Het laatste interview van Keizer: 'Abdelhak Nouri is nog bij ons'
Vrijdag, 22 december 2017 om 14:04

Marcel Keizer gaf een uur voor zijn ontslag nog een interview aan Het Parool. Zonder te weten wat hem te wachten stond, blikte de trainer terug op het seizoen van Ajax tot dusver. Keizer liet in het vraaggesprek weten dat het gemis van Abdelhak Nouri nog altijd voelbaar was en is bij de spelersgroep.

"Hij was de verbindingsman tussen de generaties", zo wordt Keizer geciteerd. "In het verleden hadden spelers van het eerste elftal niet altijd trek om met Jong Ajax mee te doen. Maar in mijn tijd was daar geen sprake van, en dat kwam door Appie. Zijn drive, het plezier dat hij uitstraalde en het lef waarmee hij voetbalde, werkten aanstekelijk op elke ploeg waarin hij speelde."

Keizer heeft het leed rondom Nouri nooit willen aanvoeren als excuus, zo vertelt hij in de krant: "Eigenlijk hoop je dat je dat helemaal niet hoeft te zeggen. Maar ik miste bij pers en publiek in die eerste maanden wel empathie. Hoe kun je kritiek hebben op spelers die zo diep zitten? Ik vond dat niet fair. Die kritiek was nutteloos. Een maand geleden ben ik daar tijdens een persconferentie op ingegaan. Ik vond dat ik het voor mijn spelers moest opnemen."

Nouri heeft nog altijd een plekje in de kleedkamer, er ligt nog kleding van hem en zijn naam staat nog altijd op de officiële spelerslijst van de Amsterdammers, aldus Keizer. "En dat is wel mooi. Hij is nog bij ons. Al blijft het moeilijk om over te praten. Omdat ik al die mooie herinneringen aan Appie in mijn hoofd heb." Een uur nadat Keizer met de verslaggever sprak, werd hij door de directie op straat gezet.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
PSV kan 'half Europa' aftroeven in strijd om veelbelovend talent van Gent
6
   
23:50
23:50
Van Dijk gaat na totale deceptie in op aanstaande komst van Slot naar Liverpool
8
   
23:42
23:42
John van 't Schip is zeer verrast door wissel Brian Brobbey: 'Het is heel gek'
28
   
23:21
23:21
Derksen en V/d Gijp unaniem: dit moet de nieuwe Feyenoord-trainer worden
26
   
23:20
23:20
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (21)

 
Pechvogel
 
140
22 december 2017 om 14:08
Ik heb te doen met Keizer. Hij is dan misschien niet de beste trainer die Ajax had kunnen hebben, hij is wel een sympatieke man die het ontzettend moeilijk heeft gehad samen met de selectie. Ik vind het niet chique dat hij eruit wordt gebonjourd terwijl hij in de competitie juist bezig was met een goede reeks. Erg jammer
 
Kolbeinn_Sigi
 
36
22 december 2017 om 14:15
Daarentegen wel vaak slechte wissels en wisselvallig. Steeds na drie x winnen weer punt verlies. Verder vind ik Keizer een van de meest sympathieke trainers die Ajax ooit heeft gehad. Lijkt me niet eens zon slechte trainer. Het was gewoon nog te vroeg en dat hadden vd sar en Bergkamp moeten zien. Erg pijnlijk dat er nu al zon smet op z'n carrière zit. Hopelijk kan hij volgend jaar een leuke eredivisie club trainen.
 
Frikx
 
27
22 december 2017 om 14:27
Ook vaak goede wissels. Waarom geven we een coach niet eens de kans om iets te bouwen. Elk jaar dat klote gewissel.
 
Diego_Forlan
 
14
22 december 2017 om 14:39
Zeker waar, iedereen noemt zijn slechte wissels maar vergeten dat er juist veel doelpunten dit seizoen van invallers kwamen. Onder Bosz was er rond Maart nog steeds geen enkele treffer van een invaller gekomen.
 
manan
 
1
22 december 2017 om 15:13
Bij Ajax kan dat simpelweg niet. Er moet elk jaar gepresteerd worden en helaas was dat nu niet het geval.
 
pukkiedukkie
 
0
22 december 2017 om 17:57
Ik ben ook heel sympathiek, maar je moet me geen trainer maken. Is van Gaal sympathiek of Guardiola, Mourinho misschien? Om trainer te worden in het grootste wespennest van Nederland kom je niet ver ver met sympathie.
 
Salade
 
9
22 december 2017 om 14:17
Hij wordt geslachtoffered door iets wat al een tijdje bezig is. Kan hij niks aan doen maar hij moet helaas plaats maken voor iemand die beter is in zijn vak.
 
Deem.
 
4
22 december 2017 om 14:42
Blij dat ik niet de enige ben die er zo over denkt. En hieronder ook al meerderen. Ik zag Keizer op zich ook graag gaan, al voelt dit een beetje vreemd. Alsof ze gewoon aan het wachten waren om hem te ontslaan, maar tot de bekeruitschakeling geen resultaat hadden om het aan te binden. Desalniettemin denk ik ook dat dit het beste wat dat Ajax kon onder Keizer, beter zou het niet worden. Maar ondanks dat ik hem als coach geen geweldenaar vind, lijkt het me een goede man. Met dit interview als laatste voorbeeld. Hoop voor hem dat hij toch nog bij een leuke club aan de bak kan en zich in de luwte weer kan opwerken. Ver weg van de machtsspelletjes in Amsterdam.
 
Psverke
 
4
22 december 2017 om 14:43
Hij had de pech dat die geslachtofferd werd door de idiote keuzes van Bergkamp en Spijkerman. Als die fatsoenlijke assistenten met veel ervaring er hadden neer gezet was er weinig aan de hand. Maar die 2 hebben evenveel vestand van tactiek als een stoeptegel dus stond keizer er alleen voor. Heb het idee dat dat hem teveel werd.
 
Sulejmanii
 
3
22 december 2017 om 15:35
Pechvogel, ik stond nooit achter de keuze van Keizer door zijn onervarenheid. Maar het treurige is dat hij zelf wel aangaf, dat hij een ervaren man naast zich nodig had. Ik had gekozen voor Keizer als assistent een stapje terug dus, en wellicht over twee of drie jaar de headcoach opvolgen. Bergkamp en Spijkerman daarentegen, heb ik geen enkele moeite mee. Schoon schip gemaakt wat day betreft, hun macht was veel te groot.
 
Sirius
 
2
22 december 2017 om 15:44
Maar je kunt zijn functioneren ook niet telkens goedpraten door het drama rondom Nouri. Keizer heeft regelmatig hele vreemde wissels en had na 5 maanden nog steeds geen vaste 11. Dat duidt toch op onervarenheid en dat kun je bij Ajax gewoon niet gebruiken. Feit is dat hij gewoon niet naar behoren functioneert en daar staat het drama rondom Nouri behoorlijk los van.
 
JoostMeijer
 
9
22 december 2017 om 14:40
Hoe vaak gaan we dit nog horen? Begrijp me niet verkeerd, hartstikke vervelend voor Nouri en familie, maar hij wordt als een god weggezet. Alsof het kaartenhuis in elkaar dondert nu. Over het ontslag van Keizer: Ik zie menig Ajax fan het toch jammer vinden dat Keizer is ontslagen, terwijl 1 á 2 weken terug nog om zijn ontslag werd geschreeuwd. Waan van de dag?
 
Lee112
 
42
22 december 2017 om 14:51
Hij was bevriend met nagenoeg iedereen binnen de club. Heb je enig idee hoe het is om een echte vriend te verliezen? Ik wel in ieder geval. Na 9 jaar spookt het nog door m'n hoofd! Hoe zal hij nu eruit zien etc. Zal hij net als mij ook vader zijn en ga zo maar door. Nouri zijn situatie is vrij recent. Tuurlijk moet je weer over op orde van de dag, maar lastig is het sowieso. Nou ik vind het zielig voor Keizer. Je zag echt dat hij blij was met z'n functie, maar zijn ontslag vind ik zeer terecht. Wie niet presteert moet pleite. Ik heb wel mn bedenkingen over anderen die mochten blijven zoals Edwin vd Sar.
 
StinoAmsterdam
 
26
22 december 2017 om 15:17
Een echte vriend verliezen is zo pijnlijk. Ik ben 3,5 jaar geleden mijn beste vriend verloren en zoals Lee112 zegt, ik denk er nog elke dag aan. Inmiddels na een paar jaar heeft het mij als persoon sterker gemaakt, maar je had mij dat eerste half jaar eens moeten zien, ik was niets waard. Donny was zijn beste vriend bijvoorbeeld, dat komt zo hard aan. En waan van de dag valt mee, want kijk maar eens terug hoe het publiek reageerde als Appie alleen al ging warmlopen? Nee die jongen wordt niet groter gemaakt dan hij was, hij was en is en blijft altijd een bindende factor binnen Ajax. Er wordt nu alleen meer aandacht aan gegeven
 
AfcaEric
 
1
22 december 2017 om 15:43
Ik denk dat bijna elke Ajacied blij is dat de trainer Marcel Keizer is ontslagen. Het is echter wel een sympathieke vent en dat zal wellicht gemist worden. Maar, Keizer had gewoon om te beginnen niet aangesteld moeten worden. Ik hoop dat dit het begin is van de grote schoonmaak. Nu geen overhaastte beslissingen maken. Europa is klaar, beker is klaar en de Eredivisie zal nog een behoorlijke kluif worden. Pak dit seizoen dan om een plan op te stellen en alvast een begin maken. Op sportief gebied beschouw ik het als een kerstcadeautje.
 
InkeMontana
 
13
22 december 2017 om 15:57
Joostmeijer. Aan je stuk over Nouri te zien kan je ook geen empathie opbrengen, dus ook niet vreemd dat je niet snapt dat de meeste Ajacieden het jammer voor Keizer vinden. De meeste Ajacieden vinden Keizer niet capabel genoeg, maar het wel sneu voor Keizer omdat het qua persoon een hele hartelijke man lijkt. Die man wilde zelf eerst ook assistent worden en krijgt vervolgens direct 1 van de zwaarste dingen te verduren die je in een trainerscarierre kan overkomen. Dat gun je geen 1 persoon, en dus vinden de meeste supporters het inderdaad jammer voor Keizer.
 
Sulejmanii
 
0
22 december 2017 om 17:04
Montana, je omschrijft het euvel perfect. Had van Keizer assistent gemaakt of een andere functie, wellicht over twee, drie jaar had hij headcoach kunnen worden. Om het vertrek van Bergkamp en Spijkerman laat ik persoonlijk geen traan.
 
Frankkie
 
5
22 december 2017 om 15:58
Heb je het stuk gelezen? Nouri wordt erbij gehaald tijdens dit interview. Ene interview dat door het Parool is gedaan en waar antwoordt wordt gegeven op vragen die het Het Parool stelt. Zo staat er in dat hij een hekel heeft aan interviews houden en fotoshoots.
 
manan
 
7
22 december 2017 om 15:19
Ik denk dat weinig mensen en Ajax supporters een afkeer hebben jegens Keizer. Hij is een sympathieke kerel maar gewoon niet geschikt voor zijn functie. Keizer kan nu het beste weer ergens in de jeugd beginnen en rustig het vak leren. Hij zou van mij zelfs op een dag kunnen terugkeren als trainer van Ajax als hij zich bewezen heeft.
 
Timo1987
 
4
22 december 2017 om 15:20
Ik vind het voor Keijzer bijzonder jammer. Is de dupe van de werksfeer rondom Bergkamp. Tuurlijk waren de wissels van Keijzer niet altijd gelukkig, maar hé, de directie heeft afgelopen zomer bewust gekozen voor een onervaren coach. Dan moet je fouten incalculeren. Was Louis van Gaal nou trainer en maakt hij een paar fouten dan zijn consequentie's logisch. Maar een onervaren coach aanstellen en dan ontslaan omdat hij fouten maakt vind ik gewoon mismanagement. Ik heb veel sympathie voor de man Keijzer. In de zomer had ik hem nooit aangesteld, maar als je de keuze maakt, moet je hem ook de tijd geven.