Beauty

DIY: Lijnzaadmasker voor een gehydrateerde huid

Lijnzaad is helemaal hip. Het zaadje wordt veelal gegeten tijdens het ontbijt, want het is erg goed voor je spijsvertering. Wist je dat lijnzaad niet alleen goed is voor je binnenkant, maar ook voor je buitenkant? Lijnzaad bevat namelijk veel omega oliën en enzymen die de huid verzachten, verstevigen en kalmeren. Ook helpen de oliën afvalstoffen af te voeren. Van dit zaadje kun je een heerlijk gezichtsmasker maken dat geschikt is voor de onzuivere en vette huid, maar ook voor de droge huid, omdat het masker zeer hydraterend en kalmerend werkt!  

Ik, Girlscene's Anouk, heb al jaren een vochtarme en rode huid met hier en daar een puistje. De schoonheidsspecialiste raadde mij dit aan masker te gebruiken. Thuis ging ik hiermee aan de slag en ik ben zo enthousiast over dit masker dat ik jullie graag wil vertellen wat de voordelen zijn!

Voor dit masker heb je nodig:
♥ gebroken lijnzaad
♥ kokend water (ongeveer 2 eetlepels)
♥ een kommetje en een lepel om mee te roeren

Belangrijk is dat je gebroken lijnzaad gebruikt. De zaadjes zijn al open en hierdoor zullen de enzymen en het werkzame slijm uit de lijnzaadjes beter vrijkomen. Voor extra veel vlas (wat binnenin het zaadje zit) zeefde ik het gebroken lijnzaad en hield zacht poeder over, met hier en daar een schilletje. Zo zorg je ervoor dat er extra veel enzymen en werkzaam slijm vrijkomen wanneer je er water bijvoegt en het masker roert. Slijm klinkt misschien een beetje vies, maar de regel bij dit masker is: hoe slijmeriger, hoe beter het masker werkt!

♥ Stap 1: Zeef het gebroken lijnzaad en vang op in een kommetje.
♥ Stap 2: Voeg langzaam, lepel per lepel, kokend water toe.
♥ Stap 3: Roer het masker minimaal een minuut zodat het mengsel goed slijmerig wordt. Begin met langzaam roeren en roer daarna alsmaar sneller. 
♥ Stap 4: Laat even afkoelen en reinig ondertussen je gezicht. Smeer daarna, met bijvoorbeeld de achterkant van het lepeltje, het masker op je gezicht. Dit is een kliederwerkje, dus doe het even boven de wasbak.
♥ Stap 5: Wil je dat het masker extra goed zijn werk doet? Doe dan een laagje vershoudfolie op het masker, met natuurlijk gaten voor je mond, neus en ogen, zodat je niet stikt en het masker lekker warm blijft.
♥ Stap 6: Laat het masker ongeveer 20 minuten zitten en haal het masker eraf met tissues of keukenpapier wat je daarna weg kunt gooien in de prullenbak.
♥ Stap 7: Spoel het achtergebleven slijm weg met lauwwarm water, breng een dag- of nachtcrème aan en na een paar minuten zie je dat je gezicht een stuk minder rood is en dat pukkeltjes minder gezwollen zijn. Je kunt het masker gerust tweemaal per week gebruiken.

Na dit masker voelt mijn huid minder trekkerig aan. Ook zie ik dat mijn gezicht minder rood is en mijn huid voelt lekker zacht aan. Ik heb de bad habit om vaak mijn mee-eters en kleine witte puntjes uit te knijpen, met als gevolg dat mijn gezicht onder de vuurrode plekken zit. Als ik na het uitknijpen dit masker gebruik, krijg ik geen ontstekingen en is het rood in mijn huid na een half uurtje weggetrokken. Kortom: ik ben een groot fan van dit masker, want het is makkelijk te maken, het is betaalbaar (een zak gebroken lijnzaad kost ongeveer 3 euro, je vindt het bij de natuurwinkel of supermarkt en je doet er minimaal vijf keer mee), het bestaat uit alleen maar natuurlijke ingrediënten en werkt top voor mijn huid!

Ga jij dit masker proberen?

Bron: Optimalegezondheid.com
Beeld: Anouk Kwant

Must reads 👀