Til wil Ajax of PSV overslaan: 'Naar één van die clubs gaan, heeft weinig zin'
Donderdag, 19 april 2018 om 12:04

Guus Til zette onlangs zijn handtekening onder een contract tot medio 2023 bij AZ. De aanvallende middenvelder is bezig aan een stormachtige ontwikkeling en maakte onlangs zelfs zijn debuut in het Nederlands elftal. De aanvallende middenvelder wil voorlopig nog in de Eredivisie blijven voetballen, om vervolgens de stap naar het buitenland te maken. Een tussenstap bij een club als Ajax of PSV vindt Til overbodig.

Til is dit seizoen zeker van een vaste basisplaats onder trainer John van den Brom. "Ik wil nog even in Nederland blijven en dan een stap maken naar het buitenland", zegt hij in een interview met Elsevier. "Er staan twee clubs boven AZ, PSV en Ajax. Naar één van die clubs gaan, heeft weinig zin. Bovendien denk ik dat wij de komende jaren meedoen om de titel. Het buitenland is logischer. Lijkt me ook lachen. Het liefst Engeland of Spanje, ja. Geen Saudi-Arabië of zo."

De middenvelder krijgt sinds zijn oproep voor Oranje veel aandacht in de media. In tegenstelling tot veel van zijn collega-internationals, is zijn achterban op sociale media nog niet groot. "Mijn leven is ook totaal niet interessant. Ik ga naar AZ, train meestal twee keer per dag, dan kom ik thuis, ben ik helemaal kapot en ga ik slapen. Dan word ik wakker, moet ik koken, 's avonds kijk ik nog wat tv of ik ga playstationen met vrienden of mijn broer Kees, en dan ga ik weer naar bed."

Meer nieuws
   
16:57
16:57
Slot houdt vertrouwen in Santiago Gimenez: 'Maar hij moet dat wel terugbetalen'
3
   
16:46
16:46
KNVB deelt dodelijke puntenstraf uit: Vitesse officieel gedegradeerd
65
   
16:41
16:41
'Europese grootmacht aast op Frenkie de Jong; Barcelona staat open voor vertrek'
16
   
16:30
16:30
Marijn Beuker: 'Dat wordt de belangrijkste Ajax-transfer van dit seizoen'
8
   
16:12
16:12
Joep Schreuder zorgt voor verbazing met eerste vraag aan Dávid Hancko
28
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (147)

 
Arnino
 
119
19 april 2018 om 12:08
Vooral overslaan en dan in ander land achter komen wat de druk van elke week te moeten winnen toch anders is dan bij AZ waar je mag winnen..
 
bpreal
 
59
19 april 2018 om 12:12
Klopt van de Roon heeft enorm veel last of van dijk of moet ik doorgaan?
 
Ajax33*
 
75
19 april 2018 om 12:23
Met beide heb je geen punt, dat is als Til gelijk naar de top wil in het buitenland, want daar gaat het om. En de spelers die jij noemt Marten de Roon speelt nu niet eens bij een topclub. En van Dijk is via Celtic en Southampton ook via de geleidelijke weg bij de top gekomen. Dus kan je concluderen dat via de top 3 naar het buiteland gaan geen rare gedachten is want die vallen tegenwoordig ook via de geleidelijke weg naar de top proberen te komen. En wat hieronder terecht benoemd wordt, bij de top 3 clubs wordt toch wat anders van je verwacht dan bij AZ. Maar als hij dus kiest om het ook via een geleidelijke route te proberen goed idee. maar rechtstreeks naar de top van uit AZ is 99% kansloos!!!
 
MiltonKeynes
 
7
19 april 2018 om 12:24
Voor iedere speler is de ideale route anders. Til lijkt wel prima op zijn plek te zitten bij AZ. Een stap bij Ajax / PSV lijkt me vooralsnog te vroeg en de concurrentie te groot. Wekelijks spelen, fouten mogen maken en leren van die fouten kan hij prima bij AZ.
 
FransBijl
 
39
19 april 2018 om 12:27
til heeft niet gezegd dat hij direct naar de top in het buitenland wilt.. hij wil naar het buitenland. dat kan dus ook celtic of Atlanta zijn..
 
Ajax33*
 
6
19 april 2018 om 12:31
Dat geef ik nu toch ook aan, als het gelezen hebt.
 
Glory
 
2
19 april 2018 om 12:39
Hij wil naar spanje of engeland, het hoogste niveau dus. Dan kun je alleen in het rechter rijtje terecht. Daar is het erg moeilijk opvallen voor je vervolgstap. Ik zou een andere tussenstap kiezen.
 
Timba69
 
5
19 april 2018 om 13:14
@Ajax33..Dat geldt tegenwoordig voor zo goed als alle spelers uit de Nederlandse competitie (Klaasen, Kongolo, Clasie, Depay). Dus wat is je punt?
 
Sammerens
 
6
19 april 2018 om 13:15
Hoezo is het daar moeilijk opvallen? Je speelt onder het oog van de managers van de clubs waar je uiteindelijk heen wilt. Je speelt je daar juist sneller in de kijker bij een grotere club.
 
Constant kante
 
9
19 april 2018 om 13:21
bpreal Ja, ik denk dat je nog even door moet gaan, want naast die twee namen die jij nu noemt kunnen we denk ik een lijst opnoemen die tig keer langer is. En de uitzonderingen noemen om een regel te bevestigen is niet de sterkste manier om je punt te maken.
 
marknr1
 
4
19 april 2018 om 13:34
Graag want echt veel succesvolle zijn er niet zeker als je het bekijkt naar de flops.
 
bpreal
 
4
19 april 2018 om 13:42
Constante, Ik wil enkel zeggen; er leiden meer wegen naar Rome. Wat je hier van wilt maken kwa statistieken dat is aan jou.
 
AZAlkmaar2
 
7
19 april 2018 om 14:17
@Ahax33: gelukkig zegt hij ‘het buitenland’ en nergens ‘topclubs in het buitenland’. Je kan van AZ prima de stap maken naar een Hertha of een Hoffenheim. Niks mis mee. Een tussenstap bij een topclub in NL is geen garantie op succes. Zie Maher. Het is van belang dat ie de juiste club kiest die bij je past qua speelstijl en waar je minuten kan maken.
 
Cruijfffanboy
 
6
19 april 2018 om 14:22
Ik vind het eigenlijk wel goed dat hij PSV of Ajax overslaat, laat er maar geld naar clubs als AZ etc.. toe stromen, dat is sportief ook beter voor PSV en Ajax.
 
SpeedyAFC
 
2
19 april 2018 om 20:00
Nee hoor, als je naar een mindere club in het buitenland gaat, kan je van daar uit ook gewoon stappen maken, dus eerst naar een Celtic of Atalanta en dan vanuit daar naar een voglende club. Als je karakter er sterk genoeg voor is, is het gewoon mogelijk. Wel is het via een Ajax of PSV vaak iets amkkelijker omdat je niet last krijgt van aanpassings-problemen en wennen aan het wonen in een ander land. Ga je wel via Ajax of Psv, dan krijg je die probleem wellicht alsnog als je daaarna een stap maakt. Dus wat het beste is voor een speler, dat kan een speler het beste zelf bepalen.
 
Glory
 
0
19 april 2018 om 20:31
Nou zoek maar eens uit hoeveel spelers vanuit het rechter rijtje naar de top gaan, en hoeveel spelers van topclubs van kleinere competities er naar topclubs gaan.
 
Tinus88
 
2
19 april 2018 om 12:12
Ligt er ook een beetje aan naar weken club hij verkast. Als hij bij pak hem beet Stoke of Augsburg terecht komt is winnen niet wekelijks een vereiste. Al lijkt mij dat niet zijn einddoel.
 
Edwin Vork
 
27
19 april 2018 om 12:14
Ja, want al die spelers van Ajax maken droomtransfers naar buitenlandse topclubs. Serieus, de clubs die spelers van AZ aantrekken zijn veelal groter van naam. En bij AZ moet je ook gewoon elke week winnen hoor. De supporters zijn alleen wat nuchterder en intelligenter, die gaan geen bussen opwachten bij het stadion. Tenzij ze een prijs winnen...
 
Spandoek
 
14
19 april 2018 om 12:20
Dat heeft niet zoveel met intelligentie te maken, beste Edwin. Ze zijn in Alkmaar zo intelligent dat ze anti-semitische liedjes zongen tegen Ajax dit seizoen. Was het publiek in de ArenA op de F-Side na maar wat minder intelligent en veryupt, dat zou de sfeer ten goede komen.
 
MGMV
 
10
19 april 2018 om 12:25
Bedoel je dat spelers van AZ de laatste jaren `mooiere` transfers maken naar grotere/mooiere clubs dan spelers van Ajax/psv (of evt. Feyenoord)? Ben ik in dat geval wel benieuwd naar. Til zou overigens zeker vanuit AZ naar de grotere competities kunnen hoor. Onnodige sneer overigens, want die idioten (of in jouw woorden: minder intelligenten) heb je overal. Ook bij het o zo mooie AZ.
 
beesbnac
 
10
19 april 2018 om 12:34
Dat is gewoon niet waar Edwin. Ik geloof dat Az de laatste jaren alleen Vincent Janssen naar een topclub heeft zien gaan. Nou, laat Sanchez daar afgelopen jaar ook naartoe zijn vertrokken. Klaassen ging naar Everton, Cillessen naar Barcelona, Milik naar Napoli, Tete naar Lyon. Dat zijn de laatste twee jaren. Berghuis ging naar Watford (dan tellen Mike van der Hoorn en Riedewald ook) enkele jaren verder geleden. Verder gaan de toppers toch naar Ajax, Feyenoord en Psv.
 
origineel
 
4
19 april 2018 om 12:39
Zal wel al een tijdje geleden zijn dat jullie in Alkmaar een bus hebben opgewacht. Het ironische is dat als een Ajacied jouw onzin had gepost, het zogenaamd een voorbeeld is waarom iedereen Ajax als arrogant ziet. Misschien ben je stiekem toch een Ajax supporter Edwin, of ben je gewoon arrogant? on: Er zijn uiteraard meerdere routes om je carriere op te bouwen. Op zich niets mis mee als hij direct naar een subtopper in het buitenland gaat. Al hoop ik wel dat hij zich beseft dat er in het buitenland een stuk minder vergeven word als jonge speler. Paar foutjes en je seizoen zit er al weer op. Juist daarom zou ik persoonlijk liever eerst naar PSV / Ajax gaan en daar een dragende speler worden. Dan vertrek je met meer bagage én voor meer geld, 2 dingen die toch meehelpen bij je nieuwe club.
 
Edwin Vork
 
5
19 april 2018 om 12:46
Tottenham, Lazio, Sampdoria, CSKA, Bremen, enkele clubs waar recent zaken mee is gedaan. Ik geef alleen maar aan dat je voor clubs in die categorie niet via Ajax hoeft. De transfer van Milik is trouwens niet definitief en die anderen zitten bijna allemaal op de bank.
 
Edwin Vork
 
1
19 april 2018 om 12:49
@ Spandoek Je moet de geuzennaam niet verwarren met de etnische groep. Dan moeten ze de geuzennaam verbieden. En laat die yuppen in het uitvak dan ook geen vrouwen en kinderen bejegenen of vuurwerk gooien in familievakken.
 
MGMV
 
8
19 april 2018 om 12:57
Ja, imposant rijtje.. Veelal mooier dan het rijtje dat van de top 3 naar clubs vertrekt.. Tottenham krabt nog steeds achter hun oren en Hoedt ging toch transfervrij naar Lazio? Juist omdat hij het bij AZ niet zag zitten. Dat zou nu wel anders zijn, maar goed. Bremen en Sampdoria zijn niet meer dan `logische` clubs om zaken te doen met AZ. Een Til kan inderdaad prima vanuit AZ de stap maken, daar niet van.
 
 
10
19 april 2018 om 12:16
Genoeg clubs in het buitenland waar de druk niet heel veel anders is dan bij AZ, maar het niveau wel een stuk hoger is. Denk overigens niet dat AZ structureel gaat aansluiten bij de top en de druk bij Ajax en PSV is absoluut anders dan bij AZ, maar zoals gezegd, hij hoeft ook niet van AZ naar de top van een top-competitie, genoeg spelers die hebben aangetoond dat een stap via een buitenlandse middenmoter ook prima tot succes kan leiden.
 
Constant kante
 
4
19 april 2018 om 13:29
ronald De kans dat AZ 'structureel' gaat aansluiten bij PSV en Ajax is miniem. Sinds 1981 hebben diverse clubs, waaronder AZ zelfs tweemaal, geprobeerd om structureel bij de top te horen. En die zijn allemaal mislukt (sterker, hebben in bijna alle gevallen geleid tot een compleet verval van die club....), kijk naar AZ, Vitesse, Groningen, Roda JC, Heerenveen en Twente. Maar dat je PSV en Ajax niet nodig hebt voor een overstap naar een grotere competitie, zij het dat het dan niet gaat om de topclubs van die competities (alhoewel, Cska is wél de top van Rusland).
 
Ryan1990
 
3
19 april 2018 om 14:25
De verval van AZ kwam omdat de DSB (hoofdsponsor,eigenaar etc) onterecht omviel. Waardoor AZ een groot gedeelte van de sponsoring mistte toen. En nu zijn ze een stuk stabieler qua structuur. -Stadion in eigen beheer sinds een jaar en waar flink in word geïnvesteerd om meer inkomsten te genereren. -Nieuw jeugdcomplex plus er word al gekeken naar verdere uitbreiding van het complex. - Ongeveer 20 miljoen op de bank voor een betere onderhandelingspositie om spelers te verkopen. -Beste jeugdopleiding waar elke dag word ontwikkeld en een dag stilstaan is een stap terug en ze durven nieuwe technologieën uit te proberen als het feitelijk word onderbouwd. - Directie wat topsport ademt en naar voren wilt om AZ verder te brengen. Het enige verschil van toen is de begroting van AZ maar dat vangen ze op met slim handelen en out of the box denken en dat zijn wel voorwaarden om structureel aan te sluiten.
 
Scepticus38
 
6
19 april 2018 om 16:27
@ryan1990 Leuke reclamespot voor AZ, maar ik heb het gevoel dat je bij het maken ervan een heel klein beetje van het pad der realisme bent afgeraakt. AZ heeft wellicht de beste opleiding van Alkmaar, maar natuurlijk niet van NL. Om die titel te kunnen claimen, moet de club eerst maar eens een paar spelers afleveren die de Europese top aankunnen. Ik laat me graag positief verrassen, maar vooralsnog zie ik ze niet. Ajax is ook innovatief en heeft een professioneel onderzoeksbureau onderzoek laten doen naar het extra rendement dat innovatie kan opleveren. En daaruit kwam een percentage van ten hoogste 5 en als jij daar wonderen van verwacht, ga je dan ook bedrogen uitkomen. AZ heeft een heel mooi, maar klein stadion dat 38 miljoen heeft gekost en 17.000 toeschouwers kan bergen. Dat is niet zo heel groot en ik denk dat de extra inkomsten die kunnen worden gerealiseerd in een stadion van die omvang, kruidenierswerk zijn. Ajax laat ter vergelijking in eigen beheer een nieuw jeugdcomplex bouwen, dat in 2022 opgeleverd moet worden en maar 2 miljoen minder kost. Dat geeft volgens mij wel voldoende de beperkingen aan op dat punt. Dat AZ 20 miljoen op de bank heeft, biedt een gezonde financiele basis, maar stelt in de voetbalwereld niet zo veel voor. Messi en Ronaldo verdienen dat per jaar en dat is exclusief reclame inkomsten. Dat AZ zich daar een betere onderhandelingspositie mee heeft verworven, is dan ook slechts gedeeltelijk waar omdat er daardoor geen directe noodzaak is om te verkopen. Voor het overige ligt de voetbalwereld niet wakker van dat bedrag en ga je er niet mee voorkomen dat spelers de deur uitlopen. Hooguit dat je een hogere transfersom ontvangt, maar dat heeft meer te maken met de kwaliteit van de spelers waar het om gaat en hoe lang je ze weet vast te leggen, dan met het banksaldo. En als de club onrealistische transfersommen gaat eisen, is de kans groot dat spelers geen lange verbintenissen willen ondertekenen of een gelimiteerde transfersom in hun contract laten opnemen. De zaakwaarnemers zijn natuurlijk niet gek. AZ heeft een begroting van 23 miljoen Euro en daar zit nog nauwelijks rek in. Als PSV en Ajax CL deelname weten af te dwingen, ontvangen ze daarmee al een bonus die hoger is. Met slim beleid kan je inderdaad een kleine winst boeken, maar Ajax en PSV hebben een begroting die meer dan 3 keer zo hoog en zodra Feyenoord het nieuwe stadion heeft gerealiseerd, gaat die club ook die kant op. Het is derhalve net zo volstrekt onrealistisch om te verwachten dat AZ de komende jaren structureel aansluiting kan vinden bij de Top 3 als de Top 3 dat gaat lukken op Europees niveau. Om dat te realiseren moet de begroting minimaal worden verdubbeld en die van de drie topclubs niet verder omlaag gaan. En dat is natuurlijk een utopie. PSV heeft het van provincie- tot topclub geschopt, maar dat is gerealiseerd in een tijd waarin de financiele verschillen nog niet zo buitensporig groot waren. En het ligt dan ook niet in de lijn der verwachtingen dat AZ ooit in staat zal zijn om dat kunststukje te herhalen. Daarvoor is de club eenvoudigweg veel te klein en zijn de groeimogelijkheden veel te beperkt. Het is voor jou te hopen dat de clubleiding van AZ minder megalomane verwachtingen heeft dan jij anders gaat de club dezelfde kant op als Twente. Maar in 1 ding heb je groot gelijk en dat is dat AZ na het Scheringa debacle in uiterst professionele handen is gekomen en daarom ligt dat niet in de lijn der verwachtingen.
 
MisterAZ
 
11
19 april 2018 om 12:22
Ja, bij AZ mag je winnen? Wat een onzin, als je bij AZ 3x verliest is er ook paniek in de tent hoor. Alleen wat minder snel dan bij Ajax of Psv.
 
Constant kante
 
2
19 april 2018 om 13:31
Misteraz Ja! Bij AZ willen ze ook iedere week winnen, maar de acceptatie als dat niet lukt die is er uiteindelijk wel. BIj PSV en Ajax is dat niet het geval. Daar mã³et er gewonnen worden, en punt. Dat onderscheid is er nog wel degelijk en dã¡t is nou juist datgene dat Til dus mist als hij de top over wil slaan. Wil niet zeggen dat hij er dan niet mee om zou kunnen gaan. Dat kan je altijd nog leren. Maar daarmee is er dus wel degelijk een nut om naar PSV of Ajax te gaan en dan pas buitenland. Al is voor mij wel de vraag of PSV en Ajax Til kunnen betalen. Ajax nog net wel denk ik, voor PSV zou dat een stuk moeilijker zijn. Al denk ik dat hij qua stijl veel en veel beter bij PSV past dan bij Ajax. Zijn kracht zijn toch meer zijn loopvermogen en zijn kracht, niet zozeer zijn extreem goede techniek of verfijnde passing. Dus bij Ajax lopen er talenten rond die al beter zijn dan hij waar hij dus mee zou moeten concurreren.
 
MisterAZ
 
2
19 april 2018 om 14:04
Het zwart-wit denken is gewoon onjuist. Bij Psv/ajax ligt de druk hoger dan bij AZ. ?bij AZ ligt de druk hoger dan Heerenveen/vitesse/utrecht, bij die 3 ligt de druk weer hoger dan bij ADO of Groningen. Ga zo maar door. Ik snap zeker wat je bedoelt, alleen AZ is nu bezig steeds meer een topsportklimaat te creeren. Ik denk dat dat wel komt.
 
Ryan1990
 
2
19 april 2018 om 14:28
Zoals wie zijn er beter dan? En kom met cijfers en niet lukraak namen noemen zo kan ik het ook. Bijvoorbeeld: eiting valt in niet bij Hoedemakers, mazzroui (ofzo) mag de veters niet strikken van Reijnders.. zo kan ik wel doorgaan. Dus cijfers welke "talenten" zijn beter?
 
Sirius
 
1
19 april 2018 om 13:38
Dat hangt vooral van de zelfreflectie van de desbetreffende speler af. De ene slaagt wel door de Nederlandse top over te slaan, de ander heeft er moeite mee.
 
Kaassie
 
1
19 april 2018 om 14:02
Dit is een even populair als onzinnig wat jij beweert. Hij heeft het er niet over dat hij direct naar een topclub wil in het buitenland. Hij zegt dat hij naar het buitenland wil zonder een tussenstop te maken naar PSV of Ajax. Bij een subtopper in het buitenland heb je echt niet meer druk dan bij een subtopper in Nederland. De enige subtopper waar wellicht wat meer druk is, is Feyenoord en zelfs dat betwijfel ik.
 
AZAlkmaar2
 
1
19 april 2018 om 14:15
Nee alsof een transfer naar Ajax of PSV een garantie op succes is.. Kijk naar Maher. En al die Ajacieden die hier vaak aangeven dat de AZ’ers daar mislukken. Het kan allemaal, als je maar een goede tussenstap kiest. Kijk bijvoorbeeld naar Dembele. Die doet t prima. Of wat te denken van Klavan. Key is dat je veel speelt. Dan hoeft je niet direct naar Dortmund maar je kan ook een treetje lager beginnen bij een Hertha of Hoffenheim.
 
Heiko Herlich
 
21
19 april 2018 om 12:08
Tja Guus via Ajax Psv en zelfs Feyenoord kom je beter binnen in buitenland! En nee Guus , Az gaat naar mijn mening de komende jaren niet meedoen om de titel net zominals dit seizoen. Az heeft nu topjaar met leuk elftal maar enkele toppers zullen volgend jaar weg zijn !
 
jan1980
 
19
19 april 2018 om 12:11
Afgelopen 4 jaar eindigde AZ 2x boven Feyenoord. En ieder jaar gaan er wel toppers weg... bij iedere nl club. Stengs, boadu etc komen door uit de jeugd en az heeft een potje voor goede vervangers dus plek 3-4 volgend jaar moet lukken
 
Edwin Vork
 
6
19 april 2018 om 12:16
Elk jaar vertrekken de beste spelers en elk jaar staat er weer een prima selectie. Iets met beleid... Maar vertel eens, bij welke topclubs spelen al die voormalig Feyenoorders en Ajacieden nu?
 
Tulpen
 
11
19 april 2018 om 12:50
Suarez Eriksen Cillissen Sanchez Alderweireld Vertonghen. En verwacht dat (helaas) de Ligt hier ook aan bij kan worden gevoegd.
 
LeidseHood
 
2
19 april 2018 om 13:34
Dailey Blind ook nog. Het is natuurlijk wel zo dat je via Ajax makkelijker bij de top komt. Denk dat Til dat niet per se wil, die kan ook naar een subtopper en dat kan prima via AZ.
 
thucan
 
15
19 april 2018 om 12:30
AZ wordt inmiddels echt wel hoger aangeslagen dan Feyenoord. AZ zie ik ook structureel meer bereiken de komende jaren. Ze zijn daar op bestuurlijk niveau inmiddels ook al weer gigantisch opgeschoten. Til is een verstandige jongen, snap dat hij die tussenstap niet zinvol vindt.
 
