Direct naar artikelinhoud

Dode na steekpartij in metro 53 tijdens spits

In metro 53, ter hoogte van halte Venserpolder bij de Dalsteindreef in Zuidoost, is donderdagavond rond 18.00 uur een man doodgestoken.

Metrostation Venserpolder donderdagavondBeeld Reinder van Zaanen

Hulpdiensten hebben geprobeerd het slachtoffer te reanimeren en hem naar het ziekenhuis gebracht, maar de 38-jarige Amsterdammer heeft het niet overleefd.

Direct na het steekincident is er een verdachte aangehouden, een 27-jarige man uit Amsterdam. Deze man was er aanvankelijk vandoor gegaan, maar hij kon snel worden opgepakt. Wat zich heeft afgespeeld in de metro wordt nog onderzocht, zegt de politie.

'Gegild en gerend'

De steekpartij vond plaats rond het spitsuur, er waren veel getuigen. Volgens een medepassagier leek het niet om een gerichte actie te gaan. Achterin de metro zou een man plotseling zijn opgestaan en met een mes zijn gaan zwaaien. De reizigers renden naar voren toen de metro stopte bij station Venserpolder. Er werd gegild en gerend in de metro, zo vertelt een getuige. Twee vrouwen probeerden tevergeefs het slachtoffer te reanimeren.

Reizigers in de metro direct na de metro waarin de steekpartij plaatsvond, mochten in eerste instantie niet uitstappen. De metro stopte even, waardoor zij het slachtoffer in de andere metro konden zien liggen, zo vertellen zij. De metro is hier vervolgens voorbij gereden, waarna de reizigers uit konden stappen bij station Diemen Zuid.

Twitter bericht wordt geladen...

Onderzoek

De politie zette het metrostation af en de recherche deed onderzoek. Het GVB meldde 's avonds dat metro 53 niet stopt op station Venserpolder.

De politie vraagt op Twitter of getuigen of mensen die opnamen hebben gemaakt rond de steekpartij zich willen melden.

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...