De genomineerden van de Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards zijn bekend

Vandaag zijn de genomineerden voor de Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards 2020 bekendgemaakt. Wie wint op 6 februari tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres in Assen de Gouden Kikker, de Circulaire Ring en de publieksprijs?

Deze awards worden uitgereikt aan organisaties die zich onderscheiden op het gebied van duurzaamheid. De onafhankelijke jury selecteerde de kanshebbers binnen twee categorieën: het meest duurzame project en de meest duurzame opdrachtgever. Tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres op 6 februari 2020 in Assen worden de winnaars per categorie bekendgemaakt en dan wordt ook de publieksprijs uitgereikt (één van de zes genomineerden).

De genomineerden

In alfabetische volgorde vind je hieronder de genomineerden per categorie met een korte toelichting uit het juryrapport.

Meest duurzame project, de Gouden Kikker

Meest duurzame opdrachtgever, de Circulaire Ring

Criteria

De jury heeft deze partijen genomineerd vanwege de opschaalbaarheid van de projecten en maatregelen, en de integrale aanpak. Dit betekent dat projecten zich niet alleen onderscheiden met energiemaatregelen, maar ook aandacht hebben voor de milieu-impact van toegepaste bouwmaterialen en gezondheidsaspecten. Bovendien is de betrokkenheid van bewoners, gebruikers of andere betrokkenen bij het project een belangrijk aandachtspunt bij deze awards.

Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards

De Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards zijn een initiatief van de Stichting Duurzaam Bouwen Awards, waarin abcnova, W/E adviseurs, FSC Nederland en Duurzaam Gebouwd hun krachten hebben gebundeld en heeft als doel verduurzaming van de gebouwde omgeving te stimuleren. Meer informatie over de uitreiking, de prijzen en de profielen van de juryleden is te vinden op www.duurzaambouwenawards.nl.   

Deel dit artikel

permalink