MGMV
 
20
19 april 2018 om 12:35
Waaruit merk je dat AZ tegenwoordig hoger aangeslagen wordt? Door een minder seizoen aan de zijde van Feyenoord?
 
MisterAZ
 
5
19 april 2018 om 12:46
Europees veel meer succes, ongeveer gelijke klasseringen in de Eredivisie.
 
MGMV
 
17
19 april 2018 om 13:08
Ja, we hebben aan Haps inderdaad gezien dat AZ hoger aangeslagen wordt. Feyenoord zit juist weer in de lift na de financiële wanorde en heeft absoluut meer potentie dan AZ in z'n mars heeft.
 
MisterAZ
 
3
19 april 2018 om 13:31
Ja, want als jij bij Feyenoord meer kan verdienen dan bij AZ dan gaat hij daar natuurlijk heen. Alleen AZ is op veel vlakken Feyenoord gewoon voorbij. Alleen op het gebied van historie en achterban (wat bij heel veel mensen als een argument geld (drogreden)) zal AZ Feyenoord niet zo snel voorbij gaan. Feyenoord wordt vooral hoog aangeslagen door Feyenoorders. Wij van WC eend.
 
Constant kante
 
3
19 april 2018 om 13:34
thucan AZ hoger aangeslagen dan Feyenoord? Okay, als we aannemen dat dit zo is, werd AZ begin dit seizoen niet ook veel hoger aangeslagen dan Psv? PSV werd zelfs minder hoog aangeslagen dan Vitesse en FC Utrecht, weet je nog in augustus? Dus ja, wat zegt dat?
 
MGMV
 
9
19 april 2018 om 13:44
Onderschrijf dan eens ``veel vlakken``? Qua jeugd hebben jullie het tegenwoordig goed (is dat direct beter?) voor elkaar, maar wat nog meer? Qua begroting, stadion, achterban, salarissen, spelersgroep, aantrekkingskracht en zelfs potentie zie ik niet in waarom AZ hoger aangeslagen wordt dan Feyenoord. En ik ben er nuchter genoeg om dat los van mijn liefde voor Feyenoord in te zien. Heb juist het idee dat Az`ers hun eigen club hoger aanslaan.. Het ging me erom waar thucan dat dan aan merkte: mensen uit z'n omgeving? Aan berichten uit het buitenland? Of?
 
MisterAZ
 
3
19 april 2018 om 13:55
Qua voetbal. Het geen waar het zeg maar allemaal om draait uiteindelijk. Het is trouwens ook objectief gemeten door de Uefa. https://www.uefa.com/memberassociations/uefarankin...
 
thucan
 
0
19 april 2018 om 20:00
Dan heb ik het wel over een iets langere periode dan vanaf begin dit seizoen en ja, ik gaf geen stuiver voor psv, maar ze klasseren zich altijd bovenin, dat is wat het is om een topclub te zijn. In mijn ogen is AZ organisatorisch echt beter bezig dan Feyenoord en zie ik de komende jaren AZ aanzienlijk beter presteren. De tijd zal leren of ik gelijk heb of niet
 
multatuli
 
0
19 april 2018 om 21:11
Ik ben voor Az maar ik sla Az niet hoger aan. Ik vind die hele discussie compleet zinloos.
 
jan1980
 
11
19 april 2018 om 12:10
Ajax PSV en Feyenoord kunnen/Willen hem niet betalen dus er is geen andere keus.
 
Poeheeej!
 
3
19 april 2018 om 12:51
Want 12 miljoen (wat Ajax voor Neres betaalde) is niet genoeg denk jij?
 
AZ95
 
8
19 april 2018 om 12:57
12 miljoen willen ze niet betalen (en terecht).
 
Kaassie
 
3
19 april 2018 om 13:16
12 miljoen zal wel genoeg zijn maar dan moet er uiteraard wel aan minimaal 1 voorwaarde moeten worden voldaan en dat is dat Til perse naar Ajax wil gaan en ik lees net dat hij dat niet zo ziet zitten
 
Sirius
 
4
19 april 2018 om 13:42
Ajax, PSV of Feyenoord gaan echt geen 12 miljoen betalen voor Guus Til. Er is dit jaar een hype ontstaan, maar Til is niet (veel) meer getalenteerd dan veel andere talenten die de afgelopen jaren de revue zijn gepasseerd. Een leuke speler en de toekomst moet uitwijzen waar z'n plafond ligt, maar momenteel acht ik hem niet goed genoeg voor Ajax of Psv.
 
thucan
 
0
19 april 2018 om 20:02
Til is weldegelijk een talent in de Nederlandse buitencategorie, alleen willen veel mensen niet veel verder kijken dan de helden uit Amsterdam en in mindere mate Eindhoven.
 
schuumkes
 
5
19 april 2018 om 12:10
Ben het niet met Til eens, niet per se omdat PSV en Ajax nou zoveel beter zijn, maar wel omdat er andere dingen verwacht worden. Bij PSV en Ajax moet er gewoon elke week gewonnen worden, terwijl je bij AZ nog wel eens wegkomt met een ongelukkige nederlaag. Je ziet dat nu vooral aan de complimenten die AZ (terecht) krijgt. Bij PSV en Ajax zou je na zo'n seizoen gewoon gefileerd worden, ondanks het prima voetbal. Daarbij is het denk ik toch makkelijker binnenkomen in het buitenland als je van PSV of Ajax komt, omdat zij meer status hebben. Zou het trouwens wel fantastisch vinden als Til naar het buitenland gaat en daar meteen slaagt, omdat ik geen fan bent van het verkopen van Nederlandse talenten aan de top 3, krijg ik toch altijd zo'n Bayern München idee bij. Niet alleen jezelf sterker maken, maar ook de tegenstand zwakker
 
Edwin Vork
 
5
19 april 2018 om 12:20
Waarom zou je dat dan willen, gefileerd worden? Dan blijf je toch lekker bij het ontspannen maar ambitieuze AZ. Ook dan kom je in beeld bij Oranje, speel je Europees voetbal, verdien je goed en kun je een mooie transfer maken. Je doet net alsof er in Alkmaar vrijblijvend een potje wordt gebald maar als er toch ergens een topsportklimaat heerst...
 
schuumkes
 
1
19 april 2018 om 13:30
Waar zeg ik dat hij gefileerd moet willen worden? Ik zeg dat hij in mijn ogen beter naar een club kan gaan waar meer geëist wordt. "je doet net alsof er in Alkmaar vrijblijvend een potje wordt gebald maar als er toch ergens een topsportklimaat heerst..." Geen idee waar ik doe alsof het bij AZ allemaal vrijblijvend is, het enige wat ik zeg is dat bij PSV en Ajax meer geëist wordt en dat je daardoor met meer druk te maken krijgt. Druk die je ook zal krijgen als je naar een grote competitie in het buiteland gaat
 
je weet het ni
 
4
19 april 2018 om 12:45
Hmmm volgens mij zijn Ajax en PSV dit seizoen meer gefileerd geweest dan AZ en heb je de stand nog bekeken de laatste tijd.
 
Edwin Vork
 
1
19 april 2018 om 12:51
Ja. Maar waarom zou je daar dan willen spelen?
 
MGMV
 
10
19 april 2018 om 13:02
Om leren om te gaan met de echte druk. Bij Ajax worden ze met een erg goed puntenaantal 2e en moet je zien hoe de wereld op z'n kop staat. Dit is voor AZ gewoon een topseizoen.
 
schuumkes
 
1
19 april 2018 om 13:26
@je weet het ni Dat zeg ik toch?
 
Edwin Vork
 
3
19 april 2018 om 12:11
Leuke nuchtere gozer met goede interviews en een gezonde portie zelfreflectie. Technisch niet eens zo goed maar een enorm loopvermogen en de kwaliteit om vaak op de goede plek te staan. Zijn opmerking over PSV of Ajax kan ik volledig volgen. Ook via AZ kun je een mooie buitenlandse transfer maken, de trainingsfaciliteiten zijn geweldig en de sfeer is goed.
 
