Wie wil er nou niet graag verliefd worden? Het is een bijna universele behoefte, net zo gewoon als de hashtag in een tweet van Kim Kardashian. Als je een meisje leuk vindt en heel graag wil dat het wederzijds wordt kun je op een aantal manieren haar belangstelling aanwakkeren. Om te zorgen dat een meisje verliefd op je wordt moet je aantrekkingskracht creëren door middel van zowel verbale als non-verbale interactie, terwijl je haar tegelijkertijd laat zien waarom jij van nature de moeite waard bent om van te houden en er de tijd voor neemt om haar te leren kennen. Wees vooral jezelf en respecteer haar zoals ze is.

Deel 1
Deel 1 van 5:

Aantrekkingskracht begrijpen

  1. 1
    Zorg dat je weet hoe fysieke aantrekkingskracht precies werkt. Aan de basis van alle emotie, gedachten en hoop die we hebben als het op liefde aankomt, ligt onze biochemie. Op wie we vallen wordt bepaald door ons systeem! Aantrekkingskracht komt voort uit chemische reacties in je hersenen. Een groep neurotransmitters oftewel overdrachtstofjes, die ook wel monoamines genoemd worden (dopamine, noradrenaline en serotonine) creëert het gevoel dat we als aantrekkingskracht ervaren.
    • Dopamine is een van de chemische stofje in je hersenen waar je een 'goed gevoel' van krijgt (daar is de term 'doping' van afgeleid). Het speelt ook een rol in de motivatie- en beloningssystemen in je hersenen. Wanneer je iemand ontmoet tot wie je je aangetrokken voelt, dan begint de dopamine als het ware 'beloninkjes' naar je organisme te sturen in de vorm van chemische stofjes die je een goed gevoel geven.[1]
    • Noradrenaline, wat niet hetzelfde is als adrenaline, stuurt berichtjes naar ons centrale zenuwstelsel.[2] Deze noradrenaline is er verantwoordelijk voor dat jij informatie die minder interessant is dan die knappe partner tegenover je kunt 'blokkeren'.
    • Serotonine reguleert een groot aantal functies in je lichaam, waaronder je seksgedrag en je lichaamstemperatuur. Als je je heel erg tot iemand voelt aangetrokken, zorgt de serotonine ervoor dat je lichaamstemperatuur daalt, waardoor je huid iets beter in staat is stroom te geleiden. Dit is de reden waarom je huid onder invloed van verliefdheid letterlijk kan gaan tintelen.[3]
    • Experts zeggen dat aantrekkingskracht dezelfde chemische stofjes in de hersenen stimuleert als een verslaving, waaronder dopamine en oxytocine.[4] Als een meisje zich niet tot jou aangetrokken voelt, dan heeft dat niks met jou te maken: uiteindelijk hangt het allemaal af van de chemicaliën in ieders hersenen.
    • Volgens een onderzoeker aan de Rutgers University in New Jersey duurt het minder dan een seconde voordat je hersenen besloten hebben of ze iemand aantrekkelijk vinden of niet.[5]
      • Misschien lukt het je om je om aan die eerste indruk van een fractie van een seconde te ontsnappen, of misschien kun jij je er prima overheen zetten, maar misschien ook niet.
      • Als het niet zo is, trek het je dan niet persoonlijk aan: mensen kunnen spontane impulsen niet controleren en datgene wat beoordeeld wordt heeft misschien absoluut niet op een negatieve manier met jou te maken. Sommige vrouwen voelen zich bijvoorbeeld aangetrokken tot mannen die graag risico’s nemen, terwijl anderen zich eerder aangetrokken voelen tot mannen die voorzichtiger van aard zijn. Er is met allebei niks mis.
    • Begrijpen hoe aantrekkingskracht werkt lijkt misschien iets van het mysterie en de magie van de menselijke gevoelens weg te nemen. Wat het wel duidelijk maakt is dat liefde en aantrekkingskracht een onmisbaar onderdeel vormen van de manier waarop we voorgeprogrammeerd zijn. En dat gebeurt op een manier die niet bepaald rationeel is. En soms is de chemie letterlijk goed of fout.
  2. 2
    Zorg goed voor jezelf. De meeste vrouwen voelen zich aangetrokken tot mannen of vrouwen die laten zien dat ze in staat zijn goed voor zichzelf te zorgen. Dit houdt in dat je er goed verzorgd uitziet en een algehele frisse en gezonde indruk maakt. Ervoor zorgen dat je lichaam continu sterk en gezond voelt is in feite een belangrijk evolutionair signaal van je 'reproductieve fitness', oftewel je geschiktheid voor de voortplanting — een teken dat ook je genen sterk en gezond zijn.[6]
    • Door ervoor te zorgen dat je er fit en verzorgd uitziet straal je zelfvertrouwen uit en een gezonde vorm van zelfrespect, iets wat de meeste mensen aantrekkelijk vinden.
    • Dat wil niet zeggen dat je het moet overdrijven en marathons hoeft te gaan lopen of met alle geweld aan gewichtheffen moet gaan doen, maar je kunt er zeker over denken een abonnement op de sportschool te nemen of je bij een hardloopclub aan te sluiten zodat je je gezonder en zelfverzekerder gaat voelen, waardoor je vanzelf aantrekkelijker zult worden. Probeer de beste versie van jezelf te zijn en wees eerlijk tegen jezelf. En bedenk dat je heus niet de allerknapste hoeft te zijn om er goed uit te zien.
  3. 3
    Zorg goed voor jezelf om je kans op succes te vergroten. Je uiterlijk en fysieke aanwezigheid vormen samen je belangrijkste eerste indruk. Het is meestal ook de sterkste indruk die je maakt. Je kunt weliswaar een prachtig profiel hebben op Facebook en online leuk reageren, maar als je dat meisje uiteindelijk in het echt ontmoet en je ruikt naar zweet en draagt oude of vieze kleren, dan zal dat een sterkere indruk maken dan alle online contacten die jullie daarvoor hebben gehad.
    • Houd luchtjes onder controle. Mensen in de meeste ontwikkelde landen knappen af op sterke lichaamsgeuren. Iemand die zich niet regelmatig wast, geen deodorant gebruikt of kleren draagt die stinken, kan het in principe wel schudden.
    • Zorg goed voor je lichaam. Het is heel goed mogelijk om de liefde van je leven te vinden zonder perfect te zijn: overgewicht, eczeem, kaalheid... het hoeft niet uit te maken. Maar als je je best doet om er zo goed mogelijk uit te zien zul je er zonder meer aantrekkelijker uitzien en bovendien ook meer zelfvertrouwen hebben.
    • Draag aantrekkelijke kleding. Binnen iedere cultuur bestaat er wel een idee van wat aantrekkelijke kleding is en wat niet, en wat voor soort kleding mannelijkheid, zelfvertrouwen en kracht uitstraalt. Als je kleding onaantrekkelijk, afstotend of zelfs vreemd is, dan geef je daarmee een signaal af dat er mogelijk iets mis is met de drager ervan.
  4. 4
    Wees je bewust van je lichaamstaal. Lichaamstaal kan zowel bewust zijn (zoals naar iemand knipogen) als onbewust zijn (zoals roder wordende lippen of pupillen die groter worden). Mensen brengen via hun lichaamstaal een heleboel verschillende berichten over, waaronder de taal van de aantrekkingskracht. De meeste signalen die je via je lichaamstaal afgeeft en die in verband staan met fysieke aantrekkingskracht brengen een paar basisberichten over:[7] [8]
    • Ik ben beschikbaar: Er lijkt geen partner in het spel te zijn en de persoon ziet er zelfverzekerd uit en maakt de indruk emotioneel in balans te zijn.
    • Ik ben geïnteresseerd: Wanneer iemand je begroet en er ontstaat een vriendelijk gesprek met mogelijk een flirterig tintje.
    • Ik doe niemand kwaad: Er is geen sprake van agressief of 'vreemd' gedrag.
    • Ik ben vruchtbaar: Een algehele gezonde, jeugdige en energieke uitstraling.
    • Ik ben benaderbaar: De lichaamstaal maakt een open en ontspannen indruk.
  5. 5
    Let op signalen die wijzen op open lichaamstaal. Details in iemands lichaamstaal die willen zeggen: 'Ik ben beschikbaar' en 'Ik ben benaderbaar' suggereren dat de ander in een stemming is die open staat voor jou toenaderingspogingen. Let op dingen als:[9] [10]
    • Glimlachen
    • Het feit dat de ander oogcontact met je maakt
    • Opkijken (in plaats van dat ze de hele tijd met haar telefoon bezig is, etc.)
    • Ze staat of zit met haar armen of benen ontspannen en heeft ze niet over elkaar geslagen.
    • Ze laat haar voeten tijdens jullie gesprek jouw kant uit wijzen.
    • Ze kijkt vanaf een afstand naar je, kijkt dan weer even weg, en kijkt vervolgens weer jouw kant op –maar zonder te staren.
  6. 6
    Let op tekenen van aantrekkingskracht. Bepaalde vormen van lichaamstaal zijn onbewust en doen zich voor wanneer we ons tot iemand aangetrokken voelen. Andere vormen van lichaamstaal gebruiken we op een meer bewuste manier. Door op deze signalen te letten kun je er mogelijk achter komen of de bijzondere gevoelens die jij voor dit meisje hebt misschien wederzijds zijn.[11]
    • Blozende of roodachtige wangen
    • Rodere lippen of lippen die voller lijken
    • Uitgezette pupillen[12]
    • De ander verwijdert een 'obstakel' dat de weg tussen jullie versperde—ze schuift bijvoorbeeld een tas op die eerst tussen jullie in stond.
    • Een hart dat ineens sneller gaat kloppen of een snellere ademhaling
    • Ze likt haar lippen af[13]
    • Ze doet op een subtiele manier jouw lichaamstaal na. Als jij bijvoorbeeld je gewicht van de ene naar de andere kant verplaatst, dan doet zij een paar minuten later iets vergelijkbaars.
    • Korte aanrakingen. Ze raakt bijvoorbeeld kort en licht je arm, je vuist of je knie aan.
    • Onthoud wel dat geen van deze vormen van gedrag zonder meer betekenen dat ze zich tot je aangetrokken voelt. Trek hoewel het positieve signalen zijn geen overhaaste conclusies. Dat meisje met die blozende wangen en grote pupillen die haar tas voor jou opzij zet in de bus is misschien gewoon een beleefd meisje dat makkelijk bloost en net naar de oogarts is geweest!
    • Neem nooit zomaar aan dat ze op een seksuele manier geïnteresseerd is. Op die manier zou je een enorm onbeschofte indruk kunnen maken en de kans om vrienden met haar te worden kunnen verpesten.
  7. 7
    Let op hoe ze lacht. Als een vrouw oprecht naar je glimlacht kan dat een teken zijn dat ze zichzelf aantrekkelijker voor je wil maken.[14] (Het kan er ook gewoon op wijzen dat ze aardig is, dus vergeet niet ook op de rest van haar lichaamstaal te letten.) Kijk goed om te zien welke gezichtsspieren ze gebruikt wanneer ze lacht om te kunnen bepalen of de glimlach echt is of niet.
    • Bij een echte, spontane lach, die ook wel een Duchenne-glimlach genoemd wordt, worden niet alleen de spieren rond de mond, maar ook de spieren rond de ogen gebruikt. Iemand die gemaakt lacht beweegt meestal alleen maar de spieren rond zijn of haar mond, en zo’n lach kan er gespannen of leeg uitzien. Niet voor niets zegt het Amerikaanse topmodel Tyra Banks altijd tegen modellen dat ze 'met hun ogen moeten lachen'.[15]
  8. 8
    Straal de aantrekkingskracht die jij voelt uit. Zodra je eenmaal bepaald hebt of je een kans maakt of niet kun je een paar dingen doen met je eigen lichaamstaal om een meisje te laten weten dat je in haar geïnteresseerd bent.
    • Maak oogcontact met haar en glimlach.
    • Kom iets dichter bij haar in de buurt. Misschien kun je in het café aan een tafel gaan zitten die dichter bij die van haar staat, of om een servet vragen terwijl zij bij de bar staat. Dit kan ervoor zorgen dat zij makkelijker je feromonen oppikt, wat helpt bij het uitstralen van de aantrekkingskracht die jij ervaart.[16]
    • Houd je hoofd een beetje schuin terwijl je tegen haar praat of haar aankijkt. Je hoofd schuin houden is een teken van belangstelling.
  9. 9
    Probeer een openingszinnetje. Een openingszinnetje is zo’n typische vraag of opmerking die bedoeld is om een gesprek mee te beginnen. Hoewel er binnen de wereld van de versierders heel wat al te gladde openingszinnetjes worden gebruikt hoef jij echt geen 'engerd' te zijn om een openingszinnetje te gebruiken. Studies geven aan dat er drie soorten openingszinnen bestaan:[17]
    • De directe openingszin. Deze openingszinnen zijn oprecht en direct, zoals: “Ik vind jou zo schattig” of “Ik ben nogal verlegen, maar ik zou graag met je praten”. Mannen geven er in het algemeen de voorkeur aan om dit type openingszinnen te horen te krijgen wanneer anderen een gesprek met ze proberen te beginnen.
    • De onschuldige openingszin. Met deze zinnetjes kun je een gesprek op gang brengen zonder dat je er direct mee op je doel afgaat, zoals: “Wat vind jij van dit café?” of: “Kom jij hier vaker?” Vrouwen horen over het algemeen dit soort openingszinnetjes het liefst wanneer een ander een gesprek met ze begint.
    • De grappige of frivole openingszin. Deze zinnetjes zijn grappig bedoeld, maar ze zijn vaak ook ordinair of zelfs onbeschoft, zoals: “Heb jij je eieren het liefst hardgekookt of bevrucht?” Soms werken deze zinnetjes om het ijs te breken, maar je loopt er ook het risico mee over te komen als een wanhopige engerd. Zowel mannen als vrouwen vinden dit soort openingszinnen de minst aantrekkelijke.
    • Als je wilt proberen een gesprek met een meisje aan te knopen, kun je dus het beste voor een onschuldige openingszin kiezen.
    • Studies hebben ook aangetoond dat eerlijke en behulpzame openingszinnen vaker tot langdurige relaties leiden, terwijl strategieën waarin gebruik wordt gemaakt van manipulatie of leugens (zoals de komische/frivole openingszin) meestal leiden tot kortdurende relaties.[18]
  10. 10
    Probeer een lichte aanraking als je merkt dat ze je uitnodigt. Aanrakingen vormen een uitstekende manier om blijk te geven van fysieke aantrekkingskracht. Als je al een tijdje met een meisje gepraat hebt en ze lijkt belangstelling voor je te hebben, dan kun je proberen lichtjes over haar arm te strijken of haar hand aan te raken.[19]
    • Raak een meisje niet aan tenzij zij je sterke signalen geeft die vertellen dat ze jou wel ziet zitten. En zelfs dan moet je voorzichtig te werk gaan. Je kunt meestal beter wachten totdat zij zelf het initiatief heeft genomen tot een bepaalde aanraking.
    • Als het meisje negatief op je aanraking reageert, bied dan je excuses aan en probeer het een tijdje niet opnieuw. Door respect voor haar te tonen en haar ruimte te geven maak je een goede kans bij haar in de gratie te vallen. En dat geldt zeker niet voor agressief gedrag.
    • Zorg dat je fysieke aanrakingen binnen de cultuur van het land waar je bent acceptabel zijn. Wat acceptabel is in Utrecht, is in Marokko misschien totaal ongepast. En wat mensen aan de Vrije Universiteit van Amsterdam prima vinden, wordt op een christelijke school in de Achterhoek misschien totaal ongepast gevonden.
    • Als je het echt niet zeker weet, vraag haar dan om fysieke aanraking! Steek bijvoorbeeld je hand uit als een uitnodiging om elkaar vriendelijke de hand te schudden. Of vraag: "Mag ik je misschien omhelzen?" Of: "Zal ik je even helpen bij het insmeren van je rug?" Op die manier kun je haar lichamelijk aanraken terwijl je toch haar grenzen respecteert en er bovendien eerlijk en direct over bent.
    • Zorg dat je niet gefixeerd raakt op het aanraken van het meisje. Je hoeft een meisje absoluut niet lichamelijk aan te raken in de vroege fases van het flirten. Als je het te hard probeert, of te veel druk uitoefent om haar aan te kunnen raken kan dat een zeer negatieve uitwerking hebben en tot gevolg hebben dat je overkomt als een 'engerd'.
    • Het moment voor een aanraking 'gebeurt' uiteindelijk vaak gewoon. Als er eenmaal een bepaalde band en aantrekkingskracht zijn, dan doet zich vaak gewoon op een natuurlijke manier een moment voor. Jullie willen bijvoorbeeld in het café allebei tegelijk dezelfde bitterbal pakken, of zij legt haar hand op die van jou terwijl jullie in de bioscoop zijn, of iets vergelijkbaars.
Deel 2
Deel 2 van 5:

Onweerstaanbaar zijn

  1. 1
    Leid je leven. Wie zou er nou een serieuze relatie willen beginnen met iemand die de hele dag alleen maar voor zich uit zit te staren? Als je wilt dat ze verliefd op je wordt, ga er dan op uit en doe dingen die je interessant maken en je zelfvertrouwen vergroten. Ga de deur uit en doe de dingen waar je gelukkig van wordt, vul je leven met het leren en ontdekken van nieuwe dingen en probeer je dromen waar te maken. Mensen zijn vaak meer geïnteresseerd in mensen die zelfstandig een gevuld en gelukkig leven leiden.[20]
    • Heb je altijd al zelf een videospel willen maken? Dat kan heel goed! Een boek willen schrijven? Ga ervoor! Heb je altijd al een expert willen worden in het bezoeken van grotten? Je kunt het! Probeer je dromen waar te maken en je zult merken dat meisjes zich aangetrokken voelen tot je passie en vastberadenheid.
    • Door je eigen interesses te blijven houden wanneer je eenmaal een relatie hebt zal ook helpen voorkomen dat je 'medeafhankelijk' wordt. Een medeafhankelijke relatie ontstaat wanneer een van de partners of beide partners het gevoel hebben zonder de ander niet compleet of gelukkig te kunnen zijn. Zulke relaties zijn niet gezond en je kunt dit patroon vermijden door eerlijk tegenover jezelf te blijven. Op die manier zul je bovendien eerder mensen aantrekken die ook eerlijk tegenover zichzelf zijn.
  2. 2
    Laat haar je positieve kwaliteiten zien. Het is niet zo dat mensen simpelweg zelf beslissen op wie ze verliefd willen worden. Mensen worden verliefd omdat de mensen die erbij betrokken zijn eigenschappen hebben die ervoor zorgen dat anderen ze leuk gaan vinden. Liefde ontstaat vaak in de loop der tijd, dus het is jouw taak om het meisje te laten zien dat jij de moeite waard bent om mee om te gaan. Laat je persoonlijkheid tevoorschijn komen en geef haar de kans te zien wie jij werkelijk bent en wat je te bieden hebt. Het blijkt dat eigenschappen als humor, aardigheid en eerlijkheid je ook fysiek aantrekkelijker maken![21] [22]
    • Andere eigenschappen die van invloed kunnen zijn op de manier waarop mensen jou aantrekkelijkheid kunnen opmerken zijn respect, oprechtheid, hard werken en intelligentie.[23]
    • Studies suggereren ook dat vrouwen vaker waarde hechten aan sociale eigenschappen en karaktertrekjes zoals zorgzaamheid en intelligentie, dan aan lichamelijke eigenschappen.[24]
  3. 3
    Wees grappig. Zorg dat je gevoel voor humor hebt. Iedereen weet dat meisjes vallen op mensen die grappig zijn of een komisch verhaal kunnen vertellen — in feite is het zelfs wetenschappelijk bewezen![25] Oefen zo nu en dan grapjes op je vrienden en leer zo welke grapjes werken en welke niet. Als je alleen bent met een meisje kan het maken van een grapje een uitstekende manier zijn om het ijs te breken.
    • Bedenk: ook als je niet goed bent in het maken van grapjes kun je nog steeds gevoel voor humor hebben — het gaat er gewoon om dat je van lachen houdt en dat je in de buurt bent van grappige mensen. Goed publiek zijn is net zo belangrijk als zelf grappig zijn.
    • Bittere of sarcastische humor gebruiken is geen goed idee. Probeer positieve humor of zelfs lichte zelfspot.[26]
    • Als jullie overdag samen in een café zitten zou je bijvoorbeeld iets kunnen zeggen als: “Ik hoorde laatst dat er twee soorten mensen zijn: koffiemensen en trieste mensen. Wat denk jij daarvan?”
  4. 4
    Probeer speels te zijn. Een van de belangrijkste dingen die zowel meisjes als jongens in een partner zoeken is speelsheid. Dus je zult moeten proberen speels te zijn omdat zij een speels karakter waarschijnlijk aantrekkelijk vindt. Hoe kun je speels zijn? Maak een saaie routine, zoals studeren, leuker en interessanter door jullie wiskundevraagstuk bijvoorbeeld om te zetten in een liedje. Neem de dingen niet te serieus. En, nog belangrijker, zorg dat je om jezelf kunt lachen.
    • In staat zijn van een grapje te houden, jezelf te ontspannen en zelfs om jezelf uit te kunnen lachen wekt bij meisjes de indruk dat je niet gespannen of agressief bent. Je stelt er bovendien iedereen in je buurt mee op zijn gemak, waardoor men het leuker zal vinden om met jou om te gaan.
  5. 5
    Wees zelfverzekerd. Om ervoor te kunnen zorgen dat je echt de moeite waard bent om verliefd op te worden moet je zelf geloven dat jij de moeite waard bent om mee om te gaan. De meeste meisjes voelen zich niet aangetrokken tot mensen die de hele tijd negatief over zichzelf denken. Wees dus zelfverzekerd, zonder arrogant te zijn.[27] Weet waar je goed in bent. Schep er niet over op en loop er niet mee te koop, maar maak die dingen onderdeel van je routine en schroom niet om er zo nu en dan mee te pronken.
    • Het verschil tussen echt zelfvertrouwen en arrogantie zit hem in de manier waarop je over jezelf denkt. Echt zelfvertrouwen houdt in dat je weet wie je bent en dat je je daar gelukkig en ontspannen bij voelt. Arrogantie komt vaak voort uit een behoefte om met anderen de strijd aan te gaan of om anderen naar beneden te halen, alleen maar om meer vertrouwen in jezelf te krijgen. Jongens en meisjes die echt zelfverzekerd zijn hoeven niemand te kleineren en hoeven zich niet als een idioot te gedragen om te laten zien dat ze weten dat ze de moeite waard zijn.[28]
    • Als je toch het gevoel hebt dat je kritisch over jezelf moet zijn, zorg dan dat je het als een grapje brengt. Lach om de fouten die je maakt en de stomme dingen die je doet, en ook om de dingen die je niet leuk vindt aan jezelf. "Echt, jij WILT NIET dat ik je ten dans vraag. Ik kan absoluut niet dansen. Ik ben een gevaar voor mezelf en anderen. Het is voor iedereen beter als ik het niet doe."
Deel 3
Deel 3 van 5:

Haar hart winnen

  1. 1
    Leer haar beter kennen. Haar leren kennen betekent meer dan haar verjaardag en geboorteplaats onthouden. Breng tijd met haar door, win haar vertrouwen en leer de kanten van haar die ze niet zo vaak laat zien, waarderen. Probeer meer te weten komen over haar angst voor water (en waar die angst vandaan komt), of over het meest gênante moment dat ze heeft meegemaakt (en help haar erom te kunnen lachen). Zorg dat je haar manier van denken en haar overtuigingen leert begrijpen. Op die manier kun je makkelijker van haar leren houden als een complete persoonlijkheid, en dat is iets wat zij heel erg zal waarderen, meer nog dan je je kunt voorstellen.[29]
    • Een goede manier om te beginnen is haar een open vraag te stellen. Sociaal psycholoog Arthur Aron heeft bijvoorbeeld de voorpagina’s van de kranten gehaald met zijn lijst van 36 vragen om intimiteit tussen mensen mee op te wekken. Zijn vragen zijn creatief en open en gaan over zaken die net wat interessanter zijn dan haar favoriete film.[30]
    • Zo zou je bijvoorbeeld kunnen vragen: “Zou jij graag beroemd willen zijn? Op welke manier?” Of probeer het met: “Hoe ziet een perfecte dag er voor jou uit?”
    • Dit geeft je niet alleen de kans om haar beter te leren kennen, maar het laat haar ook zien dat jij denkt dat ze slim is en dat haar meningen de moeite waard zijn.
  2. 2
    Probeer erachter te komen wat zij graag doet. Doe die dingen vervolgens samen met haar. Iets doen waarvan je weet dat zij het leuk vindt heeft als bijkomend voordeel dat zij zich er veilig en op haar gemak bij voelt. Als ze zich op haar gemak voelt terwijl jullie samen ergens heen gaan of iets aan het doen zijn is de kans groter dat ze dichter bij je in de buurt komt, je hand vasthoudt, of je misschien zelfs zal zoenen.
    • Of ze nu van windsurfen, paardrijden, winkelen, of bakken houdt, het is hoe dan ook een goed idee om haar te betrekken in wat ze het liefste doet. Vraag haar beste vriendin wat ze graag doet in haar vrije tijd, of vraag het haar zelf, als je durft. (De goden zijn je hierbij gunstig gezind.) Op die manier zal ze vanzelf snappen dat je er de tijd voor hebt genomen om te weten te komen waar zij enthousiast van wordt, en dat je bereid bent extra veel moeite te doen om haar gelukkig te maken.
  3. 3
    Verzin de meest fantastische dates. Samen iets doen wat zij leuk vindt om elkaar beter te leren kennen hoeft niet per se een officieel afspraakje te zijn, maar als je wilt dat de liefde echt tot bloei komt zul je haar toch op enig moment mee uit moeten vragen. Als je er klaar voor bent om die stap te nemen, probeer dan eerst een plek die enigszins bekend is, zoals de bioscoop, een café, of een plek waar jullie kunnen dansen. Je zou haar ook kunnen vragen mee te gaan naar een pretpark of naar een spookhuis; onderzoek heeft aangetoond dat een bepaalde opwinding of een gevoel van gevaar tijdens een afspraakje ervoor kan zorgen dat de hersenen chemische stofjes aanmaken die een band tussen de twee mensen creëren.[31]
    • Wees strategisch over of je het wel serieus een 'date' wilt noemen. Als je het meisje al voor je gewonnen hebt, dan kun je er meestal beter duidelijk over zijn en rechtstreeks zeggen dat jullie een afspraakje hebben, zodat jullie allebei weten waar jullie aan toe zijn. Als je haar daarentegen nog niet zover hebt kun je het waarschijnlijk beter wat rustiger aan doen en haar eerst als een vriend voor je winnen, voordat jullie overgaan op een romantische relatie. Soms zal een meisje geen liefdesrelatie met je willen voordat ze zeker weet of jullie goede vrienden zijn.
  4. 4
    Wees duidelijk. Waarschijnlijk zul je haar niet willen vragen of ze verkering met je wil tijdens jullie eerste ontmoeting, of zelf niet tijdens jullie eerste paar afspraakjes. Toch zul je op een gegeven moment duidelijk moeten zijn en haar je liefde moeten verklaren. Als je te lang wacht loop je het risico dat ze je alleen maar als een vriend zal zien. Dubbelzinnigheid is in deze niet je beste partner.
    • Je moet ook duidelijk zijn bij het aangeven van jouw interesse in een vervolg. Als jullie een te gekke avond hebben gehad, eindig het gesprek dan niet op een vage manier. Zeg iets als: “Ik heb me prima vermaakt vanavond. Is het goed als ik je morgen bel?”
  5. 5
    Probeer in het begin niet te veel met jezelf te koop te lopen. Soms is het verleidelijk tegen een meisje dat je leuk vindt alle over jezelf te vertellen om haar te laten zien hoe geweldig je bent, of hoe leuk je haar vindt. Dit kun je om twee redenen beter niet doen:[32]
    • Ten eerste betekent het dat je veel over jezelf praat, en dat je dus minder naar haar luistert.
    • Ten tweede betekent het dat je te snel over bepaalde dingen begint. Die eerste paar afspraakjes zijn niet het juiste moment om je baas af te kraken of om het te hebben over hoe veel je ex je altijd maar aan je hoofd zeurde. Door dit soort dingen over jezelf te vertellen maak je in feite een verbitterde, tactloze indruk, of je geeft ermee aan dat je geen goed gevoel hebt voor persoonlijke grenzen.
    • Je hoeft geen mysterieuze persoonlijkheid te blijven, maar begin met wat je leuk en niet leuk vindt en zorg dat jullie gesprekken op een natuurlijke manier verlopen. Als ze belangstelling voor je heeft zal ze je vanzelf vragen over jezelf stellen. Probeer er gewoon voor te zorgen dat jullie allebei evenveel over jezelf aan de ander vertellen.
  6. 6
    Geef haar genoeg ruimte. Dat betekent niet dat je hard-to-get hoeft te spelen, maar dat je het meisje de controle geeft over de volgende stap. Haar verstikken en haar in de relatie dwingen zal je het tegenovergestelde opleveren van datgene waar je naar op zoek was. Laat haar zien dat je haar leven buiten jezelf respecteert; als je een meisje genoeg ruimte geeft om adem te halen zal ze vaak onder haar eigen voorwaarden van je houden.
    • Als je haar de ruimte geeft, probeer dan niet al te afstandelijk te zijn. Blijf haar regelmatig bellen en blijf haar laten zien dat je geïnteresseerd bent. Als je verlegen bent, geef haar dan niet al te veel ruimte, anders zal ze denken dat je geen belangstelling hebt. Je zult een beetje uit je schulp moeten kruipen als je naar aandacht wilt trekken.
    • Als je net met haar uit bent geweest en het is allemaal heel goed gegaan, zeg dan dat je haar voor het einde van het weekend zult bellen, als het vrijdag is. Laat haar op zaterdag haar eigen dingen doen en bel haar vervolgens op zondag en zeg tegen haar dat je het echt heel leuk vond afgelopen vrijdag en dat je graag opnieuw af zou willen spreken, misschien het daaropvolgende weekend. Dit zou een uitstekend moment kunnen zijn om haar mee te vragen naar een feest of naar een andere activiteit die op dat moment gaande is.
    • Door haar de ruimte te geven laat je haar zien hoe zelfverzekerd je bent. Wat je er in feite mee zegt is: "Ik heb het heel leuk met je gehad, en ik vind je leuk, maar ik ga je niet de hele tijd achterna lopen want ik ben niet wanhopig op zoek". Zowel meisjes als jongens voelen zich aangetrokken tot mensen die leuk en rustig zijn, die niet te hard van stapel lopen en die niet wanhopig overkomen.
Deel 4
Deel 4 van 5:

Ruimdenkend blijven

  1. 1
    Vorm geen oordeel over haar. Iedere vrouw heeft haar eigen persoonlijkheid en haar eigen karakter, net zoals jij dat hebt. Pas goed op dat je niet in een gedachtenpatroon terechtkomt waarin je te snel allerlei negatieve conclusies over haar trekt. Ze is geen nieuwe auto, waarin je naar je eigen smaak alle verschillende mogelijkheden kunt kiezen en kopen. Je zult moeten beslissen of die hebbelijkheid of dat rare trekje, of die andere eigenschap van haar iets is waar je mee kunt leven, of niet—maar probeer haar niet te veranderen in iets wat jij wilt.
    • Als je besluit dat je met haar minder goede eigenschappen, wat die ook zijn, kunt leven, blijf dan bij die beslissing. Probeer haar niet te veranderen. Ga geen kritiek op haar leveren of zeuren over haar minder goede eigenschappen. Accepteer haar zoals ze is.[33]
    • Haar persoonlijkheid maakt haar nog niet tot een slecht persoon. Zelfs als je besluit dat er iets is waar je niet mee kunt leven is dat nog geen reden om daarom een hekel aan haar te hebben.
  2. 2
    Verwacht niet dat ze zal veranderen. In feite is het zo dat je waarschijnlijk een stuk gelukkiger zult zijn in jullie relatie als je alle 'verwachtingen' die je over haar hebt overboord kunt zetten.[34] Vaak verwachten we onredelijke dingen van andere mensen die ervoor kunnen zorgen dat we ons gespannen en ongelukkig voelen als we ze niet krijgen.[35]
    • Dat wil ook weer niet zeggen dat je niet bepaalde verwachtingen mag hebben of dat je met jezelf moet laten sullen. Je kunt natuurlijk heel goed van de ander verwachten dat hij of zij op de afgesproken plek aanwezig is als hij of zij dat beloofd heeft (tenzij er iets heel urgents tussen is gekomen), dat ze je met liefde en respect behandelt en dat ze tegen anderen ook aardig en meelevend is.
    • Alleen als je verwacht dat je vriendin vanzelf kan raden waar jij behoefte aan hebt door je gedachten te lezen is de kans groot dat je teleurgesteld raakt omdat niemand gedachten kan lezen.
    • Ook liggen menselijke karakters voor een groot deel vast. Als je vriendin altijd te laat lijkt te komen en je hebt al tegen haar gezegd dat je dat vervelend vindt maar er is niks veranderd, dan is de kans groot dat dit probleem niet zal verdwijnen. Dan kun je besluiten dat dat voor jou een onoverkomelijk probleem is, of je kunt besluiten dat je haar zichzelf laat zijn (compleet met haar neiging om altijd te laat te komen), maar je kunt niet verwachten dat ze zal veranderen.
  3. 3
    Open je ogen voor de mogelijkheden die er zijn. Raak niet al te gefixeerd op één bepaalde vrouw om verliefd op te worden en probeer niet je liefde 'op te dringen' aan een meisje dat het gewoon niet voelt! Wanhoop is nooit aantrekkelijk.
    • Zorg dat je meer meisjes leert kennen en geef de liefde meerdere kansen om tot bloei te kunnen komen. Geef je op voor vrijwilligerswerk of andere sociale activiteiten of commissies op school. Wees ook niet bang om naar nieuwe sociale activiteiten op school te gaan als een vriend of vriendin je vraagt mee te gaan. Je weet nooit wanneer je misschien die ene speciale persoon tegenkomt die je hart sneller zal laten kloppen.
    • Soms gebeurt het dat wanneer je niet langer meer op zoek bent naar iemand, de liefde spontaan, op een totaal onverwacht moment, recht op je af komt. Het universum zit soms vreemd in elkaar. Vooral als je het de laatste tijd juist heel erg hard geprobeerd hebt, of als je het gevoel hebt dat je het er even helemaal mee gehad hebt moet je niet bang zijn om het even wat rustiger aan te doen. Het gaat misschien tegen je gevoel in en het kan behoorlijk frustrerend zijn, maar het werkt: zodra je niet langer actief achter ze aan zit, hebben meisjes de neiging je eerder te vinden.
    • Wees avontuurlijk voor de liefde. Misschien hebben de meisjes die je kent allemaal al verkering, of misschien ben jij niet geïnteresseerd in de meisjes binnen je vriendenkring. Tegenwoordig vinden veel mensen de liefde van hun leven buiten hun directe vriendenkringen. Als je oud genoeg bent kun je proberen via internet iemand te leren kennen. Als je geïnteresseerd bent in mensen buiten je school of gewone vriendenkring, zorg dan dat je op een bredere manier bij dingen betrokken raakt zodat je de mogelijkheid krijgt om het verder weg te zoeken. Bij het zoeken naar het meisje van je dromen helpt het om ruimdenkend te zijn en zo veel mogelijk van de avonturen die het leven je biedt, uit te proberen.
Deel 5
Deel 5 van 5:

Haar als je gelijke behandelen

  1. 1
    Respecteer haar gedachten, gevoelens en emoties. Probeer de dingen vanuit haar standpunt te zien. Laat haar merken dat je waardering hebt voor haar meningen, ook al ben je het niet altijd met haar eens.[36]
    • Het helpt haar vragen te stellen over die dingen en niet te vroeg je conclusies te trekken. Als zij het over haar gevoelens en gedachten heeft, luister dan goed.
    • Als je het lastig vindt om de dingen vanuit haar standpunt te zien, stel dan jezelf centraal wanneer je haar vraagt dingen uit te leggen: “Ik wil echt heel graag begrijpen hoe je daarbij komt, maar ik snap het gewoon niet. Kun je me misschien uitleggen wat je op dit moment precies voelt?”
  2. 2
    Wees altijd eerlijk en echt tegenover haar en tegenover jezelf. Met eerlijkheid creëer je vertrouwen, maar als dat vertrouwen eenmaal geschonden is, komt het nooit meer terug. Vanaf dat moment zal ze bij alles wat je zegt vraagtekens plaatsen. Wees daarom altijd jezelf en wees eerlijk.[37] [38] [39]
    • Laat zien wat je oprechte bedoelingen zijn. Wees eerlijk en open over je plannen, je wensen en je verwachtingen. Als zij die vervolgens niet ziet zitten, dan heb je tenminste een vertrekpunt gecreëerd dat aangepast kan worden zodat jullie elkaar beter kunnen leren kennen.
    • Er is wel een verschil tussen open en eerlijk zijn en je laten manipuleren. Je hoeft een ander bijvoorbeeld niet al je sms’jes en e-mails te laten zien om te 'bewijzen' dat je te vertrouwen bent. Je hoeft niet iedere minuut van de dag te laten weten waar je uithangt. Dit zijn vormen van opdringerig gedrag die niet thuishoren in een gezonde relatie.[40]
  3. 3
    Wees bereid te luisteren en te communiceren. Het belangrijkste aspect binnen een relatie is geduldig en actief leren luisteren.[41] Het begrip dat dat je oplevert zal je helpen op een liefdevolle en behulpzame manier te communiceren. In een gezonde relatie voelen beide partners zich erkend en gerespecteerd.[42]
    • Luister naar wat ze zegt. Probeer niet terwijl zij nog aan het praten is alvast na te denken over wat je gaat antwoorden. Vraag haar alles wat je niet begrijpt uit te leggen door iets te zeggen als: “Ik weet niet zeker of ik je helemaal goed begrijp. Volgens mij zei je _____. Is dat wat je bedoelde?” Dit soort ophelderingen zal ook misverstanden en gekwetste gevoelens helpen voorkomen.
    • Vermijd passieve agressie. Passieve agressie komt voor als je vriendin je bijvoorbeeld vraagt of er iets mis is en jij zegt: “Nee hoor, waarom zou er wat mis zijn?” terwijl je in werkelijkheid juist wel ergens kwaad over bent. Het is een manier om woede of pijn uit te drukken zonder er direct de confrontatie over aan te gaan en het kan funest zijn voor de communicatie binnen een relatie.[43] Talk about your feelings openly and honestly, but stay respectful.
    • Gebruik zinnen met 'ik', zoals: “Ik zit erover in dat je me afgelopen dinsdag niet gebeld hebt terwijl je dat had beloofd,” in plaats van: “Je bent vergeten me te bellen en daardoor heb je me enorm gekwetst”. Zinnen waarin 'jij' centraal staat kunnen ervoor zorgen dat mensen in de verdediging schieten en dichtklappen.
    • Communicatie bestaat niet uit éénrichtingsverkeer. Je moet ook het gevoel hebben dat zij naar jou luistert en dat zij ook rekening houdt met wat jij nodig hebt.
  4. 4
    Accepteer haar individualiteit. Doe je best te begrijpen wat haar uniek maakt. Probeer op een actieve manier de dingen die haar uniek maken toe te juichen en doe je best om haar aan te prijzen en haar in staat te stellen de belangrijkste activiteiten die haar gelukkig maken en waar ze voldoening uit haalt, te blijven doen.[44]
    • Het is geweldig als jullie iets kunnen vinden wat jullie graag samen kunnen doen en waar jullie samen voor kunnen gaan. Zo nu en dan zullen jullie een compromis moeten sluiten en de ander zijn of haar zin geven. Zo kan het zijn dat jij bijvoorbeeld een actiefilm wilt zien terwijl zij liever de nieuwste animatiefilm wil zien (of andersom). Zorg voor afwisseling, zodat jullie allebei de kans krijgen de dingen te doen waar jullie gelukkig van worden.
  5. 5
    Help haar haar dromen waar te maken. Net zoals je haar de ruimte moet geven, moet je ook proberen haar te helpen de dingen te doen die ze voor zichzelf wil doen. Dit houdt meestal in dat je er geen problemen mee hebt dat ze tijd besteedt aan de dingen waar ze aan wil werken, zoals haar schoolwerk of een bepaalde hobby of vaardigheid, of dat je die dingen samen met haar doet. Als zij ziet dat jij iemand bent die haar steunt in de dingen die ze in haar leven wil bereiken zal ze snappen dat jij precies degene bent die ze nodig heeft.[45]
  6. 6
    Geef blijk van toewijding en betrokkenheid. Probeer er altijd voor haar te zijn, als vriend en als vertrouwenspersoon. Zie haar zwakheden snel door de vingers en werk eraan om het beste in haar naar boven te halen. En stel jezelf op dezelfde manier open om haar de mogelijkheid te geven van jou de best mogelijke versie van jezelf te maken. Een relatie waar je serieus voor gaat is als een samenwerkingsverband, waarbij beide partners het beste uit elkaar naar boven halen. Houd jezelf aan die regel en zorg er op die manier voor dat ze meer dan volledig voor je valt.
  7. 7
    Zorg dat je begrijpt dat zij op geen enkele manier verplicht is om verliefd op jou te worden. Mensen hebben het vaak over de 'vriendschapszone' waarin je blijft hangen als iemand de aantrekkingskracht die een ander voelt niet beantwoordt. Maar bedenk dat ook al ben je op je best en doe je alles goed, dat nog steeds niet betekent dat zij ook verliefd op jou zal worden. Zij is een persoon met een eigen wil, en geen object dat je kunt winnen in een computerspelletje.

