Android OS is een open platform en dus verschijnen er regelmatig updates om systeemfouten te herstellen en nieuwe features toe te voegen. Sommige updates zijn echter alleen beschikbaar voor bepaalde apparaten, zoals tablets. Android-tablets kun je net als smartphones updaten. Je kunt dit op drie manieren doen: via een wifi-netwerk, een computer of door je tablet te rooten.

Methode 1
Methode 1 van 3:

Updaten via een wifi-verbinding

  1. 1
    Verbind je tablet met een actief wifi-netwerk. Het updaten van je tablet via draadloos internet is de meestgebruikte manier om een nieuwe Android-versie op een apparaat te installeren. Het eerste wat je hiervoor moet doen is je tablet verbinden met een netwerk.
    • Je kunt hiervoor het beste een betrouwbaar wifi-netwerk gebruiken.
  2. 2
    Ga naar de instellingen van je tablet. Op het hoofdscherm van je tablet vind je een icoontje dat 'Instellingen' heet. Druk op dit icoontje om de instellingen van je tablet te openen.
  3. 3
    Scrol in het instellingenmenu naar beneden en druk op 'Toestelinfo'. Hier vind je gegevens over je huidige Android-versie.
  4. 4
    Druk op 'Software-update'. Als je de nieuwste versie van Android nog niet hebt, kun je deze helemaal bovenaan het scherm vinden.
  5. 5
    Druk in het menu op 'Controleren op updates'. Als er nieuwere updates beschikbaar zijn, verschijnen die nu samen met de nieuwe features.
  6. 6
    Update je tablet. Klik op 'Opnieuw opstarten en installeren'. Je tablet begint de update nu meteen te downloaden en nadat de installatie voltooid is, wordt het apparaat opnieuw opgestart.
Methode 2
Methode 2 van 3:

Updaten via je computer

  1. 1
    Ga naar de website van de fabrikant van je tablet. Als je een originele tablet (en geen kopie) gebruikt, zal de fabrikant van het apparaat een website hebben waarop hulp en ondersteuning geboden wordt. Op de site staan ook updates die je voor je tablet kunt downloaden.
  2. 2
    Kijk of er nieuwe updates beschikbaar zijn. Deze updates kun je in een bepaalde bestandssoort downloaden, die je vervolgens met specifieke software kunt installeren.
  3. 3
    Download en installeer de software die je nodig hebt om de update te installeren. Dit is als het goed is niet al te ingewikkeld.
  4. 4
    Sluit je tablet op je computer aan. Gebruik de datakabel van de tablet om het apparaat met je computer te verbinden.
  5. 5
    Gebruik de software om de update op je tablet te installeren.
Methode 3
Methode 3 van 3:

Je tablet rooten

  1. 1
    Maak een back-up van je tablet. Doe dit voor het geval je het rooten later wilt kunnen terugdraaien.
    • De Android-versies van de fabrikant hebben zo hun beperkingen; je kunt bijvoorbeeld geen programma's installeren die niet precies op je specifieke apparaat aansluiten. Door je tablet te rooten, hef je deze beperkingen op. Als je je tablet root, kun je Android-updates installeren die niet door de fabrikant vrijgegeven zijn en die door andere gebruikers zijn aangepast. Mocht de root niet op je apparaat aansluiten, dan komt de back-up van je tablet van pas om de originele fabrieksinstellingen terug op het apparaat te zetten.
  2. 2
    Zoek online rooting software die op je tablet aansluit.
  3. 3
    Download de software.
  4. 4
    Volg de instructies om het apparaat te rooten. Bij de software zitten meestal instructies waarin je precies kunt lezen hoe je je apparaat kunt rooten. Volg deze instructies precies op.
    • Zitten er geen instructies bij de software, zoek dan online op hoe je je tablet het beste kunt rooten. Informatie over het rooten van tablets is op talloze websites te vinden.

Waarschuwingen

  • Door je tablet te rooten vervalt de fabrieksgarantie.
  • Door je tablet te rooten kun je elke Android-versie die je maar wilt op je tablet installeren. Wees wel voorzichtig met het installeren van Android-versies die niet voor je apparaat bedoeld zijn. Je kunt je tablet er namelijk langzamer mee maken of mee beschadigen.

Tips

  • Als je je tablet via een wifi-netwerk updatet, kun je het beste een hotspot en geen mobiele verbinding gebruiken. De updates zijn namelijk behoorlijk groot en dus is er een kans dat je mobiele data opraken.
  • Door je tablet te rooten kunnen andere gebruikers het Android-platform aanpassen. Android is namelijk een open source-programma, wat betekent dat iedereen toegang tot de codering van de software heeft.
  • Je kunt de hardware van je tablet niet upgraden en dus kan het voorkomen dat het apparaat bepaalde versies van Android niet aankan. Als je toch de nieuwste versie van Android op het apparaat probeert te zetten, kan dat de werking van het apparaat in de weg staan.
  • Je kunt rooting software op dezelfde manier downloaden als je Android-software op je computer downloadt. Gebruik een rooting-programma om de Android-versie die je wilt installeren op je tablet te zetten. Deze vind je zowel betaald als gratis online.
  • Zorg voordat je een update installeert altijd dat je een back-up van je gegevens maakt. Sommige updates kunnen er namelijk voor zorgen dat bepaalde data van je tablet verdwijnen.

Over dit artikel

wikiHow is een wiki, wat inhoudt dat veel van onze artikelen meerdere auteurs hebben. Meerdere gebruikers van wikiHow hebben vrijwillig aan dit artikel bijgedragen. Dit artikel is 55.824 keer bekeken.
Categorieën: Android
Deze pagina is 55.824 keer bekeken.

Was dit artikel nuttig?

Bedankt voor je feedback! Lees meer artikelen zoals dit artikel.
Bedankt voor je feedback! Lees meer artikelen zoals dit artikel.
Het spijt ons dat dit artikel je niet verder heeft kunnen helpen. Lees hier een aantal aanverwante artikelen.
Het spijt ons dat dit artikel je niet verder heeft kunnen helpen. Lees hier een aantal aanverwante artikelen.