Deze wikiHow laat je zien hoe je een probleem kunt rapporteren aan Instagram. Instagram heeft geen klantenservice die je op kunt bellen en het e-mailadres dat je ooit kon gebruiken om om hulp te vragen werkt ook niet meer. Je kunt het ingebouwde hulpsysteem gebruiken om ongepaste content te rapporteren. Als je iets aan Instagram wilt rapporteren, dan kun je dit doen op de webpagina van het Helpcentrum als je een desktop of laptop gebruikt, of via de optie 'Een probleem rapporteren' als je de mobiele app gebruikt. Het is niet zeker dat je antwoord krijgt.

Methode 1
Methode 1 van 4:

Ongepaste content rapporteren

  1. 1
    Open Instagram. Als je een mobiele telefoon of een tablet gebruikt, tik dan op het icoon van de Instagramapp om de app te openen. De app heeft een regenboogkleurig icoon met een symbool dat op een camera lijkt. Als je een desktop of een laptop gebruikt, ga dan met een webbrowser naar https://www.instagram.com/.
    • Als je niet automatisch ingelogd wordt, voer dan het e-mailadres en wachtwoord van je Instagramaccount in. Je kunt tevens inloggen met je Facebookaccount.
  2. 2
    Tik en houd je vinger op het privébericht of de opmerking die je wilt rapporteren. Als je een privébericht of een opmerking wilt rapporteren, tik en houd je vinger er dan op zodat er menuopties verschijnen. Ga als je een computer gebruikt met je muiscursor op het privébericht of de opmerking staan. Dit moet je alleen doen als je een privébericht of opmerking wilt rapporteren; voor andere content is dit niet nodig.
  3. 3
    Klik of tik op , of ! om het menu weer te geven. Het menu-icoon kan op verschillende plekken verschijnen, afhankelijk van het type content waar het om gaat. De menuknop bevindt zich op de volgende plekken:
    • Gebruikersprofiel: ga naar het gebruikersprofiel dat je wilt rapporteren en klik of tik op het icoon met drie stippen in de rechterbovenhoek van het gebruikersprofiel.
    • Berichten: zoek het bericht dat je wilt rapporteren en klik of tik op het icoon met drie stippen in de rechterbovenhoek van het bericht.
    • Opmerkingen: zoek de opmerking die je wilt rapporteren en tik op het icoon met het uitroepteken in de rechterbovenhoek van de Instagramapp. Als je een computer gebruikt, ga dan met je muiscursor op de opmerking staan en klik op het icoon met drie stippen naast de opmerking.
    • Privéberichten: open het gesprek met het ongepaste privébericht. Tik en houd je vinger op het bericht zodat het menu verschijnt onderaan het scherm. Als je een computer gebruikt, ga dan met je muiscursor op het privébericht staan en klik op het icoon met drie stippen naast het privébericht.
    • Verhalen: als je een verhaal ziet dat je wilt rapporteren, klik of tik dan op het icoon met drie stippen in de rechterbovenhoek.
    • Live-uitzending: als je een live-uitzending ziet met ongepaste content, klik of tik dan op het icoon met drie stippen dat zich naast het gedeelte met de opmerkingen bevindt.
    • Reels (korte video’s): als je een korte video ziet die je wilt rapporteren, klik of tik dan op het icoon met drie stippen in de rechteronderhoek.
  4. 4
    Klik of tik op Rapporteren of Deze opmerking rapporteren. Bij berichten, verhalen en korte video's staat deze optie in het contextmenu dat verschijnt wanneer je op het icoon met drie stippen tikt of klikt. Bij privéberichten kun je de optie onderaan het scherm vinden als je op een bericht tikt of klikt. Bij opmerkingen kun je de optie in het menu vinden dat verschijnt wanneer je op het icoon met het uitroepteken tikt of op je computer op het icoon met drie stippen klikt.
  5. 5
    Klik of tik op de reden dat je de content wilt rapporteren. Geef aan waarom je de content wilt rapporteren. Je kunt content rapporteren om verschillende redenen, waaronder spam, naaktbeelden of seksuele handelingen, geweld, pesten of intimidatie, haatdragend taalgebruik of haatdragende symbolen en zelfmoord of zelfbeschadiging.
  6. 6
    Klik of tik op Rapporteren. De content zal bekeken worden door Instagram, waarna men actie zal ondernemen.
Methode 2
Methode 2 van 4:

Een probleem rapporteren op een mobiel

  1. 1
    Open Instagram. De app heeft een regenboogkleurig icoon met een symbool dat op een camera lijkt. Als je al ingelogd bent bij Instagram, dan zul je de beginpagina te zien krijgen als je de app opent.
    • Als je niet automatisch ingelogd wordt, voer dan het e-mailadres en wachtwoord van je Instagramaccount in. Je kunt tevens inloggen met je Facebookaccount.
  2. 2
    Tik op
    of je profielafbeelding.
    Je kunt het in de rechteronderhoek van je scherm vinden. Als je erop tikt, krijg je je profielpagina te zien.
  3. 3
    Tik op de menuknop . Dit is de knop met drie horizontale lijnen in de rechterbovenhoek. Door erop te tikken wordt het menu zichtbaar.
  4. 4
    Tik op Instellingen. Dit kun je bovenaan het menu vinden. Als je erop tikt, krijg je de Instellingenpagina van Instagram te zien.
  5. 5
    Tik op Help. Dit kun je onderaan het Instellingenmenu vinden. Het staat naast een icoon dat op een reddingsboei lijkt.
  6. 6
    Tik op Een probleem rapporteren. Dit is de eerste optie in het Helpmenu. Je krijgt nu opties te zien voor het rapporteren van je probleem.
  7. 7
    Kies een optie. Tik op een van de volgende opties:
    • Spam of misbruik (iPhone) of Spam of misbruik rapporteren (Android) – deze optie geeft je instructies van het Helpcentrum over hoe je ongepaste content kunt rapporteren.
    • Er werkt iets niet (iPhone) of Een probleem rapporteren (Android) – met deze optie kun je het melden als er iets niet werkt in de app.
    • Algemene feedback (iPhone) of Feedback sturen (Android) – deze optie geeft je de mogelijkheid om algemene feedback te geven om de app te verbeteren.
  8. 8
    Beschrijf je probleem of feedback. Als je spam of misbruik wilt rapporteren, dan kun je het ingebouwde systeem gebruiken om het bericht te rapporteren. Als je een probleem wilt rapporteren of feedback wilt geven, gebruik de gegeven ruimte dan om een beschrijving van het probleem te typen of je feedback te geven.
    • Je kunt tevens een afbeelding of screenshot uploaden van het probleem dat je ondervindt. Tik op Galerij (Android), of Uploaden (iPhone) om een afbeelding te selecteren om te uploaden. Je kunt ook op Screenshot nemen tikken om een screenshot te nemen. Tik op de afbeelding van een camera om een foto te nemen.
  9. 9
    Tik op Verstuur of Verzenden. Als je een iPhone gebruikt, tik dan in de rechterbovenhoek op Verstuur. Als je een Androidtoestel gebruikt, tik dan in de rechterbovenhoek op Verzenden. Je bericht wordt nu verzonden. Je krijgt niet altijd antwoord van Instagram, maar ze zullen proberen om het probleem binnen een week op te lossen.
    • In de tussentijd kun je met je webbrowser naar https://help.instagram.com gaan en links op het onderwerp klikken dat het probleem dat je aan Instagram wilt melden het best beschrijft. Als je hulp nodig hebt met je account of de app, dan is dit de beste manier om te gebruiken.
Methode 3
Methode 3 van 4:

Een melding versturen via het Helpcentrum

  1. 1
    Ga met de browser van je voorkeur naar https://help.instagram.com/. Dit is de website die je kunt gebruiken om het beleid en de richtlijnen voor de community van Instagram te lezen, of om hulp te krijgen voor een bepaald probleem.
  2. 2
    Klik op Beleid en rapportage. Dit staat bijna onderaan het menu van het Helpcentrum.
  3. 3
    Klik op Iets rapporteren en vervolgens op Hoe je dingen kunt rapporteren. Je krijgt nu een lijst te zien van situaties en dingen die je kunt rapporteren.
  4. 4
    Klik op de optie die het beste past bij je situatie. Op de pagina 'Hoe je dingen kunt rapporteren' staan verschillende situaties beschreven. Lees alle opties om te zien welke optie je situatie het beste beschrijft. De opties zijn verdeeld in drie categorieën. De eerste categorie omvat manieren om ongepaste content te rapporteren. De tweede categorie beschrijft manieren om schending van intellectuele-eigendomsrechten te rapporteren en de derde categorie bevat speciale typen meldingen die je kunt verzenden.
  5. 5
    Klik op de juiste link in de tekst om een melding te doen. Je krijgt niet in iedere situatie een formulier te zien dat je in moet vullen. Bij sommige situaties krijg je een uitleg te zien van hoe je content kunt rapporteren, evenals tips om om te gaan met de situatie. Het kan ook zijn dat je links naar externe bronnen krijgt te zien. Andere situaties hebben een link naar een formulier dat je in kunt vullen en naar Instagram kunt versturen. Als je blauwe tekst ziet als 'dit melden', 'rapporteer deze persoon aan ons' of 'vul dit formulier in', klik er dan op. Hieronder kun je enkele van de formulieren vinden die je kunt versturen aan Instagram:
  6. 6
    Vul het formulier in. Ieder formulier ziet er weer anders uit en heeft andere opties. Beantwoord de vragen zo goed mogelijk.
  7. 7
    Klik op Verzenden. Klik wanneer je klaar bent met het invullen van het formulier onderaan op de blauwe knop met de tekst Verzenden om het formulier te versturen. Het is niet zeker dat je antwoord krijgt van Instagram, maar ze zullen proberen om het probleem binnen een week op te lossen.
Methode 4
Methode 4 van 4:

