Politie-inval Barbie's bar, Michael aangehouden

11 jaar geleden / Aangepast: 11 jaar geleden
Politie-inval Barbie's bar, Michael aangehouden

Politie-inval Barbie's bar, Michael aangehouden

11 jaar geleden / Aangepast: 11 jaar geledenGeschreven door RTL Boulevard
Geschreven door RTL Boulevard

Afgelopen vrijdagavond zal Barbie nog lang heugen. De politie heeft namelijk een inval gedaan in Barby's Bar in de Keizerstraat op Scheveningen. Alle bezoekers van de bar van de Haagse realityster zijn gecontroleerd op drugsbezit.

Er waren op het moment van de inval volgens de politie zo’n zestig mensen in de kroeg. Er zouden meerdere mensen zijn aangehouden, onder wie volgens diverse ooggetuigen ook Barbie's man Michael.

Tegelijkertijd is de politie binnengevallen bij het huis van Barbie en Michael. Michael is daarbij aangehouden. De 32-jarige Hagenees wordt verdacht van handel in verdovende middelen en het aanschaffen van een automatisch vuurwapen. Barbie's manager Jake laat aan RTL Boulevard weten dat het vooralsnog gaat om vermoedens.

Michael van der Plas zit sinds gisterenavond 23:00 uur vast en wordt waarschijnlijk op dit moment verhoord. Jake benadrukt dat het onderzoek alleen over Michael gaat. Barbie, echte naam Samantha de Jong, staat hier buiten. Volgens Barbie is Michael onschuldig en valt hem niets te verwijten, aldus Jake.

De politie Haaglanden bevestigt tegenover RTL Boulevard dat er een 32-jarige man is aangehouden op verdenking van het aanschaffen van een automatisch vuurwapen en handel in verdovende middelen. Hij is in verzekering gesteld en kan tot maximaal drie dagen worden vastgehouden. Mocht hij dan nog niet vrij zijn, dan moet hij worden voorgeleid. De politie verwacht dat hij nog wel een nachtje vast zit, maar dit hangt af van de verhoren.