spelers op het veld van de 5e keus. Dan verlies je je eigen identiteit en je zult nooit wat bereiken. Er wordt namelijk niets opgebouwd. Zo rond de 2 uitzonderlijke talenten jaarlijks erbij is wel in te passen en voegen ook echt iets toe.
 
PaipPaip
 
1
5 mei 2017 om 11:21
Ik denk dat City er wel voor zorgt dat dat eerste niet gaat gebeuren. Als ze een goed en duur jeugdcomplex neerzetten bij NAC zullen ze er ongetwijfeld alles aan doen om daar een aantal talenten weg te plukken of juist tijdelijk neer te zetten. City is niet zo dom om een investering van miljoenen te doen bij NAC en na 2 jaar doei te zeggen, NAC achterlatend met een gloednieuw jeugdcomplex.
 
ProTukker
 
6
5 mei 2017 om 08:36
Volgens mij is dit niet om de club te helpen, volgens mij is dit niet uit liefde voor de club, volgens mij is dit niet eens uit liefde voor het voetbal. Volgens mij is dit uit liefde voor het geld. Zogenaamd `investeren` in de jeugd van NAC om deze jeugd een paar jaar later het stempeltje 'manchester City` mee te geven en zo deze spelers met winst door te verkopen.
 
falcao
 
5
5 mei 2017 om 08:42
Nou proficiat. Zou er als NAC-supporter helemaal niet blij mee zijn. En dan zou City het doen vanwege 'het gevoel'. Laat me niet lachen.
 
Topvoetbal1999
 
2
5 mei 2017 om 08:43
Wat je allemaal niet kunt doen met geld he. NAC gaat een opleidingsclub worden en als een speler goed prestreert gaat hij zeer waarschijnlijk meteen weg, zo kan NAC nooit uitgroeien tot een stabiele ploeg. Zoals Lekiam al zegt dat trainingscomplex is iets blijvends en kan Nac, ook als die samenwerking stuk loopt, daar gebruik van blijven maken.
 
j.a.d_uden
 
1
5 mei 2017 om 08:52
Nac city kampioen 2020-2021 Maar was te verwachten dat zoiets ging gebeuren in Nederland?!
 
Nafets1
 
2
5 mei 2017 om 08:54
Hopelijk is die olie snel op of hebben we het snel niet meer nodig. Maakt het hele voetbal kapot
 
FCG-TvhN
 
0
5 mei 2017 om 09:27
Daarom snel overgaan op duurzame energie. Zijn we niet afhankelijk meer van die louche landen als Rusland en die golfstaten.
 
jaapdevos
 
2
5 mei 2017 om 09:03
Geloof niet dat dit in het voordeel van NAC als club zal werken. Dit is een compleet andere 'overname' dan die van Wang, Jordania of Korotaev. Deze arabieren zien geld, ze willen een 'legale' mensenhandel opzetten als het ware. De club wordt dus verkocht, logo en naam zullen veranderen, wellicht de clubkleuren (dit is met alle clubs onder hetzelfde concern gebeurd). De spelers die enigszins goed presteren zullen na een seizoen of 2 seizoenen verkocht worden. De opbrengst is dan niet bepaalt voor. NAC... Slecht nieuws, dit is geen Rus die de club omhoog wil halen... Niet doen NAC...
 
Dennuss
 
2
5 mei 2017 om 09:22
Als ze inderdaad ooit zo ver komen om het logo, kleuren enzovoort te veranderen, dan hoef ik al die miljoenen niet om het zomaar te zeggen en ook geen kampioenschap in 2020 ofzo, haha. Nee op sportief gebied zal het wel goed uitpakken, maar wat ik hierboven al zeg, dat hoeft voor mij niet. Als ik je gelijk heb natuurlijk.
 
fcu_030
 
2
5 mei 2017 om 09:04
Ik vind dat dit verboden moet worden deze mensen hebben niks met nac en als ze hun speeltje zat zijn kan de gemeente breda weer bij springen die mensen leren het echt nooit daar! Bij fcu zit er ook 1 die geld inpompt maar het grote verschil is hij is groot supporter van utrecht en houd van de club
 
FCG-TvhN
 
2
5 mei 2017 om 09:25
En wat als Van Seumeren morgen plots overlijdt? Dan heeft Utrecht ook een probleem want ze zijn de afgelopen jaren flink afhankelijk van hem geweest en konden dankzij hem op te grote voet leven. Dikke kans dat de gemeente geld bij leggen net als bij Twente.
 
mercu
 
2
5 mei 2017 om 10:08
Of net als bij FC Groningen!
 
fcu_030
 
0
5 mei 2017 om 10:17
Van seumeren is zo slimme (zaken)man ik ben er 100% van overtuig dat dat soort zaken geregeld zijn nogmaals het is iemand die hart voor de club heeft denk dat dat toch wel belangerijk is of denk je dat die arabieren ooit van nac gehoord hebben? Als nac failliet zal gaan proberen ze het in belgie wel terwyl een v seumeren er kapot van zal zyn als fcu niet meer bestaat ik denk dat er een groot verschil in zit
 
fcu_030
 
1
5 mei 2017 om 10:21
Alle nederlandse clubs hebben hulp nodig (op ajax en psv na) dus het is ook geen schande ofzo maar bij een nac roda nec enzo leren ze er helemaal niks van en dat is miss wel het ergste kijk bij nac nu als ze met dit beleid doorgaan spelen ze nog wel 20 jaar in de JL het zyn geen b spelers die ze van city krijgen maar de reserves van het b elftal dat ik vaak denk loop er in de jeugd niks gelijkswaardigs? Nac is zo mooie club met het stadion en supporters en ze horen in de eredivisie maar niet met deze clowns die nu de club kapot maken
 
FCG-TvhN
 
0
5 mei 2017 om 12:52
Groningen doet, in tegenstelling tot andere clubs, anders alles al vele jaren lang op eigen houtje.
 
eCKe
 
3
5 mei 2017 om 09:04
Het gaat niet om talent ontwikkeling, maar om het meest interessante investeringsproject. NAC hoereert zich bij ManCity naar binnen. Nooit meer een bomber van Breda, maar alleen tropische verrassingen. Dan maar hopen dat het een aangename verrassing is. Op heel ander niveau: hier waren 5 regioclubs uit de 3e en 4e klasse in gesprek over een fusie om tot een topklasser te worden. Conclusie: eigen dorp eerst en elk onze eigen identiteit. NAC failliet zou zonde zijn, maar een zovername en fundamentele wijzigingen in shirts etc is ook een failliet van de club.
 
 
2
5 mei 2017 om 09:07
Red Bull Salzburg liet onlangs eenzelfde geluid horen en toen was de Knvb er als de kippen bij om te verklaren dat dit bij de huidige regelgeving verboden is in NL. Openlijk kan dit dus niet en kan men dit alleen voor elkaar krijgen door net als bij Vitesse een stroman neer te zetten. Ik vraag me echter af of het tegen die tijd al niet helemaal onmogelijk is gemaakt voor particulieren om een voetbalclub te bezitten. Naar mijn weten wordt aan versobering van die regelgeving nu al door de Knvb gewerkt. En dat is maar goed omdat het niet alleen competitievervalsing in de hand werkt, maar ook slecht is voor het Nederlandse voetbal als niet het Nederlandse maar buitenlandse belang voorop staat.
 
falcao
 
1
5 mei 2017 om 09:21
Red Bull zijn in elk geval mensen die dichter bij onze cultuur staan en die bewezen hebben een evenwichtige strategie te hebben, zoals Leipzig heeft maar ook Hoffenheim met Dietmar Hopp van SAP.
 
vialuna
 
2
5 mei 2017 om 09:56
Deze mensen hebben dat ook bewezen. Ze hebben redelijk succesvolle clubs over de hele wereld. In verschillende continenten in de wereld. En cultuur verhaal is al helemaal onzin. Red bull is gewoon een kapitaal sterke organisatie en die zijn net als elke andere globale grootmacht uit of vergroten van hun marktaandeel.
 
TheRoscoe
 
0
5 mei 2017 om 17:18
Mwah, vind de City-groep vooral commercieel uitblinken qua uitstraling, qua verkopen van het merk "city", maar buiten dat vind ik ze voetbaltechnisch, sportief nog steeds nogal rommelig. En dan heb ik het vooral over Manchester City. Dat had Chelsea beter voor elkaar en dat heeft bijvoorbeeld Red Bull helemaal beter voor elkaar. Red Bull is ook gericht op het verkopen van hun merk, maar hebben daarbij ook tegelijkertijd een sportieve identiteit voor hunzelf gecreeerd waarbij je kan zeggen "dat is typisch Red Bull". Jong, uitdagend, durf. Dat zie je in hun F1-teams en ook in hoe hun vertegenwoordigende elftallen spelen. Of het nou het eerste van Salzburg, Leipzig of New York is of hun jeugdteams. Die hebben een eigen speelstijl. City heeft dat niet. Dus in dat opzicht is het makkelijker om wat positiefs te zeggen over Red Bull.
 
falcao
 
0
5 mei 2017 om 18:13
@theroscoe Inderdaad. De Arabische wereld kent bovendien geen grote sportcultuur. Red Bull heeft dat aardig beter op de rit vanuit een duidelijke filosofie.
 
FCG-TvhN
 
4
5 mei 2017 om 09:22
Met andere woorden, NAC wordt gewoon een satelietclub van City. Elk jaar mag je als supporter weer naar een ander vreemdelingenlegioen kijken. Dit zijn verder ontwikkelingen die je niet moet willen, wil je het Europees voetbal competitief houden. De huidige situatie zorgt voor een ontzettende scheve verhouding en dat doet de aantrekkelijkheid van het voetbal weinig goeds. Om het eerlijker te maken zou de UEFA salarycaps, spelersmaximum, huurmaximum, transfermaximum e.d kunnen instellen. Want op de huidige manier wordt de kloof tussen de top en de rest alleen maar groter.
 
dennisbergkamp
 
1
5 mei 2017 om 09:26
Het kan positief en negatief uitpakken, ik heb mijn twijfels. Manchester city doet dit zodat ze jonkies kunnen stallen bij een ander clubbie, daar komen ook verwachtingen bij kijken ( niveau van de spelers maar ook speeltijd), zo krijg je een situatie waarin je in je eigen club een gedeelte niet meer kan bepalen en er een ander verwachtingspatroon is van een aandeelhouder ( voort wat hoort wat). Plus ( en zo ziet het buitenland ons ook) wij zijn een opleidingsland, wij worden gezien als een opleidingsland die tactische spelers opleiden voor hun hoogtepunt laten vetrekken. Hoe mooi zou het voor zon en Engelse club zijn om voet te krijgen op Nederlandse bodem om 1. Engelse spelers lekker rustig op te leiden en te laten ruiken aan het eerste zonder de competitie in gevaar te brengen en 2. Voor een habbekrats die Nederlandse talentjes oppikken. Voor Nac zit er in dat ze hun trainingscomplex kunnen updaten en dat ze met de leenspelers het niveau kunnen opkrikken om zsm weer in de eredivisie te spelen.
 
Dennuss
 
0
5 mei 2017 om 09:43
Geld maakt macht. Klopt inderdaad, het buitenland ziet ons inderdaad als opleidingsland, dat maakt het misschien wat minder erg voor nac, al die engelse spelers. Maar het blijft vreemd dat er dan verplicht spelers van manchester city in de basis moeten staan. Zo maak je toch geen team?
 
dennisbergkamp
 
1
5 mei 2017 om 10:12
Plus als ze ooit spelers willen behouden of voor veel kunnen verkopen, zit city daar met zn lange neus boven op voor een habbekrats.
 
groesman
 
1
5 mei 2017 om 09:56
statutair gezien niet mogelijk bij NAC Breda! Groot onzin verhaal. tevens niet mogelijk in Nederland dat een investeerder van een andere club eigenaar wordt van een club. Mooi sensatiestuk dit. Lekker klakkeloos overnemen van andere niet-geinformeerde media.
 
dennisbergkamp
 
0
5 mei 2017 om 10:15
Niemand had het over eigenaarschap, het gaat hier over een 'samenwerkingsverband'. Club a gaat samen werken met club b, club a zegt hier heb je spelers maar moeten goed worden opgeleid dus hier heb je zak met geld. Club b maakt daar dankbaar gebruik van ookal stelt club a er voorwaarden aan als tegenprestatie. Club a heeft nu invloed gekocht onder het mom van ' samenwerken'
 
Airbags
 
0
5 mei 2017 om 10:18
Dat maakt echt geen biet uit. Denk je werkelijk dat men bij de City Football Club niet genoeg Bv'tjes en juristen heeft om een constructie mogelijk te maken waarbij men gewoon de controle in handen krijgt? Dan krijg je gewoon een vergelijkbare situatie zoals bij RB Leipzig, waar Red Bull de aandelen op papier niet in handen heeft maar in de praktijk alles voor het zeggen heeft.
 
wuilus
 
1
5 mei 2017 om 10:24
Wat verschrikkelijk dit weer. Gaat dit ook betekenen dat Nac elk jaar weer 10 nieuwe talenten krijgt. En ploeg uiteindelijk zonder nederlanders. Lijkt mij verschrikkelijk als supporter
 
SPRAY
 
0
5 mei 2017 om 10:46
Ik snap het wel, NAC heeft de achterban, een gied stadion, goede naam binnen Nederland en er is binnen die club altijd een bepaalde druk die gied is voor de ontwikkeling van jonge spelers. Als je de club weet te vergroten, vergroot je die druk en het verwachtingspatroon en mede daarom denk ik dat City zijn keuze zo heeft bepaald.
 
Janta
 
1
5 mei 2017 om 11:11
Ach, zo'n club kopen ze voor een prikkie en komen dan met allerlei beloftes aanzetten als we gaan nu voor het kampioenschap, zoals dat ook bij Vitesse, ADO en misschien ook bij Roda gedaan is maar bij allemaal is het op niets uitgelopen. Eerlijk gezegd word ik er niet warm of koud van dit soort indianenverhalen.
 
Soeplepel
 
5
5 mei 2017 om 11:12
Dit is toch triest, dat je je als volksclub helemaal uitlevert aan deze City-group. Wat kan je verwachten als supporter? Elk jaar een blik nieuwe "talenten" die net komen kijken in het betaalde voetbal en totaal geen ervaring en/of gogme hebben om zich staande te houden bij een profclub. En als ze het een beetje door beginnen te krijgen gaan ze weg en mogen ze het een stapje hoger proberen bij een andere stumpertclub uit de City stal. De NAC supporters zullen zich ook lekker kunnen identificeren met deze spelersgroep. Ben bang dat het eeuwige eerstedivisie voetbal blijft voor NAC op deze manier. Het nieuwe NEC en Roda van de eerstedivisie. Slechte ontwikkelingen voor het Nlse voetbal.
 
Snoekje
 
2
5 mei 2017 om 11:15
Zuur voor de jongens die daar in de jeugd rondhuppelen.
 
UltimateFreak83
 
0
5 mei 2017 om 12:07
Ik vind het zelden meerwaarden hebben als een talent een instabiele selectie binnenstroomt en hooguit een jaartje speelt. Ze komen binnen als 'het mannetje', maar moeten eerst die pepernoot goed leren raken. Als ze nu in het eerste van Nac komen, dan zijn het alleen maar post-A junioren die zich eerst een jaartje mogen bewijzen alvorens in het tweede te mogen spelen. Een Engelse topclub ziet het volgens mij als volgt: Matig talent die jaartje extra voetbal nodig heeft en die in de toekomst restwaarde heeft, ga naar niveau Nac. Daarna mag je niveau Vitesse proberen. Haal je dat, dan mag je proberen in Frankrijk bij niveau Lille of niveau Ajax. Haal je dat, mag je proeven aan een jaar verhuur Championship of matig PL team. Haal je dat (zoals Ake), dan wordt je pas als talent serieus genomen. Ik twijfel echt of de talenten van meerwaarde zijn voor Nac, tenzij ze 19 of 20+ zijn.
 
objectieff
 
0
5 mei 2017 om 12:12
Een rijke eigenaar die de club op wilt bouwen prima. Echter diverse clubs opkopen om daar 4e keus talenten te stallen en elke jaar een nieuw blik vreemdelingen krijgen vind ik helemaal niks. Samenwerking in het voetbal moet niet mogelijk zijn op deze manier. Als het huren van spelers gewoon verboden wordt is dit helemaal opgelost. Of je koopt een speler, of niks. Blijf het toch allemaal merkwaardig vinden die huurlingen. Het is zo nep, oneerlijk, oneigen
 
Janta
 
0
5 mei 2017 om 14:29
Door de Brexit zullen Britse ploegen genootzaak zijn hun buitenlandse talenten ergens anders te stallen en hopen dat op te lossen door in b.v. Nederland kleine clubs op te kopen om ze dan daar tijdelijk onder te brengen.
 
TheRoscoe
 
0
5 mei 2017 om 17:19
Het verbieden van het uitlenen van spelers, goed plan. Gaat totaal niet de ontwikkeling van spelers in de weg zitten.
 
manugarciaa
 
1
5 mei 2017 om 16:48
iedereen onderschat de achterban van Nac, na een aantal slechte jaren blijven ze altijd achter de club staan. Dat zie je bijna nergens in Nederland, NAC leeft door zijn supporters en de meeste supporters willen daar echt geen city als eigenaar.
 
Greenboy
 
1
8 mei 2017 om 12:44
Slechte zaak.... Weer een invasie van spelers die hier jaar voetballen en dan weer weg zijn NAC is mooie club .....hopen dat ze ooit weer in de eredivisie spelen
 
Greenboy
 
2
8 mei 2017 om 12:44
Slechte zaak.... Weer een invasie van spelers die hier jaar voetballen en dan weer weg zijn NAC is mooie club .....hopen dat ze ooit weer in de eredivisie spelen
 
Greenboy
 
2
8 mei 2017 om 12:44
Slechte zaak.... Weer een invasie van spelers die hier jaar voetballen en dan weer weg zijn NAC is mooie club .....hopen dat ze ooit weer in de eredivisie spelen