Het spreekt voor zich dat je nooit iets uit een winkel moet stelen. Als je echter een kledingstuk gekocht hebt en er thuis achterkomt dat de kassière de beveiligingstag is vergeten te verwijderen, dan kun je deze zelf van het kledingstuk verwijderen zonder helemaal terug naar de winkel te hoeven. Volg onderstaande gemakkelijke stappen als je wilt weten hoe je een beveiligingstag met behulp van verschillende methoden van een kledingstuk kunt verwijderen.

Methode 1
Methode 1 van 8:

Een elastiek gebruiken

  1. 1
    Leg de tag zo neer dat het gedeelte dat met inkt gevuld is naar beneden ligt. Het gedeelte dat uit het plastic steekt is gevuld met inkt. Dit gedeelte bevindt zich aan de tegenovergestelde kant van de pin, het ronde gedeelte van de beveiligingstag.
  2. 2
    Trek het gedeelte met de beveiligingstag weg van de rest van het kledingstuk. Trek het zover mogelijk weg zodat de inkt het kledingstuk minder aan zal tasten als het fout gaat.
  3. 3
    Schuif een elastiek om de pin van de beveiligingstag. Kies een groot elastiek uit dat dik en sterk is, maar dun genoeg is om om de pin te passen. Je kunt de pin op deze manier losser maken.
  4. 4
    Houd het grotere gedeelte van de beveiligingstag met één hand vast.
  5. 5
    Trek de pin van de beveiligingstag af met je andere hand. De druk op de pin moet sterk genoeg zijn, zodat de pin uiteindelijk van de tag afspringt of gemakkelijk van de rest van de beveiligingstag af te trekken is.
    • Als het elastiek de pin niet los genoeg heeft gemaakt, probeer het dan nog eens met meerdere elastieken.
Methode 2
Methode 2 van 8:

Een schroevendraaier gebruiken

  1. 1
    Leg het kledingstuk op de vloer met het gedeelte dat met inkt gevuld is naar boven.
  2. 2
    Pak een schroevendraaier met een erg dunne, platte kop en leg deze tegen de rand van de omhoogstekende vierkante piramide.
  3. 3
    Druk de schroevendraaier hard naar beneden. Je zou nu door het plastic heen moeten kunnen prikken en de piramide omhoog moeten kunnen duwen.
  4. 4
    Blijf doorgaan met het omhoog duwen van het plastic langs de omtrek van de piramide.
  5. 5
    Verwijder het zilverpapier in de tag. Je zult nu het metalen plaatje daaronder kunnen zien.
  6. 6
    Gebruik de schroevendraaier om een van de metalen pennen omhoog te duwen die de pin op zijn plaats houden.
  7. 7
    Schuif de pin uit de beveiligingstag. De pin zou gemakkelijk door het gat moeten glijden dat nu niet meer geblokkeerd is. Je zou de tag daarna van het kledingstuk moeten kunnen verwijderen.
Methode 3
Methode 3 van 8:

Een magneet gebruiken

  1. 1
    Zoek een krachtige magneet. Je kunt een magneet van een harde schijf van een computer gebruiken. De meeste tags worden in winkels gedeactiveerd met elektromagnetische apparaten.[1]
  2. 2
    Plaats de uitstulping van de tag tegen de magneet.[2]
  3. 3
    Trek de magneet weg van de tag. De twee delen van de tag moeten worden gescheiden. Als ze niet vanzelf uit elkaar gaan, oefen dan een beetje kracht uit. Als je bijvoorbeeld een beveiligingstag gebruikt met een speld op de achterkant, moet je de speld eruit trekken.[3]
Methode 4
Methode 4 van 8:

De tag bevriezen

  1. 1
    Bevries het kledingstuk met de beveiligingstag. Leg het kledingstuk met de tag een nacht in de vriezer voor het beste resultaat.
  2. 2
    Trek de beveiligingstag open. Je kunt gewoon je handen gebruiken, een tang of de hierboven beschreven methode met een elastiek. Dit zal ervoor zorgen dat de inkt niet overal heenspat als je een fout maakt -- je kunt inkt niet morsen als het bevroren is.
Methode 5
Methode 5 van 8:

Op de tag slaan

  1. 1
    Trek de beveiligingstag voorzichtig enkele keren weg van het kledingstuk. Doe dit ongeveer tien keer, totdat de pin wat losser raakt.
  2. 2
    Zoek een grote spijker op. De spijker zou groter moeten zijn dan de tag en de kop van de spijker zou minstens zo breed moeten zijn als een klein muntstuk.
  3. 3
    Trek de tag weg van het kledingstuk. Houd het lange plastic gedeelte van de tag aan de zijkant.
  4. 4
    Sla op het gedeelte dat met inkt gevuld is totdat deze van de tag afspringt. Sla zonder al te veel kracht uit te oefenen meerdere keren op het gedeelte dat met inkt gevuld is totdat deze loskomt van de rest van de tag. Het kan zijn dat je er twintig keer of meer op moet slaan voordat dit lukt.
    • Pas op dat je niet te hard op de tag slaat, of de kans is groot dat het gedeelte met inkt openbarst.
Methode 6
Methode 6 van 8:

Een puntbektang gebruiken

  1. 1
    Pak de beveiligingstag vast zodat het gedeelte met inkt naar boven wijst.
  2. 2
    Pak een van de zijden van de rechthoekige tag vast met een puntbektang.
  3. 3
    Pak de andere zijde van de tag vast met een tweede puntbektang.
  4. 4
    Buig voorzichtig beide zijden van de tag naar beneden met behulp van de tangen. Buig de tag niet te hard naar beneden of deze zal doormidden breken en overal inkt morsen.
  5. 5
    Blijf buigen totdat de tag openspringt. Dit zou de pin losser moeten maken en uit de tag moeten laten springen.
Methode 7
Methode 7 van 8:

Brute kracht gebruiken

Veel moderne beveiligingstags bevatten eigenlijk een elektromagneet in plaats van een met inkt gevuld gedeelte. Als je de tag openbreekt zul je zelf kunnen zien dat de tag geen inkt bevat.

  1. 1
    Steek iets tussen de tag en de kop van de pin om deze losser te maken.
  2. 2
    Buig de pin heen en weer totdat deze breekt.
  3. 3
    Trek de tag recht naar achteren zodat de pin uit het gat schuift waar deze doorheen gestoken was.
  4. 4
    Breek de beveiligingstag open.
Methode 8
Methode 8 van 8:

De tag branden

  1. 1
    Brand het bolle deel van de tag met een aansteker. Na een paar seconden te hebben gebrand zal hij hoogstwaarschijnlijk vlam vatten.
  2. 2
    Gebruik een mes om de uitstupling open te maken.
  3. 3
    Vind de veer en blijf wrikken, zodat het label eruit springt.

Tips

  • Doe dit niet voordat je de winkel verlaat.
  • Deze methoden werken bij rechthoekige beveiligingstags waaraan een ronde pin bevestigd is.
  • Soms gebruikt men in winkels magneten om beveiligingstags te verwijderen. Houd dus twee magneten aan beide zijden van het gedeelte met de pin om de pin te proberen te verwijderen. Je kunt ook een sterke magneet (neodymium) op het omhoogstekende plastic gedeelte leggen en de pin uit de tag trekken.
  • Je kunt tevens een aansteker gebruiken. Leg de rechthoekige tag met de pin naar boven neer. Smelt de pin met de aansteker totdat je het metaal kunt zien en de twee lipjes die de pin op zijn plaats houden. Buig de lipjes naar achteren om de beveiligingstag te verwijderen.
  • Als je een rechthoekige tag met inkt hebt, dan kun je de achterkant met een slijpschijf bewerken. Zo maak je de pin los, die op zijn plaats gehouden wordt met kleine pennen. Bedek voor de zekerheid het gedeelte dat met inkt gevuld is met plakband of tape.
  • Je kunt de tag ook openbreken met een notenkraker.
  • Boor met een boormachine aan de andere kant van de pin. Dit duurt maar enkele seconden, omdat plastic zacht is om doorheen te boren.

Waarschuwingen

  • Let op je handen wanneer je een schroevendraaier gebruikt!
  • Steel niet.
  • Om te voorkomen dat er mogelijk inkt over het kledingstuk spuit kun je het kledingstuk in de vriezer leggen. De inkt bevriest en kan niet meer uit de tag spatten.

Benodigdheden

  • Schroevendraaier met dunne, platte kop
  • Hamer
  • Je beide handen (of een vriend om je te helpen!)
  • Je kunt in plaats van een schroevendraaier ook een scherp mes gebruiken

Over dit artikel

wikiHow is een wiki, wat inhoudt dat veel van onze artikelen meerdere auteurs hebben. Aan dit artikel hebben 34 mensen bijgedragen, waarvan een aantal anoniem. Dit artikel is 425.525 keer bekeken.
Categorieën: Doe het zelf & Klussen
Deze pagina is 425.525 keer bekeken.

Was dit artikel nuttig?

Bedankt voor je feedback! Lees meer artikelen zoals dit artikel.
Bedankt voor je feedback! Lees meer artikelen zoals dit artikel.
Het spijt ons dat dit artikel je niet verder heeft kunnen helpen. Lees hier een aantal aanverwante artikelen.
Het spijt ons dat dit artikel je niet verder heeft kunnen helpen. Lees hier een aantal aanverwante artikelen.