PS5 Devkit ontwerp mogelijk bevestigd door game ontwikkelaar

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.

Sony heeft patent aangevraagd voor een apparaat dat de nieuwe console lijkt te gaan worden en veel mensen denken dat het gaat om de PlayStation 5 devkit. Een ontwikkelaar heeft via Twitter bevestigd dat het inderdaad om het nieuwe apparaat gaat.

In een forumpost op ResetEra werd gevonden dat de Europese tak van Sony een patent heeft aangevraagd voor een nieuw stuk hardware. Online werd al snel gespeculeerd dat het om de PlayStation 5 zou gaan of in ieder geval een PS5 devkit.

De afbeelding van het patent was erg ongebruikelijk want het lijkt meer op een industrieel uiterlijk dan het strakke wat we van de PlayStation 4 kennen. Het Romeinse cijfer "V" is ook duidelijk terug te zien in de hardware en daarmee werd de speculatie nog eens aangewakkerd.

Nadat er een aantal artikelen werden geplaatst over het patent sprak game ontwikkelaar Matthew Stott zich op Twitter uit en zei dat "dit een devkit is, we hebben er een aantal bij ons op kantoor staan." De tweet is inmiddels offline gehaald, maar hieronder nog als screenshot te bekijken.

Screen Shot 2019-08-21 at 3.42.11 PM

Onze collega's van IGN US hebben geprobeerd om de identiteit van Stott te bevestigen. Via een LinkedIn pagina die onder dezelfde naam staat, is te lezen dat Stott een senior artist is bij Codemasters. Het zou geen gekke gedachte zijn dat dit bedrijf een PS5 devkit heeft, mits Sony een aantal ontwikkelaars al een devkit heeft gegeven.

Mensen op ResetEra zijn ervan overtuigd dat de afbeelding een devkit is en niet de versie die in de winkels komt te liggen. Voornamelijk vanwege het bijzondere ontwerp van de ventilatoren en dat de "V" wel erg vreemd is voor een retailproduct.

We moeten daarbij ook zeggen dat de PlayStation 4 devkit ontzettend groot was en dezelfde soort ontwerpelementen had. Zowel de ventilatoren als de knoppen zien er vergelijkbaar uit.

PlayStation 4 devkit image courtesy of Kaneda004.
PlayStation 4 devkit afbeelding via Kaneda004.

Sony heeft op dit moment nog geen reactie gegeven en gelukkig lijkt het uiteindelijke product vrijwel nooit op de devkit. Als de PS5 inderdaad volgend jaar op de markt komt, zal die er hoogstwaarschijnlijk anders uitzien dan bovenstaande afbeelding.

De PlayStation 5 is de volgende generatie consoles van Sony. De naam is nog niet officieel bevestigd, maar Sony heeft wel een aantal technische details gedeeld. Zo zijn de laadtijden korter, ondersteunt het apparaat 8K en ray-tracing. Sony bereidt zich duidelijk voor op de volgende stap. Het bedrijf heeft recentelijk Insomniac Games aangetrokken die eerder verantwoordelijk waren voor Spider-Man PS4.

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.
Gerelateerde artikelen
Reacties