Download
Download de app!
De meest volledige Formule 1 applicatie van Nederland.

Norris: "Verstappen is meer een racer dan Hamilton"


7 reacties

Lando Norris en Max Verstappen kennen elkaar al enige tijd vanwege het racen en kunnen het erg goed met elkaar vinden. Ze racen regelmatig tegen elkaar online en ook tijdens de raceweekenden lijken de twee beste maatjes naast het asfalt. Norris laat zich dan ook erg positief uit over de Nederlander.

Show Player

Deze positieve berichten gaan echter wel ten koste van regerend wereldkampioen Lewis Hamilton. De jonge Brit beweert dat Verstappen meer een racer is dan de Mercedes-coureur. Hiermee valt hij zijn landgenoot af en blijkt wel dat hij niet bang is om zijn mening te uiten. Een eigenschap wat de meeste mensen wel kunnen waarderen aan de McLaren-coureur. Daarbij staat hij bekend om zijn humor, geestigheid en bekwaamheid om te entertainen. Hiermee onderscheidt hij zich echt van de rest van de grid, want de meeste coureurs zijn veelal erg serieus.

"Max is meer een racer dan Lewis. Hij wint door zijn moves en zet alles op het spel," zo begint Norris tegen persbureau PA. "Lewis heeft veel jaren tegen fatsoenlijke coureurs geracet. In kwalificatie doet hij het enorm goed, hij nailed de ronden én de race. Maar geweldige inhaalacties zie je hem nooit maken, ook omdat hij vaak vooraan start, maar bij Max zie je dat dan weer wel. Beide coureurs hebben hun sterke kanten, zij het op enigszins verschillende gebieden. Het zou geweldig zijn om ze dit jaar tegenover elkaar te zien staan. Zij zijn degenen die zich op dit moment bewijzen," aldus Norris.

De 20-jarige coureur schuift dit jaar zijn rookie-reputatie opzij en mag voor het tweede jaar plaatsnemen in de McLaren-bolide. "Het tweede jaar brengt een ander soort druk met zich mee. Vorig jaar was de druk om gewoon een nieuweling te zijn, dat is nu niet meer zo. Ik heb wel het gevoel dat ik op veel gebieden beter ben dan vorig jaar. Verder bereid ik me niet anders voor, het maakt denk ik namelijk niet uit of het je tiende of eerste seizoen is in de F1, die druk blijft er altijd wel."

De jonge Brit heeft trouwens niet alleen op Hamilton enigszins kritiek, maar ook op Mercedes. "Ik ken veel mensen die niet naar de Formule 1 kijken, omdat ze alleen maar een Mercedes zien winnen. Dit ziet er saai uit van de buitenkant. Hopelijk gebeurt dat dit jaar niet, maar waarschijnlijk wel. Het is jammer en slecht, maar wat kun je eraan doen? Mercedes werkt wel heel hard, zoals aan het stuur. Deze ideeën zijn gewoon krankzinnig waardoor je niets anders kunt dan 'petje af' zeggen. Iedereen moet dus goed zijn best doen en de achterstand inhalen," zo besluit Norris.


Klik om de poll te bekijken:
Ben jij het eens met Norris?