Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Opnieuw kwartaalverlies voor Uber

Opnieuw kwartaalverlies voor Uber
4 nov 2019 om 22:17

Uber Technologies heeft in het derde kwartaal van dit jaar meer verlies geleden, terwijl de omzet met 30 procent aantrok. Dit maakte de taxibemiddelaar maandagavond bekend. 

In het afgelopen kwartaal steeg de omzet op jaarbasis van 2,9 miljard tot 3,8 miljard dollar. Analisten geraadpleegd door FactSet hielden rekening met een omzet van 3,6 miljard dollar. De brutoboekingen, ofwel de totale passagiersopbrengsten exclusief betalingen aan chauffeurs en andere vergoedingen, stegen met 29 procent tot 16,5 miljard dollar. 

Het verlies onder de streep van 1,2 miljard dollar was beter dan waar analisten rekening mee hielden, maar is nog steeds een van de grootste verliezen sinds het bedrijf zijn winstcijfers openbaar maakte in 2017. In het tweede kwartaal dook Uber het diepst in de rode cijfers, met een verlies van 5,2 miljard dollar. Toen had het bedrijf nog te kampen met een kostenpost van 3,9 miljard dollar, vanwege een aandelencompensatieplan gerelateerd aan de beursgang in mei. 

Het aangepaste EBITDA-resultaat kam uit op 585 miljoen dollar negatief tegen 458 miljoen euro negatief een jaar eerder. 

Het aandeel Uber verloor in de reguliere handel 0,9 procent en daar kwam nabeurs nog eens een koersverlies van 4,1 procent bij.    

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.