Problemen oplossen

  1. 1
    Blokkeer pestende en irritante gebruikers. Als je constant door iemand lastiggevallen wordt op Instagram, dan is de gemakkelijkste manier om het pesten te voorkomen door degene te blokkeren.
    • Je kunt de persoon ook rapporteren via het Helpcentrum van Instagram als degene gebruikers chanteert, intimideert of bedreigt.
  2. 2
    Verander regelmatig je wachtwoord. Verander je wachtwoord ten minste een keer in de zes maanden om te voorkomen dat je account gehackt wordt of iemand er misbruik van maakt.
  3. 3
    Denk erover om je account privé te maken. Je kunt je Instagramaccount privé maken, wat wil zeggen dat mensen die je nog niet volgen je content pas kunnen zien wanneer je hun volgverzoek geaccepteerd hebt. Dit kun je doen in de Instellingen in de app:
    • Open de Instagram-app.
    • Tik in de rechteronderhoek op je profielicoon.
    • Tik op Instellingen.
    • Tik op Privacy.
    • Verplaats het schuifje naast 'Privéaccount'.
    • Tik op Ja wanneer erom gevraagd wordt.
  4. 4
    Dien bezwaar in als je account gedeactiveerd is. Als je account verwijderd of gedeactiveerd is, dan kun je bezwaar proberen in te dienen. Open om dit te doen de Instagramapp op je telefoon en log in. Je zult een melding krijgen dat je account gedeactiveerd is. Volg de instructies om bezwaar in te dienen. Je kunt tevens in het Helpcentrum het volgende formulier invullen om bewaar in te dienen:
  5. 5
    Dien bezwaar in als je content verwijderd is vanwege schending van het auteursrecht of handelsmerken. Als je een melding hebt gekregen dat een bericht dat je geplaatst hebt verwijderd is vanwege schending van het auteursrecht of handelsmerken en je denkt dat dit ten onrechte is gebeurd, dan kun je dit aanvechten. Vul het volgende formulier in om bezwaar in te dienen:
  6. 6
    Schakel je Instagramaccount tijdelijk uit. Als iemand misbruik maakt van je account, je gepest wordt of er iets anders aan de hand is, dan is het wellicht het beste om je Instagramaccount tijdelijk te deactiveren. Je kunt je account wanneer je maar wilt weer reactiveren door weer in te loggen.
  7. 7
    Verstuur een e-mail naar externe feitencheckers. Als je een melding ontvangen hebt dat een bericht dat je geplaatst hebt verwijderd is of er melding is gedaan van foutieve informatie, volg dan onderstaande stappen om een e-mail naar de feitencheckers te sturen:[1]
    • Tik op het icoon van een hart om je meldingen te bekijken.
    • Tik op de melding van onjuiste informatie.
    • Tik op Volledige feitencheck.
    • Tik op E-mail versturen om een e-mailbericht te versturen naar de externe feitencheckers.

Tips

Waarschuwingen

  • Instagram heeft geen klantenservice die je op kunt bellen. Als je ergens een telefoonnummer ziet staan waarmee je Facebook of Instagram kunt bereiken, dan gaat het om een scam.

Over dit artikel

Bijdragen van:
wikiHow-redacteur
Dit artikel is nagelezen door onze redactie, die artikelen controleert op juistheid en compleetheid.

Ons team van deskundigen loopt het werk van de redactie na om te zorgen dat artikelen die op wikiHow te lezen zijn aan alle kwaliteitseisen voldoen. Dit artikel is 158.318 keer bekeken.
Categorieën: Instagram
Deze pagina is 158.318 keer bekeken.

Was dit artikel nuttig?

Bedankt voor je feedback! Lees meer artikelen zoals dit artikel.
Bedankt voor je feedback! Lees meer artikelen zoals dit artikel.
Het spijt ons dat dit artikel je niet verder heeft kunnen helpen. Lees hier een aantal aanverwante artikelen.
Het spijt ons dat dit artikel je niet verder heeft kunnen helpen. Lees hier een aantal aanverwante artikelen.