SavedByTheBell
 
3
19 april 2018 om 12:12
Heerlijk ventje, maar mag nog wel 2 tot 3 jaar bij AZ blijven. Vind dat hij sinds alle aandacht niet beter is gaan spelen, maar dat is ook niet onlogisch. Volgend jaar Weghorst en Alireza weg, kijken hoe Guus zich dan staande houdt. Zorgen dat je onmisbaar wordt voor AZ en ik denk dat hij dan naar een mooie middenmoter in Duitsland kan. Ik gun het hem van harte, blijft lekker zichzelf.
 
Ajax1012
 
7
19 april 2018 om 12:14
Misschien ligt het aan mij hoor, maar ik zie niet waar de hype rond deze jongen vandaan komt. Speelt leuk mee in het attractieve voetbal van AZ, maar verder vind ik hem qua motoriek niet fantastisch ogen en verder heeft hij ook niet echt iets extra's. Beetje een mindere uitvoering van Marco van Ginkel.
 
Edwin Vork
 
7
19 april 2018 om 12:22
Het is een betere versie van Klaassen die het niveau van Van Ginkel nastreeft. Dat lijkt me een mooie omschrijving.
 
Ajax33*
 
14
19 april 2018 om 12:30
En waar baseer je op dat hij een betere versie van Klaassen is, je kan hem alleen vergelijken met Klaassen in NL, heeft als een keer 20 doelpunten gescoord in een seizoen. is hij al aanvoerder van AZ. Heeft hij al een onder dezelfde druk gespeeld als die er bij Ajax heerst. Ik denk dat je op alles een nee kan antwoorden.en dan heb ik nog niet eens alles benoemd. Het is lekker makkelijk om Klaassen nu als vergelijkings materiaal te gebruiken nu hij niet lekker gaat bij Everton. Maar volgens jou zou Til dus wel in de basis staan bij Everton.......
 
thucan
 
4
19 april 2018 om 12:31
Zat aan exact hetzelfde te denken, daarnaast maak je deze jongen, ogenschijnlijk niet gek en heeft zeer gezonde ambities
 
Edwin Vork
 
1
19 april 2018 om 12:56
Aantal doelpunten hangt af van tactiek. Aanvoerder zegt me niets, dat is nu nota bene Weghorst. En druk is er altijd in een vol stadion en met gezonde concurrentie. Ik noemde Klaassen alleen omdat hij zogenaamd het schoolvoorbeeld zou zijn van een goed opgebouwde carrière. En kijk nu eens. Waarom dan niet rechtstreeks van een subtopper naar het buitenland.
 
LeidseHood
 
5
19 april 2018 om 13:37
Ajax33, ik ben het zo met je eens. Mensen zijn nu opeens negatief over klaassen terwijl hij meerdere keren tot de beste speler van de eredivisie is uitgeroepen en Ajax kampioen maakte. En dan zou Til opeens al een betere versie zijn? Echt waar, hoe kan je dat nou zeggen.
 
thucan
 
0
19 april 2018 om 20:06
ach joh, ik kan me nog een pracht editie van (de papieren) VI herinneren waar groot op stond: ‘Kinkladze, de nieuwe parel van ajax’.. zo zijn er nog heel veel edities geweest met diezelfde onzin. Dan mag je iemand die daadwerkelijk laat zien gewoon erg goed te kunnen voetballen toch best prijzen om zijn talenten?
 
Japie_Krekel
 
5
19 april 2018 om 12:19
je kan toch beter bij Ajax, Feyenoord of PSV hebben gespeeld voordat je naar het buitenland gaat. met alle respect voor AZ maar die club heeft toch veel minder aanzien in het buitenland en dan kom je daar als nobody binnen
 
Edwin Vork
 
2
19 april 2018 om 12:23
Tuurlijk, want Klaassen werd als een grote held ontvangen omdat hij van Ajax kwam. En Hoedt was de nobody die binnen no time serieus werd genomen vanwege zijn kwaliteiten.
 
Ajax33*
 
14
19 april 2018 om 12:39
Ja en Vincent Janssen was gelijk de beste Spits van Tottenham. je praat onzin. Er zijn meer spelers van Ajax met succes bij een topclub gekomen dan vanuit AZ vandaan. Je kan lullen wat je wilt, maar er wordt gewoon andere dingen gevraagd bij de top 3 clubs dan bij AZ, Vitesse en Heereveen. En ja er zijn altijd uitzonderingen, maar om met jou voorbeeld te komen, Wesley Hoedt speelt niet meer bij Lazio en bij Southampton heeft hij ook maar 18x gespeeld in Engeland waar er 40 tot 50 wedstrijden per jaar gespeeld worden, dus zo omstreden is hij dus ok niet.
 
Japie_Krekel
 
4
19 april 2018 om 12:52
Feyenoord heeft spelers als Kalou, Kuyt en Robin Van Persie afgeleverd, Ajax heeft spelers als Eriksen, Sanchez, Suarez, Huntelaar, Verthongen en Alderweireld afgeleverd en PSV heeft spelers als Van Bommel en Stam afgeleverd. wie heeft AZ aan buitenlandse topclubs afgeleverd? Hoedt speelt bij Southampton, Janssen bij Fenerbache. dat zien die grote clubs ook
 
Edwin Vork
 
2
19 april 2018 om 13:00
Dat was in het (verre) verleden toen we Europees nog enige status hadden. Ik heb het over nu. Clubs als Sampdoria en Watford zijn prima voor spelers van AZ. En wie weet waar Jahanbakhsh straks heen gaat.
 
Edwin Vork
 
1
19 april 2018 om 13:03
@ Ajax33* Ik geef alleen aan dat een tussenstap bij Ajax of PSV geen garantie is op een grotere buitenlandse club. Kijk maar naar de karrenvracht aan spelers die de afgelopen jaren naar Amsterdam en Eindhoven zijn vertrokken.
 
Japie_Krekel
 
0
19 april 2018 om 13:11
dat misschien wel maar ik weet niet waar Til zijn ambities liggen
 
Constant kante
 
1
19 april 2018 om 13:42
Japie AZ leverde John Metgod aan de Europese top (real Madrid). Ronald Spelbos kwam, via Club Brugge (destijds nog een Europees zeer bekende club) bij Ajax terecht. In die tijd, midden jaren '80, een topclub in Europa.
 
Waagplein
 
3
19 april 2018 om 12:48
Aanzien? Dan hebben we het over het verleden toch? Dan verdient Manchester City ook geen aanzien, ook al komen ze vrij ver, want hé, ze hebben in het verleden niets gescoord. Sterker nog, AZ staat boven Feyenoord in de Uefa coëfficiëntenlijst.
 
Japie_Krekel
 
4
19 april 2018 om 12:53
City draait nu al een jaartje of 8 mee in de top. AZ is over het algemeen gewoon een subtopper geweest in de Eredivisie de afgelopen jaren en dan ga jij nu misschien zeggen Feyenoord ook, wat zo is maar die hebben in het verleden wel spelers verkocht aan het buitenland waarvan er een aantal zijn uitgegroeid tot goede spelers bij buitenlandse topclubs. dat is AZ alleen met Dembele gelukt. dat zien die buitenlandse clubs ook natuurlijk
 
multatuli
 
0
19 april 2018 om 13:19
Feyenoord heeft een aantal jaar geleden een hele goede lichting jeugd gehad. Nu heeft Az een betere lichting jeugd dus ik verwacht dat er over een paar jaar wel een aantal bij mooie Europese clubs zullen spelen. Daarnaast vind ik die discussie over topclubs en subtop onzinnig. Zeggen dat Feyenoord een betere club is dan Az is net zo onzinnig als dat Az een betere club is als Heerenveen of Utrecht.
 
Sammerens
 
3
19 april 2018 om 13:22
Die buitenlandse clubs kijken gewoon naar kwaliteit van de speler. Mooi om te zien hoe supporters van topclubs hun best doen om te verkondigen dat het via hun club toch echt wel veel beter is.
 
