Direct naar artikelinhoud

Nouri wordt geëerd in Fifa 2018 met speciale foto

De makers van het voetbalspel Fifa is de tragedie van Abdelhak Nouri ook niet ontgaan. In de nieuwste editie van het spel, dat vrijdag officieel uitkomt, geeft gamemaker Electronic Arts de Ajacied een speciaal eerbetoon.

Twitter bericht wordt geladen...

De 20-jarige Nouri zit officieel nog in de selectie van Ajax, al is het inmiddels wel duidelijk hij nooit meer aan spelen toe zal komen. 

Ook in het voetbalspel Fifa 2018, dat dinsdag al in beperkte oplage werd verkocht, behoort Nouri tot de Amsterdamse selectie. Maar het is duidelijk dat de in Californië gestationeerde makers van het computerspel niet is ontgaan wat er is gebeurd, en hebben nagedacht over wat zij met de Amsterdammer aan moesten.

Applaus
Wat gelijk opvalt is namelijk dat de spelerskaart, een interface in het spel waarin de statistieken van de spelers te zien zijn, van Nouri verschilt van die van de andere spelers. Terwijl alle andere spelers op hun spelerskaart een simpele pasfoto hebben, wordt Nouri geëerd met een grote foto waarop hij applaudisseert.    

Omdat Nouri in het spel nog wel in de selectie is opgenomen, is het mogelijk hem op te stellen. Daarvoor moet je als gamer wel bewust kiezen: Nouri staat in het spel automatisch op de reservelijst, en hij kan dus niet zomaar tijdens een wedstijd in het veld worden geroepen. 

De grote concurrent Pro Evolution Soccer, die op 14 september zijn nieuwste editie lanceerde, pakte het anders aan. In dit spel is Nouri uit de selectie van Ajax verwijderd, maar niet uit het spel. Nouri is namelijk nog wel op de transfermarkt te vinden, en dus kan hij in de career mode bij iedere club opduiken.

Lees ook: Hoe het verdriet om Nouri verbroedert