RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Automobilist gevlucht na dodelijk ongeluk met wielrenner

Amateurwielrenners. Foto ter illustratie. Beeld © ANP XTRA

Een Nederlandse wielrenner die deelnam aan de Transcontinental Race is verongelukt in België. De man uit Lochem werd in de nacht van vrijdag op zaterdag aangereden door een auto in Froidchapelle. De bestuurder ging er na het ongeluk vandoor.

De Transcontinental Race is een wielertocht over een afstand van ruim 3000 kilometer die vrijdag startte in het Belgische Geraadsbergen en eindigt in het Griekse Meteora. De deelnemers rijden alleen en moeten zelf hun route uitstippelen. Ze hebben onderweg vier controlepunten. De tocht staat onder amateurwielrenners bekend als een van de meest uitdagende ter wereld.

Diep geschokt

De organisatie zegt diep geschokt te zijn door het overlijden van de man. Toch gaat de race gewoon door. "We hebben van zijn vrouw begrepen dat hij dat zou hebben gewild", schrijft de organisatie op Facebook.

Wat er zich precies heeft afgespeeld, is niet duidelijk. De organisatie laat weten zich niet uit te laten over de toedracht van het ongeluk. Dat zou het politie-onderzoek mogelijk kunnen schaden.

De bestuurder is, voor zover bekend, nog niet gepakt.

Meer op rtlnieuws.nl: