Tikka-kip uit de oven

Dit recept komt uit het nieuwe boek van Jamie Oliver, het boek ‘5 ingrediënten’.

Ingrediënten (4 personen):

  • 800 g aardappels
  • 1 kleine bloemkool (600 g)
  • 1 verse koriander (30 g)
  • 1 hele kip (ca. 1,2 kg)
  • 2 el tikka-currypasta

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden celsius. Was de aardappels en snijd ze in blokjes van 3 cm. Snijd de steel van de bloemkool, verwijder de grovmet een snufje e buitenste bladeren en snijd de roosjes en de mooie bladeren in ongeveer even grote stukken als de aardappels. Snijd de steeltjes van de koriander fijn en leg de blaadjes in een kom met water. Hussel de groenten en koriandersteeltjes met een snufje zout en wat peper en 1 el olijfolie en rodewijnazijn.

Leg de kip in de braadslede en wrijf hem rondom in met tikka-pasta, zorg dat er geen onbedekte stukjes meer zijn. Leg de kip direct op het rooster in de oven en leg er een braadslede onder met alle groenten erin. Rooster de kip 1 uur, of tot alles goudbruin en gaar is. Schep halverwege de groenten nog een keer om.

Eet smakelijk!

Plaats een reactie