RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
'Ongerustheid neemt toe'

Veel nieuwe informatie over vermiste Anja Schaap

Anja Schaap. Beeld © Politie

De politie krijgt nog steeds veel nieuwe informatie binnen over de vermissing van Anja Schaap uit Katwijk. Dat zegt een politiewoordvoerder tegen RTL Nieuws. Hij wil verder niet ingaan over wat die extra informatie inhoudt. Er is nog geen doorbraak in de al bijna twee weken durende vermissingszaak.

De 33-jarige Anja wordt sinds woensdagochtend 29 mei vermist. Ze verliet rond 01.00 uur een café in Katwijk en is sindsdien niet meer gezien. Na twee dagen werd alarm geslagen. De angst groeide nadat haar tas in het water was gevonden in de buurt van haar huis.

Ongerustheid neemt toe

De politie zoekt met veel mensen naar Anja. Afgelopen vrijdag werd met 100 vrijwilligers gezocht in de duinen tussen Katwijk en Noordwijk. Daar werd niets gevonden. "De ongerustheid neemt zeker toe", zegt een politiewoordvoerder desgevraagd. "Maar er komt nog steeds veel informatie binnen."

Volgens hem is er gezocht op het land en in het water. En de zoektocht gaat onverminderd door, onder meer met digitale rechercheurs. "We staan in direct contact met de familie."

Signalement

De politie roept iedereen op om uit te kijken naar Anja. Ze is 1.65 meter lang, heeft een mager postuur en roodblond haar. Ze droeg ten tijde van haar vermissing een lichtblauwe spijkerbroek en zwarte schoenen.

Zoektocht
Lees ook:
Zoektocht Anja Schaap in duinen levert opnieuw niets op