Klanten lijken winkelpleintje Wijk bij Duurstede te vergeten

© RTV Utrecht
WIJK BIJ DUURSTEDE - Winkeliers in Wijk bij Duurstede zijn het wachten op een opknapbeurt voor De Heul beu. Er wordt al jaren gesteggeld over de toekomst van het winkelpleintje, maar spijkers met koppen worden er niet geslagen.
"Kijk naar de tegels op de grond", zegt voorzitter Bea Kokje van de winkeliersvereniging. "Allemaal ongelijk, het ziet er niet uit. De panden zijn aan de bovenkant vies en vuil. Er wordt niets meer aan gedaan, maar we willen juist dat het beter en mooier wordt."

GROTE SUPERMARKT

De winkeliers van De Heul zien met lede ogen hoe de klandizie steeds vaker voor de nieuwe grote supermarkt aan de rand van de stad lijkt te kiezen. "Aan het begin van de week is het hier heel rustig", zegt Kokje. "Tegen het eind van de week trekt het wel weer aan, maar je merkt dat ze allemaal naar de Jumbo verderop rennen en ons winkelcentrum af en toe lijken te vergeten."
De gemeente erkent dat de plannenmakerij rond het winkelcentrum veel tijd in beslag neemt, maar wethouder Jeroen Brouwer ziet niet wat hij daar concreet aan kan doen. "Eigenlijk staan we in de startblokken, maar het probleem is dat we zelf geen eigenaar zijn", zegt hij. "We hebben te maken met meerdere vastgoedeigenaren en projectontwikkelaars, en meerdere supermarkten, elk met hun eigen belang. Dat spel is tijdrovend."
GEÏNTERESSEERDE PARTIJ
Mogelijk is er licht aan het eind van de tunnel. Er heeft zich een geïnteresseerde partij gemeld, maar dat hebben de winkeliers de afgelopen jaren vaker gezien. "Tja, we hopen daar wat meer van te horen", zegt Kokje. "Maar ik heb er grote twijfels over."
De winkeliers van De Heul hebben voor de komende feestdagen plannen om het pleintje te versieren. De bedoeling is dat daarmee klanten worden getrokken. Die aanpak bleek in voorgaande jaren ook een succes.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.