Waagplein
 
2
19 april 2018 om 14:45
Vroeger had AZ een niet noemenswaardige jeugdopleiding. En daarnaast speelden ze in de jaren '90 vooral in de Eerste Divisie waar ze al moeite hadden hun eigen kop boven water te houden, laat staan dat ze iets konden opbouwen. Dus top dat Feyenoord in die periode jeugdspelers kon binden, maar dat was nogal wat lastiger hier. Feyenoord zou zich juist moeten schamen dat zo'n kleine provincieclub, met een geringe aanhang, het verder kan schoppen dan de 'topclub' Feyenoord.
 
thucan
 
0
19 april 2018 om 20:09
Exact! Alhoewel spelen voor met name ajax en psv wel echt andere dingen vraagt, dan ballen voor AZ. Neemt niet weg dat ik deze jongen een erg goede voetballer vind, die duidelijke ambities heeft.. Maak uiteindelijk die stap maar en snoer mij en anderen de mond
 
1908TILLIDIE
 
2
19 april 2018 om 12:29
Op basis waarvan denkt Til dat AZ volgend jaar meespeelt voor de titel? Vorig seizoen 6e en dit jaar 3e met flinke achterstand op PSV.
 
Waagplein
 
5
19 april 2018 om 12:49
De achterstand van Ajax op PSV is groter dan de achterstand van AZ op Ajax, dus er zit echt nog wel rek in
 
AZ95
 
1
19 april 2018 om 13:03
Op basis van de stijgende lijn die ze jaren geleden hebben ingezet. Ze krijgen elke jaar meer financiële middelen en dat zie je dit jaar ook terug op het veld in de vorm van uitstekende jeugd en goede aankopen. Ik zie AZ volgend jaar wel weer meedraaien in de top hoor, als er niet teveel spelers vertrekken. Er staan weer goede jeugdspelers klaar om dat te compenseren en de staf is ook al compleet. Denk overigens niet dat ze mee gaan doen om de titel hoor, maar de stijgende lijn doortrekken zie ik wel gebeuren en wie weet waar ze dan eindigen.
 
Constant kante
 
3
19 april 2018 om 13:44
Az95 95-98% kans dat AZ komend seizoen gewoon gaat meedraaien om plek 3-5 en niet om de bovenste twee plekken. Zoals altijd.
 
Woenselaar
 
3
19 april 2018 om 12:33
We zagen het bij maher, en momenteel bij Luckassen.. de stap van AZ naar de echte top van Nederland blijkt onverminderd groot. Maar het is zijn goed recht om het op zijn eigen manier te proberen, ik wens die jongen het beste toe. Kwam in interviews altijd sympathiek en doordacht over op mij
 
frenkgozert
 
3
19 april 2018 om 12:49
Juist Maher en Luckassen zijn voorbeelden van spelers die mislukt zijn (luckassen moet nog blijken op de langere termijn) bij een NL topclub. Op zich is het toch geen gekke gedachte van Til dat hij beter nog even bij AZ kan blijven in een vertrouwde omgeving waarin hij goed rendeert? Om vervolgens een stap naar het buitenland te maken naar bijvoorbeeld een middenmoter in een grote competitie.
 
Woenselaar
 
2
19 april 2018 om 13:13
Er zijn genoeg voorbeelden inderdaad.. poulsen, gudelj, ga maar verder. Ik ben alleen van mening dat je zoals bijvoorbeeld hierboven ergens geopperd wordt het verhaal Hoedt ook niet als leidend kunt nemen voor hoe het wel moet
 
Edwin Vork
 
0
19 april 2018 om 15:58
Hoedt heeft Lazio en Southampton op zijn CV staan, niet de minste clubs. Je kunt niet garanderen dat hij via PSV bij grotere clubs terecht was gekomen. Nog even los van de financiën.
 
je weet het ni
 
2
19 april 2018 om 12:38
Weer onzin van het merendeel is het nou allemaal afgunst naar AZ ,een goede zo niet de beste jeugdopleiding van Nederland bijna elk jaar europees voetbal met regelmaat ver in de Nederlandse beker op sterven na dood geweest na het Scheringa debacle en nog durven mensen te roepen het zal nooit wat worden.een begroting die vele malen lager ligt dan Ajax,psv,feijenoord en dan met dit jeugd team nog steeds meedoen om de tweede plaats en natuurlijk maakt deze jonge ploeg fouten maar daar leren ze alleen maar van.en wat Til betreft hij heeft helemaal gelijk gewoon rechtstreeks naar het buitenland Ajax of PSV brengt hem niks meer bij of lopen daar echt betere voetballers rond ik denk het niet!!!!
 
Ajax33*
 
1
19 april 2018 om 12:47
Waaom afgunst, zie niet waarom, Ajax staat boven AZ en PSV is kampioen, alleen Feyenoord staat er nu onder. Dus afgunst nee hoor. wat betreft best opleiding ze doen het goed zeker maar hoe bepaal je de beste opleiding. Ik vind dat we het in NL over het algemeen goed doen qua opleiden. En Aajx staan met hun jeugd team op de 2e plaats wat wil je er mee zeggen? En als laatste hoeveel top wedstijden heeft Az dit jaar gewonnen??
 
Edwin Vork
 
1
19 april 2018 om 13:04
AZ had boven Ajax gestaan zonder die arbitrale dwalingen. Wees maar trots op die voorsprong van 2 punten met een begroting van 400%.
 
Kaassie
 
0
19 april 2018 om 13:25
@ajax33* AZ heeft dit seizoen volgens mij evenveel topwedstrijden gewonnen als in minimaal 2 jaar, helemaal niets maar wat wil je daarmee zeggen?
 
Ajax33*
 
0
20 april 2018 om 09:49
Tuurlijk en Ajax had kampioen geweest als als als, zoals al veel vaker hier gemeld de arbitrale dwalingen gelden gemiddeld voor iedereen. En het zijn er 5 BTW geen 2.
 
Ajax33*
 
0
20 april 2018 om 09:54
Dat er dus een groot verschil zit bij het spelen voor clubs als Az, Heereveen Vitesse etc. en dat het algemene niveau toch lager zit dan bij de top 3. Dat de druk bij de topclubs groter is wat weer invloed heeft op spelers, de druk die je dus voelt als je tegen de topclubs speelt, dus dat je daar het verschil kan maken. Dit doet niets af aan de knappe prestatie van Az, hoe me ten goede.
 
Woenselaar
 
2
19 april 2018 om 13:24
Ik beproef juist meer afgunst in jouw reactie. "Lopen daar nu echt betere spelers rond dacht het niet" beide ploegen staan boven jouw club, meer hoef ik daar niet over te zeggen. AZ doet het goed, begrijp me niet verkeerd. Maar hoogmoed komt voor de val. Voor het niveau binnen Nederland moedig ik het overigens alleen maar aan als Az sterker wordt hoor.
 
je weet het ni
 
1
19 april 2018 om 12:51
Ojee ja de topwedstrijden natuurlijk daar wordt je kampioen mee nee je wordt kampioen Ajax33 als je ook van de mindere goden weet te winnen maar daar weten jullie in Amsterdam al 4 jaar het beste van
 
Master D
 
8
19 april 2018 om 13:18
Tuurlijk jongen. Ongeveer elke speler van AZ die een stapje hoger probeert zakt finaal door het ijs of stelt teleur. Of het nu bij PSV (maher/luckassen/poulsen) is of Ajax (sigthorsson, de Zeeuw, Gudelj, etc.) of zelfs het buitenland (janssen, Altidore, Johansson, Berghuis). Het maakt allemaal niet zo heel veel uit. Dan denkt deze jongen die aardig kan ballen, maar ook niet hele specifieke kwaliteiten heeft het zomaar zonder tussenstap te redden. In het buitenland lopen nog honderden Guusjes Til rond.
 
multatuli
 
1
19 april 2018 om 13:29
Volgens types zoals jij stelt een rasvoetballer als Ziyech die een van de toppers is bij Ajax ook teleur dus ik kan dat niet erg serieus nemen. Volgens mij is een belangrijke reden dat veel spelers bij Az top spelen en daarna bij bijvoorbeeld Ajax of Psv minder presteren vooral aan de goede sfeer die bij Az heerst en de vaak zakelijke sfeer bij clubs als Ajax en Psv. Bijna wekelijks hoor je Az spelers zeggen dat er een topsfeer is en het een genot is om er te voetballen.
 
