Nieuws

Fonteintjes met 1000 waterstralen in binnenstad Doetinchem

De Play Fountain, een mobiele waterspeelattractie van 100 vierkante meter met meer dan 1000 waterstralen, wordt woensdag in de binnenstad van Doetinchem opgesteld. © JedoethetinDoetinchem
DOETINCHEM - De Play Fountain, een mobiele waterspeelattractie van 100 vierkante meter met meer dan 1000 waterstralen, wordt woensdag in de binnenstad van Doetinchem opgesteld.
De fonteintjes komen tussen de terrassen op het Simonsplein in het centrum. De combinatie van water, licht en geluid was vorig jaar een groot succes. De plaatsing van de attractie is mogelijk gemaakt door de gemeente Doetinchem in samenwerking met het centrummanagement Doetinchem.

Zestien spuitmonden

De Play Fountain is een podiumvloer van ongeveer 25 centimeter hoogte voorzien van duizenden waterstralen. Boxen van 1 vierkante meter vormen tezamen het podium. Elke box is uitgerust met zestien individueel aanstuurbare spuitmonden.
Deze jets zijn te programmeren: zo kunnen diverse waterspelen gemaakt worden. Soms hoog, soms laag, soms in figuurtjes en soms volgens een op het oog volstrekt willekeurig patroon. Een waterlabyrint, touwtje springen met water en achtervolgingen door een waterbeest zijn enkelen voorbeelden van de talloze mogelijkheden.

Iedereen snapt het

De Play Fountain wil kinderen laten bewegen in de buitenlucht zonder dat toezicht nodig is. Verdere uitleg is niet nodig, dat snapt iedereen: je gaat over het podium lopen of rennen, officieel met de bedoeling om droog te blijven, maar het is uiteraard pas echt leuk als je wordt geraakt door de waterstralen.
Elk spel en iedere show zal bij de start aangekondigd worden door een herkenbare muziektune en beschikt over bijpassende lichteffecten. Muziek en mooie verlichting in de avond zullen de beleving versterken en is fascinerend om naar te kijken, maar met name om zelf te beleven.
De Play Fountain is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 22.00 uur in de avond en is vrij toegankelijk.