Tips

  • Wees grappig en laat zien dat je gevoel voor humor hebt, maar nooit ten koste van anderen. Lach ook om haar grapjes om te laten zien dat je haar gevoel voor humor waardeert.
  • Het kan zijn dat je echt heel graag wilt dat iemand verliefd op je wordt. Toch moet je altijd proberen niet alleen je hart te volgen, maar ook je hoofd erbij te gebruiken. Liefde is niet meer dan het begin van een gezonde relatie. De rest is afhankelijk van communicatie, de vraag of jullie bij elkaar passen en wederzijdse betrokkenheid.
  • Dwing haar niet te doen wat jij wilt; sta open voor nieuwe dingen. Doe de dingen die zij leuk vindt om te doen!
  • Weersta de verleiding om haar de hele tijd sms’jes te sturen. Zorg dat je een reden hebt om haar een berichtje te sturen. In plaats van alleen maar "Hoi, hoe is het?" te schrijven, kun je beter iets schrijven in de trant van: "Hé, we zouden die nieuwe ijssalon eens moeten proberen, een videospel spelen (of iets dergelijks)!" Door alleen maar te sms'en zul je niet snel een echte relatie opbouwen.
  • Neem er de tijd voor om dichter bij haar in de buurt te komen en laat zien dat je belangstelling hebt voor wat haar bezighoudt. Neem bijvoorbeeld de moeite om dat boek te lezen waar zij zo enthousiast over was of om naar haar favoriete muziek te luisteren.
  • Laat haar merken dat ze altijd op je kan rekenen en dat jij altijd klaar zult staan met advies mocht ze dat nodig hebben.
  • Vergeet niet vragen aan haar te stellen en ook te zorgen dat je antwoorden van haar krijgt. Zorg dat ze in je geïnteresseerd raakt. Vertel haar interessante dingen.
  • Door de dingen te overhaasten zul je niet ver komen. In plaats daarvan kun je het beter rustig aan doen, zodat jullie stap voor stap aan elkaar kunnen wennen.
  • Geef haar NIET te veel ruimte! Nee? Alleen dan zal ze weten dat je echt om haar geeft!
  • Probeer altijd te weten te komen hoe zij over bepaalde dingen denkt en zorg dat je erachter komt hoe zij zich voelt. Op die manier kom jij over als iemand die zorgzaam is en zal zij jou bovendien eerder zien als iemand die ze kan vertrouwen.

Waarschuwingen

  • Vergeet niet dat je je ofwel aangetrokken voelt tot iemand, of niet. Als zij niets voor jou voelt, accepteer dat dan en dring niet verder aan.

Over dit artikel

Bijdragen van:
Relatiebemiddelaarster en datingdeskundige
Dit artikel is bijdragen van Maria Avgitidis. Maria Avgitidis is algemeen directeur van en relatiebemiddelaarster bij Agape Match, een relatiebemiddelingsbureau in New York City. Al meer dan tien jaar combineert ze op succesvolle wijze vier generaties aan relatiebemiddelingstradities met moderne relatiepsychologie en zoekmethoden om te zorgen dat haar professionele klanten aan hun ultieme partner worden voorgesteld. Maria en Agape Match zijn te zien geweest in en bij The New York Times, The Financial Times, Fast Company, CNN, Esquire, Elle, Reuters, Vice en Thrillist. Dit artikel is 119.628 keer bekeken.
Categorieën: Verleiding
Deze pagina is 119.628 keer bekeken.

Was dit artikel nuttig?

Bedankt voor je feedback! Lees meer artikelen zoals dit artikel.
Bedankt voor je feedback! Lees meer artikelen zoals dit artikel.
Het spijt ons dat dit artikel je niet verder heeft kunnen helpen. Lees hier een aantal aanverwante artikelen.
Het spijt ons dat dit artikel je niet verder heeft kunnen helpen. Lees hier een aantal aanverwante artikelen.