Sonos Roam officieel: draagbare smart speaker voor 179 euro

| door Claudia Rahanmetan

Sonos heeft de Sonos Roam aangekondigd. De Roam is een lichtgewicht smart speaker die via wifi en bluetooth muziek kan streamen. De speaker kost 179 euro en is vanaf april beschikbaar.

Sonos Roam neem je overal mee naartoe

De Sonos Roam is de nieuwste telg in het Sonos-assortiment en speciaal bedoeld voor de mensen die overal muziek willen luisteren. De Roam kan namelijk thuis via wifi worden verbonden met je Sonos-systeem en schakelt automatisch over naar bluetooth als je de deur uitgaat. De speaker weegt nog geen 450 gram dus je neemt hem makkelijk overal mee naartoe. Je kan de Roam verticaal neerzetten zodat hij nauwelijks ruimte inneemt of horizontaal plaatsen voor extra stabiliteit op oneffen oppervlakken buiten de deur. Sonos wil met de Roam op een draagbare smart speaker met een premium uiterlijk voor iedereen toegankelijk maken.

Makkelijk muziek delen met andere Sonos-speakers

Sound Swap is een nieuwe functie en laat je, met het vasthouden van de play/pauze-knop op de speaker, de muziek overschakelen naar de dichtstbijzijnde speaker in je Sonos-systeem thuis. Zo kun je de muziek gemakkelijk verplaatsen van de ene naar de andere kamer.

Daarnaast kan je met de Sonos-app alle Sonos-speakers koppelen met Roam als er wordt gestreamd via bluetooth. Op deze manier wordt bluetooth-streaming ook mogelijk voor de rest van het systeem.

In elke ruimte goed geluid

De Sonos Roam komt met automatische Trueplay-tuning, een functie die we kennen van de grotere Sonos Move. Hiermee is de Roam altijd afgesteld voor de beste luisterbeleving in elke omgeving. Je kan dus de Sonos-speaker neerzetten waar je maar wilt, want het apparaat zorgt er automatisch voor dat het geluid in de trappenkast net zo goed klinkt als in de woonkamer. Sonos maakt voor Trueplay gebruik van microfoons die de weerkaatsing van geluid in een ruimte opvangen.

De Sonos Move kan automatisch het geluid afstemmen op de omgeving met automatische Trueplay via een wifiverbinding. De Sonos Roam maakt dit ook mogelijk als er wordt gestreamd via bluetooth. Deze mogelijkheid komt ook naar de Move.

Uren muziek streamen bij het zwembad

Dankzij het IP67-certificaat kan de Sonos Roam voor 30 minuten op 1 meter diepte in het water doorbrengen. Een plons in het zwembad moet dus geen probleem zijn. De siliconen einddoppen beschermen tegen vallen en stoten en de touchknoppen zijn zo gepositioneerd dat je ze onderweg niet per ongeluk indrukt.

De Roam kan 10 uur mee op één lading. Bovendien behoudt de batterij 10 dagen zijn lading als de speaker niet wordt gebruikt. De speaker gaat namelijk in Sleep mode als de muziek stopt, en wordt wee wakker in minder dan een seconde. Je laadt de Roam op met de meegeleverde USB-C-kabel. Draadloos laden is ook mogelijk. Dat kan via de Qi-lader die apart te koop is.

Slim en milieuvriendelijk

De Sonos Roam is te bedienen met de Google Assistent. Je akn dus met een spraakopdracht gemakkelijk muziek afspelen, een televisieprogramma starten, smarthome-apparaten bedienen, en updates ontvangen zoals agenda-afspraken en verkeersinformatie. Meer mogelijkheden met de Google Assistent op Sonos-apparaten vind je hier.

Sonos heeft daarnaast ervoor gezorgd dat de verpakking van de Roam een kleine voetafdruk achterlaat. Deze is namelijk gemaakt van 100% duurzaam geproduceerd papier met een nieuw ontwerp dat het gebruik van inkt beperkt.

Sonos Roam kopen

De Sonos Roam is in de kleuren Shadow Black en Lunar White verkrijgbaar vanaf 20 april voor 179 euro. De speaker schaf je aan via Sonos en andere webwinkels.

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen