Screenshot uit de video waarop te zien is hoe een Afghaanse vrouw wordt gestenigd
NOS Nieuws

Afghaanse vrouw gestenigd voor vermeend overspel

In Afghanistan is vorige week een jonge vrouw gestenigd omdat ze vermoedelijk overspel heeft gepleegd. De vrouw zou tegen haar wil getrouwd zijn, en het daarna met een andere man hebben aangelegd. Dat melden verschillende media, waaronder de Britse krant The Guardian.

Op internet is een filmpje verschenen waarop een steniging te zien is, maar het is onzeker of het om dit geval gaat. Op de beelden is te zien dat een groep mannen stenen gooit naar een vrouw die tot haar nek in een kuil staat. Alleen haar hoofd komt boven de grond uit. Er staan ook mensen te kijken naar de mannen die steeds harder met de stenen gooien. De video stopt voordat de vrouw is overleden.

Taliban

De steniging zou hebben plaatsgevonden in Ghalmeen, een dorp net buiten de hoofdstad van de Afghaanse provincie Ghor.

De 19-jarige vrouw werd ervan beschuldigd overspel te hebben gepleegd met een man die jonger was dan haar echtgenoot. Afghaanse autoriteiten beweren tegenover Radio Free Europe dat de Taliban achter de steniging zitten.

Harde hand

De Taliban staan erom bekend dat ze de bevolking met harde hand willen onderwerpen aan hun regels. Onder hun bewind in de jaren 90 hadden vrouwen nauwelijks rechten. Zo mochten ze niet naar school en alleen naar buiten onder begeleiding van een man.

De laatste jaren is er wel wat veranderd aan de positie van vrouwen. Met name in steden mogen vrouwen werken en naar school gaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl