Geplaatst in Ecologisch, Inspiratie, Kadootjes, Milieuvriendelijk, Mooi gemaakt, Omdenken, Originele producten

Greenstory uitwisbaar schrift

Eerder schreef ik al over mijn bullet journal (hier en later nog eens). En nu heb ik naast het goede systeem (bullet journaling) ook volgens mij het perfecte schrift gevonden: een greenbook.

Wat is een greenbook

Het is een notitieschrift van het bedrijf greenstory. Het bedrijf is opgericht door 3 Nederlandse (toenmalige) studenten. Het is simpel en milieuvriendelijk in gebruik, want alle tekst is uitwisbaar. Het is namelijk een soort whiteboard maar dan in papiervorm. Zo heb je lijkt mij altijd een opgeruimd boekje , omdat dingen die niet meer van toepassing zijn je gewoon weer kan vervangen!

Mijn bestelling

Dinsdag had ik het besteld en twee dagen later was het er al.

Ik heb besteld:

  • Het basisboek A5 met lijntjes (10 dubbelzijdige pagina’s) . Je krijgt naast het boek er standaard een pen met ‘gum’, een pennenhouder, een schoonmaakdoekje en schoonmaakspray bij.
  • Bladzijden met puntjes (4 dubbelzijdige pagina’s) dat schijnt handig te zijn voor creatieve mensen.
  • Twee keer een werkplanner voor 2 weken. Totaal voor een maand dus.

Voor mijn bestelling was ik 30 euro kwijt, inclusief verzendkosten.

De test: schrijven en uitwissen

Schrijven gaat lekker, net als een fineliner waar ik eigenlijk altijd mee schrijf. Hij vlekt ook nauwelijks (ik ben links en ga met mijn hand over de tekst heen).

De ‘gum’ achterop de pen kan je gebruiken als je iets kleins wilt uitwissen.

Maar als je iets groots uitwist krijg je wel vlekken. Alles gaat er wel goed af met het doekje met wat spray.

Pagina’s indelen

De verschillende bladzijden kan je er makkelijk in doen (en ze blijven ook goed zitten) en dus later ook makkelijk verplaatsen.

Het voelt als een nieuw begin, en een heerlijk opgeruimd begin want ik weet dat alles uitwisbaar is en het dus nooit vol komt te staan met dingen die ik niet meer nodig heb. Ik maakte vast wat lijstjes.

Weekoverzicht en nadeel

En ik begon vast met een weekoverzicht. Het enige nadeel tot nu toe vind ik dat het weekoverzicht aan de achterkant niet bedrukt is met het volgende overzicht, maar wit is. Als je naar de volgende week wilt bladeren moet je twee bladzijden omslaan, dat is niet handig vind ik.

Na een paar dagen

Nu ik het boek een paar dagen heb, wordt ik er telkens blijer van. Ook heb ik getest hoe goed de inkt na verloop van tijd eraf wil. Deze tekst schreef ik donderdagavond en poogde ik zondag eraf te halen. Ik spoot wat spray op de tekst.

Na 1 keer vegen was de 10 al weg.

En na 3 keer vegen was alles weer schoon. Hij doet het!

Met de bladzijde met puntjes kan je niet ineens supergoed tekenen helaas, maar het is wel heel makkelijk en snel!

Ik denk dat ik hier heel veel plezier aan ga beleven en het voelt ook goed om zo het milieu wat minder belasten. Ik ben fan!

Plaats een reactie