Master D
 
2
19 april 2018 om 14:52
Dus AZ is de enige club met een topsfeer in de wereld want Janssen, Altidore, Johansson, Berghuis, etc. presteerden ook niks toen ze bij AZ vertrokken naar allemaal totaal verschillende clubs niet zijnde PSV of Ajax? Als AZ-spelers bij welke willekeurig stap hogerop mislukken, dan is sfeer echt niet het breekpunt. Dat is gewoon kwaliteit en mentaliteit. Of is de sfeer bij Werder, Sunderland, Watford, Spurs ook zo zakelijk? Dat Ziyech bij Ajax de beste speler is staat volgens mij niet ter discussie. Wat je je kan afvragen is of hij met zijn talent maximaal heeft gepresteerd en gerendeert bij Ajax. Daar heb ik mijn twijfels over. Niet zo zeer in 16/17 hoor, want heb geen klagen over zijn spel en houding in dat seizoen. Voor 17/18 had ik meer van hem verwacht qua beslissendheid in topwedstrijden, elftal bij de hand nemen, etc. In plaats daarvan heeft ie voor mij gevoel veel meer balverlies geleden, lijkt ie meer individualistisch te spelen door sneller te schieten en is zijn houding negatief geworden. Of dat feitelijk klopt weet ik niet, maar het is een gevoel en daarom stelt ie voor mij teleur in 17/18. Lijkt mij dat zoiets gewoon gezegd kan worden?
 
Edwin Vork
 
0
19 april 2018 om 16:06
Spelers van Ajax presteren ook weinig tot niets over de grenzen. Je mist de kern van de discussie een beetje. Welke garantie heeft Til dat hij via Ajax of PSV een mooiere carrière krijgt? Het is meer de complete afgang van jouw club dat Ajax nauwelijks betere spelers voortbrengt. Nog even los van de sfeer.
 
Master D
 
0
19 april 2018 om 17:03
Waarom altijd weer Ajax erbij halen dat die ook spelers hebben die over de grens weinig presteren? Het gaat hier niet over de mislukkelingen van Ajax, maar over een Az'er die denkt een tussenstap te kunnen overslaan, terwijl tot op heden er amper een Az'er geweest is die succesvol was met tussenstap laat staan zonder. De kans op succes in het buitenland is groter als je die onderneemt na gespeeld te hebben bij Ajax, PSV of Feyenoord dan bij AZ. Dat heeft met druk te maken van het moeten in de top en het mogen bij AZ. Voor de rest kijk ik naar de speler. Ik vind Guus Til een leuke speler, maar zo heel bijzonder nu ook weer niet, vandaar dat ik twijfel of hij het uberhaubt in het buitenland gaat redden met of zonder tussenstap. Bij een Jahanbaksh zou ik een stuk minder twijfels hebben. Die kan echt slagen in het buitenland zonder tussenstap.
 
Constant kante
 
3
19 april 2018 om 13:19
"naar één van die clubs gaan, heeft weinig zin." Wie begeleidt die jongen? Want dat is echt onzin, wat hij hier betoogt. Want nee, een tussenstap is niet absoluut noodzakelijk inderdaad maar dat het 'weinig zin' heeft dat is complete nonsens. Alleen al het verschil voelen hoe het is om bij een club te spelen waar je élke week moet winnen is een belangrijke ervaring die je moet opdoen als je in het buitenland wilt slagen. Ik zeg niet dat men bij AZ alles vrijblijvend beschouwd, dat is niet zo, maar het is toch fundamenteel een ander belevingsniveau. Daarnaast scheelt het ook nog eens een keer als je bij - ik noem maar even zomaar een willekeurige club, vul gerust zelf een andere clubnaam in als je wilt - Watford, Leverkusen of Sporting Lissabon binnenkomt als speler van AZ, dan als sterkhouder van PSV of Ajax.
 
Edwin Vork
 
0
19 april 2018 om 16:09
Dat zien we aan Klaassen, de ‘sterkhouder’ van Ajax. Het is allemaal geen garantie. Subtop of middenmoot buitenland haal je ook via AZ.
 
DNSDKR
 
3
19 april 2018 om 13:20
Och och och, daar gaan we weer. Welke club levert de meeste toppers af? Welke club presteert beter? Welke club heeft de beste jeugd? Welke club heeft het beste beleid? Enzovoort, enzovoort, enzovoort. Waarom toch al die afgunst? Waarom is AZ niet gewoon trots op hun eigen jeugdopleiding (die is gewoon goed) en hun eerste elftal speelt ook prima met herkenbaar en attractief voetbal. Wees er gewoon blij mee! Waarom weer vergelijken met Ajax, PSV en Feyenoord? Waarom Janssen vergelijken met Klaassen en Sanchez (nota bene een spits met een middenvelder en een Cv). Kansloos! Als Til niets ziet in een stop bij de tradionele top 3, dan doet ie dat toch lekker niet. Is zijn keuze. Iedere speler individueel zal zijn eigen carrierepad moeten doorlopen. Op de traditionele top3 zijn nou eenmaal wat meer ogen gericht dan op de rest, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat een binnenlandse stap een must is.
 
multatuli
 
1
19 april 2018 om 13:32
Volgens mij zijn het vooral de Ajax, Psv en Feyenoord supporters die het supporters van andere clubs continue inwrijven cq proberen te overtuigen dat hun clubs het beste, het grootste, etc zijn en dat alle nederlandse talenten eerst bij hun moeten spelen voordat ze naar het buitenland mogen.
 
Kaassie
 
3
19 april 2018 om 13:32
Ik ben het (bijna) volkomen met je eens op 1 puntje na. AZ is buitengewoon trots op hun jeugdopleiding. Ik weiger om mee te gaan in de kinderachtige discussie welke beter of zelfs de beste is maar het staat als een paal boven water dat de Jeugdopleiding van AZ tot de betere behoort in Nederland. Reden genoeg om daar trots op te zijn.
 
DNSDKR
 
1
19 april 2018 om 13:40
Klopt Kaassie! en de opleidingen van Ajax, Feyenoord, PSV en Sparta ook! Daar mogen we allemaal trots op zijn! Tegelijkertijd ook kritisch, want Nederlandse clubs lijken toch minder 'atleten' af te leveren en blijven hameren op techniek en tactiek. Maar zonder de gezonde Nederlandse opleidingen was het Nederlandse voetbal nog veel dieper gezonken dan waar het nu staat.
 
ollieruiters
 
4
19 april 2018 om 13:30
Az heeft hier een grote stap gezet door az bij het rijtje van de top 3 te zetten en spelers van az blijven daarom liever bij Az dan naar de traditionele top 3. Klasse AZ
 
Johan78
 
1
19 april 2018 om 13:42
Niet echt een verstandige uitspraak van Til. Natuurlijk is Ajax of PSV wel degelijk een stap omhoog. Niet als je kijkt naar de huidige manier van voetballen, maar wel als je kijkt naar het totale plaatje, de druk, het moeten presteren en de eisen die de achterban stelt. Het zal toch ook niet voor niks zijn dat AZ vrijwel nooit wint van een van de traditionele topclubs. Begrijp me niet verkeerd, ik vind AZ een fantastische club en ik kom er regelmatig, maar direct van AZ overstappen naar een buitenlandse competitie vind ik niet de meest ideale weg als het je uiteindelijke ambitie is om in de absolute top te belanden.
 
