Voor circa 6 personen:
1½ kilogram runderlappen
2 eetlepels paprikapoeder
2 eetlepels bloem
ca. 1 eetlepel zout
500 gram kleine uien
6 knoflooktenen
2-3 plakjes vetspek of 1 eetlepel olijfolie
1 blik (400 gram) gepelde tomaten
2 eetlepels balsamico- of andere wijnazijn
3 laurierblaadjes
5 takjes tijm
3-4 gedroogde chilipepertjes
50 gram zwarte olijven zonder pit
3 gedroogde tomaten op olie
4 stengels bleekselderij
2 paprika's
Snijd het vlees in niet te kleine stukken, doe de stukken in een kom en meng er de paprikapoeder, de bloem en het zout door. Pel de uien en de knoflooktenen; snijd de uien in 4-6 parten (afhankelijk van de grootte), laat de knoflook heel. Schep de uien en de hele knoflooktenen door de stukken vlees.
Verdeel de plakjes spek over de bodem van een (gietijzeren) braadpan of vet de bodem in met de olijfolie. Schep het vlees-uienmengsel in de pan en voeg de tomaten met het vocht en de azijn toe. Duw hier en daar een laurierblaadje, een tijmtakje en een pepertje tussen het vlees. Sluit de pan af met een goed passende deksel en zet hem, op een rooster, onderin de op 175 graden Celsius voorverwarmde oven. Verlaag na circa 1 uur de oventemperatuur tot 125 graden Celsius en laat het vlees zo in 7-8 uur boterzacht en gaar worden.
Voeg eventueel circa 1 uur voor het einde van de bereidingstijd de gehalveerde olijven, de in stukjes gesneden gedroogde tomaten, bleekselderij en paprika's toe. Serveer het gerecht met tagliatelle of aardappelpuree.