Als je een nieuwe telefoon koopt, kan het nodig zijn om je sms’jes van je oude naar je nieuwe telefoon over te zetten. Er zijn verschillende apps beschikbaar in de Play Store waarmee je dit gratis kunt doen. Als je een Samsung gebruikt, kun je Samsung’s Smart Switch app gebruiken om de sms-berichten draadloos over te zetten.

Methode 1
Methode 1 van 2:

Een transfer app gebruiken

  1. 1
    Download een sms back-up app op je eerste Android. De snelste manier om sms-berichten over te zetten van één Androidtelefoon naar een andere is met behulp van een sms transfer app. Er zijn verschillende van dit soort apps beschikbaar in de Google Play Store, en er is dus niet één officiële methode voor het overzetten van sms-berichten. Veelgebruikte gratis apps zijn bijvoorbeeld SMS Backup+ en SMS Backup & Restore.
  2. 2
    Open de sms back-up app. Open de app op het apparaat waar je de sms’jes vandaan wilt halen. Het proces is ongeveer gelijk voor SMS Backup+ en SMS Backup & Restore. Beide worden hier uitgelegd.
  3. 3
    Maak verbinding met je Gmail account (SMS Backup+). SMS Backup + back-upt je sms-berichten naar je Gmail account. Tik op 'Verbinding maken' om je account te selecteren. Gebruik hetzelfde Gmail account als je Android om het proces gemakkelijker te maken.[1]
  4. 4
    Start het back-up proces. Tik op de 'Backup' knop om het proces in gang te zetten.
  5. 5
    Selecteer je back-uplocatie (SMS Backup & Restore). SMS Backup & Restore maakt een lokaal backupbestand voor je sms-berichten aan dat vervolgens op een cloud of opslagservice kan worden opgeslagen.
    • Tik op 'Local Backup and Upload' om een cloudopslagservice te selecteren of om het back-upbestand naar jezelf te e-mailen.
    • Selecteer 'Include MMS Messages' om ook groepsberichten en berichten met bijlagen zoals afbeeldingen over te zetten.
  6. 6
    Wacht tot de back-up klaar is. Dit kan een tijdje duren als je veel berichten hebt om te back-uppen. Je kunt de wachttijd inkorten door de MMS back-ups uit te schakelen als je denkt dat je die niet nodig zult hebben.
  7. 7
    Zet het back-upbestand over naar je nieuwe telefoon (SMS Backup & Restore). Wanneer de back-up op je oude telefoon aangemaakt is met SMS Backup & Restore, zul je het back-upbestand nog over moeten zetten naar je nieuwe telefoon. Als je alleen een lokaal bestand aangemaakt hebt tijdens het maken van de back-up, kun je de telefoon verbinding laten maken met een computer en het XML bestand van de map 'SMSBackupRestore' naar je nieuwe apparaat kopiëren. Als je het bestand op een cloudopslagservice hebt geüpload, hoef je je geen zorgen te maken over het overzetten.
    • Als je je Android met je computer verbindt, kun je deze in het scherm 'Computer' vinden (Windows), of op je bureaublad (Mac). Als je het XML-bestand naar je nieuwe apparaat kopieert, plaats het dan in de base directory om het gemakkelijker te kunnen vinden.
  8. 8
    Installeer de sms back-up app op je nieuwe telefoon. Als je de back-up aangemaakt hebt, zul je dezelfde back-up app op je nieuwe apparaat moeten installeren.
    • Als je SMS Backup+ gebruikt, zorg er dan voor dat het nieuwe apparaat met hetzelfde Google account verbonden is.
  9. 9
    Tik op 'Restore' om het herstelproces te beginnen. Beide apps hebben een restoreknop op het hoofdscherm. Tik erop om te beginnen.
  10. 10
    Selecteer het back-upbestand (SMS Backup & Restore). Nadat het herstelproces is begonnen, kun je je herstelbestand selecteren. Als je het bestand naar de opslag van je apparaat hebt gekopieerd, gebruik dan de file manager om deze te selecteren. Als je het bestand op een cloudopslagservice hebt geüpload, tik dan op de ⋮ knop en selecteer de service uit de lijst.
  11. 11
    Stel de back-up app als standaard sms-app in. Voordat de overdracht kan beginnen, zul je de vraag krijgen om de back-up app als standaard sms-app in te stellen. Dit moet je doen voor je je sms-berichten over kunt zetten. Na de overdracht kun je je normale sms-app weer als standaard instellen.
  12. 12
    Wacht tot de sms-berichten op je nieuwe telefoon staan. Dit kan een tijdje duren, vooral als het back-upbestand groot is.
  13. 13
    Stel je normale sms-app weer in als standaard. Als de overdracht geslaagd is, kun je je standaard sms-app weer gebruiken om je sms'jes te bekijken en nieuwe berichten te versturen.[2]
    • Ga naar 'Instellingen'.
    • Tik op 'Meer' in de sectie 'Netwerk & Verbinding'.
    • Tik op 'Standaard sms-app' en selecteer de app die je wilt gebruiken.
Methode 2
Methode 2 van 2:

Smart Switch gebruiken (Samsung)

  1. 1
    Het is belangrijk om te weten dat de Smart Switch app van Samsung is ontworpen is om data van één Samsungapparaat naar een andere over te zetten, alhoewel je het ook kunt gebruiken om bestanden van een ander apparaat naar Samsung over te zetten. Niet alle andere apparaten worden echter door de app herkend. De app werkt het beste als de overdracht tussen twee Samsungapparaten plaatsvindt.
  2. 2
    Installeer de Smart Switch app op beide apparaten. Voor een succesvolle overdracht moet de app op beide telefoons geïnstalleerd zijn. De app kun je gratis downloaden via de Google Play Store. De meeste nieuwe Samsungs hebben de app al automatisch geïnstalleerd.
    • Het kan zijn dat de Smart Switch app niet werkt op je Androidapparaat. Als dat zo is, dan kun je de andere, hierboven genoemde methoden gebruiken om je sms-berichten over te zetten.
  3. 3
    Selecteer 'Android device' op beide apps. Dit zorgt ervoor dat de apparaten verbinding met elkaar kunnen maken.
  4. 4
    Leg je telefoons minder dan 10 centimeter van elkaar af. Smart Switch gebruikt NFC (Near Field Communication) om een Bluetoothverbinding te maken en dat werkt het beste als de twee telefoons dichtbij elkaar liggen.
  5. 5
    Tik op beide apparaten op 'Start'. Je kunt nu het verzendende apparaat selecteren.
  6. 6
    Stel je oude telefoon in als 'Verzendend apparaat'.
  7. 7
    Stel je nieuwe telefoon in als 'Ontvangend apparaat'.
  8. 8
    Tik op 'Verbinding maken' op het verzendend apparaat. Er verschijnt een pincode op het scherm.
  9. 9
    Tik op 'Next' op het ontvangende apparaat. Voer de pincode in als het apparaat niet automatisch verbinding maakt. Een lijst van data die je over kunt zetten verschijnt.
  10. 10
    Selecteer 'Berichten' op het verzendend apparaat. Je kunt alles dat je niet wilt overzetten uitschakelen.
  11. 11
    Tik op 'Send' op het verzendend apparaat en dan op 'Receive' op het ontvangende apparaat. Je berichten en eventuele andere data die je geselecteerd hebt worden naar het nieuwe apparaat verzonden.
  12. 12
    Wacht op het 'Completed' bericht. Dit geeft een succesvolle overdracht aan. Als het goed is, kun je nu je oude sms-berichten op je nieuwe telefoon terugvinden.[3]

Over dit artikel

wikiHow is een wiki, wat inhoudt dat veel van onze artikelen meerdere auteurs hebben. Meerdere gebruikers van wikiHow hebben vrijwillig aan dit artikel bijgedragen. Dit artikel is 33.630 keer bekeken.
Categorieën: Android
Deze pagina is 33.630 keer bekeken.

Was dit artikel nuttig?

Bedankt voor je feedback! Lees meer artikelen zoals dit artikel.
Bedankt voor je feedback! Lees meer artikelen zoals dit artikel.
Het spijt ons dat dit artikel je niet verder heeft kunnen helpen. Lees hier een aantal aanverwante artikelen.
Het spijt ons dat dit artikel je niet verder heeft kunnen helpen. Lees hier een aantal aanverwante artikelen.