Direct naar artikelinhoud

De onvergetelijke momenten van Giel Beelen bij 3FM

Giel Beelen verlaat 3FM. Dit zijn enkele onvergetelijke momenten uit de twintig jaar radio die hij voor de zender maakte.

Giel Beelen in 2007.Beeld anp

Bevredigd in de studio

Om met de grootste inkopper te beginnen: Beelen heeft zich in 2000 natuurlijk in zijn nachtprogramma Beelen Voor Je Bek oraal laten bevredigen door een prostituee - inmiddels een van de beroemdste Nederlandse radiofragmenten ooit. Beelden van die gebeurtenis zijn er niet, maar in de documentaire Giel, De Doorbraak van een Shockjock is een treffende animatie te zien. De audio is origineel, waardoor dit clipje wel heel goed weet te schetsen wat er die illustere nacht gebeurde.

Rapper Metz smijt met spullen

In 2009 werd Beelen in zijn eigen uitzending bedreigd, door rapper Metz. De rapper had duidelijk wat meer verwacht van zijn ietwat korte optreden in Beelens show. "Is dit het?" vraagt Metz teleurgesteld. "Dit was het, ik vind het meer dan genoeg zo," zegt Beelen, niet bijster onder de indruk van de rapkwaliteiten van de man. Metz springt vanuit het niets uit zijn vel, bedreigt Beelen, en smijt een koptelefoon naar hem toe. Beelen lijkt er wel om te kunnen lachen, en gaat stug door met radiomaken.

Triggerfinger speelt een legendarische cover

In ochtendprogramma Giel laat Beelen een tijd bekende artiesten Mega Top 50-nummers coveren. De Belgische band Triggerfinger speeldt in 2012 een fenomenale akoestische versie van het nummer I Follow Rivers, van de Zweedse zangeres Lykke Li.
De rauwe stem van Ruben Block en het elegante spel van percussionist Mario Goossens, die zijn drumstel voor de gelegenheid inruilde voor een mes en wat koffie- en theekopjes, maakten dat het nummer binnen no-time overal te horen was. Triggerfinger bracht het nummer een maand later zelfs als single uit. De opname in Beelens studio heeft inmiddels ruim twaalf miljoen views op Youtube.

Boyband zingt zo vals als een kraai

Ook boyband Main Street mag een covertje doen in het ochtendprogramma van Beelen. De jongens gaan voor een medley, maar worden ter hoogte van Taylor Swifts nummer Bad Blood plotsklaps afgekapt. Over de zangkwaliteiten van de mannen valt namelijk niet bepaald naar huis te schrijven. Beelen: "Ik ga nu echt ingrijpen. Jongens, alsjeblíeft. Dit gaat echt te ver." De sms'jes van luisteraars leest hij maar niet voor.

Wereldrecord radiomaken en tranen

In 2014 mag Beelen zich wereldrecordhouder radiomaken noemen. Ruim een week zit hij opgesloten in de studio, waar hij elke dag een paar powernaps van een kwartier doet en om de dag zo'n twee tot drie uur slaapt. "Het was het mooiste radio-evenement uit mijn leven," zegt hij geroerd, als hij na 198 uur non-stop radiomaken zijn koptelefoon neerlegt. In dit filmpje zijn trouwens nog meer mooie emotionele momenten uit Beelens ochtendshow te zien. 

Net niet tongen met Patricia Paay

Dan nog een golden oldie: de beroemde mislukte tongzoen met Patricia Paay. Beelen daagt Paay uit om naar de studio te komen, waar hij haar een tongzoen zou geven als dank voor geld dat zij ophaalde voor het goede doel. Paay verschijnt, sprayt Beelen en zichzelf nog wat mondspray in, en is klaar om voor de zoen te gaan. Het is Beelen die als puntje bij paaltje komt zichtbaar niet durft.

Met de bekendmaking van de nieuwe programmering van 3FM maakte de zender woensdag ook Beelens vertrek wereldkundig: de enige shockjock van Nederland.