Maak kennis met de Chromebook

De nieuwe computer van Google. Deze computer is binnen enkele seconden opgestart, heeft een ingebouwde virusbescherming en een accu die de hele schooldag meegaat. Met snelle toegang tot al uw favoriete Google-apps en internetbronnen, waar u ook bent.
Vanaf € 269.

Contact opnemen

Ziet eruit als een laptop, voelt aan als een laptop…

Maar Chromebooks zijn een nieuw type computer waarmee u sneller en gemakkelijker kunt werken. Ze zijn voorzien van Chrome OS, een besturingssysteem dat standaard is uitgerust met meerdere beveiligingslagen, cloudopslag en de populairste Google-producten.

Besturings-wat?

Het besturingssysteem is de kern van uw computer. Hiermee kunt u programma's uitvoeren en bestanden beheren. Voorbeelden van besturingssystemen zijn Windows (op pc's), OS X (op Macs), Android en iOS (op telefoons en tablets).

 

Na aankoop meteen aan de slag

Chromebooks worden geleverd met apps voor dagelijkse activiteiten en er zijn nog duizenden andere apps beschikbaar in de Chrome Web Store.


Apps zijn de programma's die u op een Chromebook gebruikt om bijvoorbeeld documenten te maken, presentaties te bewerken en websites te ontwikkelen. U hoeft geen software meer te kopen en te installeren: er zijn duizenden gratis apps die automatisch up-to-date blijven.

Taken Webapp
Documenten, spreadsheets en presentaties maken  

Google Drive, Bladen en Presentaties

Nooit meer iets kwijtraken

Chromebooks worden geleverd met Google Drive, een online service voor het opslaan van bestanden, zodat leerlingen en leraren hun bestanden veilig online kunnen opslaan en openen. Ze hoeven niet meer handmatig een back-up van hun bestanden te maken, dus geen smoesjes meer dat bestanden of werkstukken zijn kwijtgeraakt.

Voordelen van de cloud

In tegenstelling tot echte wolken is opslag in de 'cloud' (wolk) veilig en betrouwbaar. Het lijkt heel erg op het bewaren van geld op een bank, want alleen de toegewezen gebruiker (leerling, leraar, enzovoort) heeft toegang tot de gegevens (met het juiste wachtwoord). Als gebruikers willen, kunnen ze hun gegevens overal ter wereld openen, zelfs met andere apparaten zoals hun laptop of telefoon. Alle bestanden blijven veilig bewaard, zelfs als hun apparaat kwijt of beschadigd raakt.

U heeft controle over de gegevens

Met Google Drive worden uw gegevens opgeslagen in de goedbeveiligde datacenters van Google. In de Servicevoorwaarden wordt duidelijk aangegeven dat 'wat van u is, van u blijft'. U bent de eigenaar van uw bestanden en beheert geheel zelf met wie u uw bestanden wilt delen.

Geen zorgen meer

Chromebooks zijn volledig ontworpen met het oog op beveiliging, zodat u altijd bent beschermd tegen virussen en malware. U hoeft geen extra beveiligingssoftware te kopen en te installeren. Er hoeft geen lestijd meer te worden verspild aan technische ondersteuning.

Solide beveiliging

Chromebooks werken volgens het 'diepteverdedigingsprincipe' (defense in depth) en bieden meerdere beveiligingslagen. Elke keer dat u de Chromebook opstart, wordt een automatische controle uitgevoerd om er zeker van te zijn dat er niets is gebeurd met uw systeem. Daarnaast worden updates automatisch gedownload op Chromebooks, zodat u altijd beschikt over de nieuwste beveiligingsoplossingen en beschermd bent.

Privacybescherming

Wanneer u niet wilt dat uw websitebezoeken of downloads worden opgeslagen in uw surf- en downloadgeschiedenis, kunt u surfen in de incognitomodus. Voor optimale privacy kiest u 'Gastmodus' op het inlogscherm. Wanneer u uw sessie beëindigt, worden alle browsergegevens en downloads uit die sessie verwijderd. Incognito surfen en de gastmodus kunnen door de beheerder worden uitgeschakeld.

Meer informatie

Verified boot. Filteren van systeemaanroepen. Rollback-beveiliging. Certificaten met TPM-ondersteuning. Meer weten? Lees de onderliggende principes van Chromebook-beveiliging.

Start snel, blijft snel

Chromebooks starten in minder dan tien seconden op en worden nooit langzamer. Het opstarten van traditionele computers kan wel dertig seconden of langer duren en ze worden vaak langzamer na verloop van tijd.


Chromebooks hebben geen last van de geleidelijke vertraging van traditionele software en andere verouderde computerproblemen, zodat uw computer ook na verloop van tijd nog snel blijft (en sneller wordt).
Chromebooks
Minder dan 10 seconden
Traditionele computers
Meer dan 30 seconden

Het wordt alleen maar beter

Chromebooks worden automatisch en gratis bijgewerkt, zodat u altijd over de nieuwste software en beveiligingsupdates beschikt. U hoeft nooit upgrades aan te schaffen of handmatig te installeren.

Automatische updates

Chromebooks beschikken over een mechanisme voor automatische updates zodat u altijd beschikt over de nieuwste software en beveiligingsfuncties. U kunt elke paar maanden updates en systeemverbeteringen verwachten.

Blijf op de hoogte van nieuwe functies

Voor informatie over de nieuwste en beste functies leest u het Chrome-blog. Voor techneuten is het blog met Chrome-releases erg interessant.

Ingebouwde connectiviteit

Chromebooks bieden offline apps aan voor de zeldzame momenten waarop u geen internetverbinding heeft.

3G-connectiviteit

U kunt onderweg verbinding maken met 3G (optioneel), zelfs als er geen Wi-Fi verbinding is.

Offline apps

Met apps zoals Google Documenten en Offline Gmail kunnen leerlingen en leraren blijven werken op de zeldzame momenten dat ze geen verbinding hebben met internet.

Kies uw Chromebook

Snel, eenvoudig te gebruiken en zeer geschikt voor leerlingen, leraren, beheerders of volwassenen die verder willen leren. Learn More

Terug naar boven