Kaassie
 
2
19 april 2018 om 13:58
Hij vindt alleen dat het in zijn ogen geen zin heeft om eerst naar Ajax of PSV te gaan voor hij in het buitenland terecht komt. Hij zegt toch net dat hij direct naar Barcelona wil gaan? Bij een subtopper in het buitenland is echt niet meer druk dan bij AZ.
 
psvdaclub
 
0
19 april 2018 om 15:25
Ik hoop het dat AZ weer kan aanhaken en mee kan gaan doen om het kampioenschap.. Anders gaat het weer alleen tussen Ajax en Psv.. Vind leuke speler, maar laat spelers het aub langer dan 1 seizoen zien! Hij lijkt nuchter genoeg om dat in te zien, gezien zijn tot 2023 durende contract!
 
Jojubbetje
 
1
19 april 2018 om 15:50
Wat zijn ned. Tiener en begin 20 voetballers toch playstation arrogant tegenwoordig met zijn ik sla psv en ajax over, wie kent til in het buitenland...mrn staat een keer derde en gaat meteen arrogant doen ook, met om de titel strijden, die van grootste opscheppers, 5e begroting van het land....
 
Edwin Vork
 
1
19 april 2018 om 16:39
Til is allesbehalve arrogant en ontzettend zelfkritisch. Masr iedereen die het almachtige Ajax durft te passeren krijgt een veeg uit de pan van dat kliekje hier.
 
multatuli
 
0
19 april 2018 om 20:57
Jojubbie ga eerst is een paar interviews van til kijken en kom dan nog is terug om te zeggen dat hij arrogant is...
 
je weet het ni
 
0
19 april 2018 om 16:57
Maar dan is de scouting van Ajax en PSV toch ondermaats, ik bedoel dus er is aardig wat weg gekocht in Alkmaar.en wat Til verder aangaat jullie hebben het maar over een buitenlandse topclub behalve Til het enige dat hij zegt ik sla de top 2 in Nederland over ga liever naar het buitenland ik hoor geen Barca of Bayern M of zo maar een goede duitse middenmotor is over het algemeen beter dan onze top 2
 
Aerox
 
0
19 april 2018 om 17:21
Natuurlijk ligt er iets meer druk bij PSV en Ajax maar in tegenstelling tot het gedachtepatroon van de aanhangers van die clubs hier op voetbalzone kom je bij AZ echt niet op de koffie. De stap is dusdanig klein geworden dat je niet perse eerst in Nederland die stap hoeft te nemen. Is alleen maar goed voor het Nederlandse voetbal. Jammer dat de meeste het als een aanval zien op hun eigen club.
 
Constant kante
 
0
19 april 2018 om 17:48
Aerox De kloof tussen AZ en Psv/ajax is inderdaad kleiner geworden. Daar ben ik het mee eens. Maar er is nog steeds een fundamenteel verschil tussen de topclubs en AZ. En dat gaat veel verder dan een paar puntjes op de ranglijst in een willekeurig seizoen. Dat gaat echt over het wezen en de ziel van je club. PSV en Ajax hebben binnen de club al 40-50 jaar een mentaliteit binnen de club die [puur gericht is op het top presteren in topsport en het winnen van prijzen. Om dat structureel te kunnen, en niet het ene jaar wel en dan een paar jaar later nog een keer, is naast een heleboel geld (waarin AZ ook al een behoorlijke achterstand houdt, wat trouwens ook nog een achterstand is die ik niet zo snel ingelopen zie worden. Integendeel. Die kloof wordt dus echt alleen maar groter) ook echt een mentaliteit en drive noodzakelijk die je club in staat stelt om jaar in jaar uit mee te doen om de landstitel. Die mentaliteit en drive krijg je pas als je inderdaad jarenlang ervaring hebt om ook echt áán die top te spelen. Het is die ervaring (en ja, het gaat letterlijk om ervaring, je moet het als club écht érvaren hoe dat is om met een dergelijke druk om te gaan en dat om te zetten in prestaties) die AZ nog node mist. Kijk maar naar hoe de titel in 2007 werd verspeeld. Alles in eigen hand en dan nog onderuit gaan bij Excelsior..... En kijk hoe dat twee jaar later ging, toen de titel wel werd gegrepen. De kampioenswedstrijd thuis tetgen Vitesse ging verloren, met 1-2. Het is dat Ajax een dag later alsnog van PSV verloor in Eindhoven (he, dat is toevallig! ) waardoor AZ alsnog kampioen werd. Maar het geeft ook maar aan hoe lastig dat is, omgaan met die druk. En daarnaast, om maar te illustreren hoe dat soort druk nou echt werkt, kijk anders even naar de resultaten van AZ tegen de topclubs de afgelopen jaren! Vind je ook niet dat die boekdelen spreken? Nou ik wel. Juist dáár zie je wat AZ tekort komt, op het mentale vlak en wat dus nog steeds hét verschil is tussen Psv/ajax en Az. En dat verschil hoeft niet eeuwig te zijn. Dat kán veranderen. Maar dat gaat nog een lange tijd duren, kan ik je melden. AZ zal echt minstens vijf titels moeten halen in korte tijd om een beetje in die richting te komen, bij wijze van spreken dan.
 
Streepan
 
0
19 april 2018 om 18:53
Kortzichtig. Bij Az is winnen leuk, bij PSV en Ajax moet er gewonnen worden. Lijkt me iets essentieels in de ontwikkeling van een voetballer. Jammer dat hij dat niet inziet niet. Overigens heeft hij op dit moment ook niet genoeg niveau voor Ajax en PSV. Vindt hem vooral een loper, zit weinig voetbal in.
 
Edwin Vork
 
1
19 april 2018 om 20:41
Je bent de zoveelste die met die onzin aankomt. Waar baseer je dat op, ‘bij AZ is winnen leuk’? Denk je dat de directie en achterban die houding zouden accepteren? Het topsportklimaat is momenteel beter dan bij Ajax hoor. Betere mensen in het bestuur en op het veld nauwelijks minder kwaliteit. Alleen al het kleine puntenverschil in relatie tot de begroting zegt genoeg.
 
Crema
 
0
19 april 2018 om 23:55
Hoezo onzin? Ga om met de druk van kampioen moeten worden, zoals dat bij Ajax en PSV wordt verwacht van de achterban en je elke uitwedstrijd een tegenstander treft die zich voor 110% inzet. Ik heb bij AZ niemand gehoord die een kampioenschap verwacht en zie ook geen extra fanatisme c.q. haat bij de aanhang van de tegenpartij t.o.v. AZ, zoals dat zeker wel is bij Ajax. Dat geeft alleen maar aan dat AZ er nog niet toe doet. In dat opzicht heeft Streepan gelijk en is winnen bij AZ leuk, met dien verstande dat de achterban daar een derde of vierde plaats verwacht. Vooralsnog denk ik dat Guus Til zichzelf wat overschat ...
 
Edwin Vork
 
0
20 april 2018 om 12:32
Maar die 3e of 4e plaats is gebaseerd op een 5e begroting. Als AZ 8e wordt dan breekt de pleuris uit hoor. Vergelijkbaar met Ajax maar dan enkele plaatsen lager.
 
multatuli
 
0
19 april 2018 om 21:16
Streepan ja daarom tikt az op het middenveld veel clubs weg, omdat we daar iemand hebben staan die niet kan voetballen.
 
Musi26
 
0
21 april 2018 om 11:39
Waarom eerst naar een topclub in Nederland? Om te leren omgaan met druk? Nee ik denk niet dat een echte goede reden is. Wat is dan wel een goede reden? Een betere voetballer worden, want teams graven zich niet in tegen AZ, maar wel tegen Ajax. Het wordt dus moeilijker voetballen. Daarnaast kom je bij een buitenlandse club beter binnen. Je teamgenoten en de supporters kijken toch even iets beter naar je als je van bijvoorbeeld Ajax of PSV komt ipv een club als AZ. Ajax lijkt me echter niet de beste optie, want bij alle spelers van AZ mislukken bij Ajax. Ja dit hoeft niet te gebeuren, maar ik zou dan toch naar psv gaan.