Philippe Chatrier
NOS SportAangepast

Ook Roland Garros krijgt eindelijk een dak

De Franse Raad van State heeft maandag het licht op groen gezet voor de langverwachte uitbreiding van het tenniscomplex Roland Garros, dat elk jaar het decor vormt voor de Open Franse tenniskampioenschappen. Dat betekent onder meer dat de bouw van een dak op het centercourt kan beginnen.

De renovatie van het tennispark werd de voorbije jaren door protesten van lokale belangengroepen vertraagd. De uitbreiding van Roland Garros heeft namelijk consequenties voor de naastgelegen botanische tuinen en kassen.

De Raad van State veegt met het besluit een eerdere uitspraak van een Parijse rechter van tafel.

De geplande renovatie van Roland Garros: onderin een nieuw stadion, rechtsboven het Court Philippe Chatrier

Voltooiing in 2020

De bouw van het dak op het Court Philippe Chatrier moet in 2020 zijn voltooid. Daarmee krijgt Roland Garros als laatste grandslamtoernooi een dak. Het is daarnaast de bedoeling dat het complex wordt uitgebreid met een stadion met een capaciteit van 5.000 toeschouwers.

De uitbreiding en renovatie van Roland Garros en de bouw van een dak is een langgekoesterde wens van toernooidirecteur Guy Forget. Dat maakte de Fransman dit jaar duidelijk toen de vele regenval het speelschema flink in de war schopte.

Toernooidirecteur Roland Garros: dak moet snel komen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl