De antwoorden op al uw vragen over Google Mijn Bedrijf

 • Wat is Google Mijn Bedrijf en wat kan ik ermee doen?

  Google Mijn Bedrijf is een gratis tool waarmee u uw bedrijfsprofiel en bedrijfswebsite kunt promoten op Google Zoeken en Maps. Met een Google Mijn Bedrijf-account kunt u zien wie uw klanten zijn en contact met hen leggen, updates van uw bedrijfsprofiel posten en bekijken hoe uw klanten interactie met uw bedrijf hebben op Google.

 • Wat is een bedrijfsprofiel?

  Met een gratis bedrijfsprofiel op Google wordt uw bedrijf weergegeven op de momenten die het belangrijkst zijn: wanneer klanten op Google Zoeken en Maps naar uw bedrijf zoeken of naar producten en services zoals die van u. Log in op uw Google Mijn Bedrijf-account om uw adres, telefoonnummer, website, openingstijden en meer te updaten, zodat klanten uw bedrijf kunnen vinden en hiermee contact kunnen leggen. Houd uw profiel up-to-date met nieuwe foto's, speciale aanbiedingen en promoties, waardoor klanten voor u blijven kiezen.

 • Wat is een bedrijfswebsite van Google?

  Een bedrijfswebsite van Google is een gratis, professionele website voor uw bedrijf die u in een paar minuten kunt instellen. De site wordt automatisch gemaakt met informatie uit uw bedrijfsprofiel en wordt automatische geüpdatet wanneer u wijzigingen in uw profiel aanbrengt. U kunt kiezen uit een groot aantal prachtige sitethema's en klanten meerdere manieren bieden om contact met u op te nemen, zoals via de telefoon, met berichten of door een offerte aan te vragen.

 • Hoe kan ik met Google Mijn Bedrijf meer klanten bereiken?

  Met Google Mijn Bedrijf heeft u de mogelijkheid om klanten aan te trekken en met hen interactie te hebben wanneer ze op Google naar uw bedrijf zoeken. Met uw bedrijfsprofiel bent u aanwezig op Google Zoeken en Maps, waardoor u kunt reageren op reviews, foto's van producten en speciale aanbiedingen kunt posten en bedrijfsgegevens kunt toevoegen en bewerken. Met een bedrijfswebsite van Google maakt uw bedrijf online een professionele indruk omdat de foto's en informatie over uw bedrijf op een mooie manier worden gepresenteerd. Aan de hand van insights kunt u de klantbetrokkenheid optimaliseren voor betere resultaten en u kunt de betrokkenheid vergroten door interactie met uw klanten te hebben vanuit het tabblad Klanten.

 • Is er een mobiele app van Google Mijn Bedrijf?

  Ja en die is gratis. U kunt in de Google Mijn Bedrijf-app alles doen wat u nu al in uw webaccount doet en nog meer. Dankzij verbeterde functies kunt u makkelijker een opvallend bedrijfsprofiel maken wanneer u onderweg bent.

 • Wat is het verschil tussen Google Mijn Bedrijf en Google Places Zakelijk, een bedrijfsprofiel van Google, Google-vermeldingen en Google+ voor bedrijven-pagina's?

  Met Google Mijn Bedrijf kunt u uw voordeel doen met de aanwezigheid van uw bedrijf op Google. Met een Google Mijn Bedrijf-account kunt u uw bedrijfsprofiel beheren en updaten, en een website ontwikkelen om meer klanten aan te trekken en met hen interactie te hebben. Bedrijfsprofielen van Google Mijn Bedrijf omvatten de verouderde Google Places Zakelijk, Google-vermeldingen en Google+ voor bedrijven-pagina's.

 • Hoeveel kost Google Mijn Bedrijf?

  Iedereen kan Google Mijn Bedrijf gratis gebruiken. Echt waar. U kunt meer informatie lezen over hoe u met Google Ads uw omzet kunt verhogen. Ga daarvoor naar deze site.

 • Heb ik Google Mijn Bedrijf nodig als ik al een website heb?

  Zeker! Uw gratis bedrijfsprofiel van Google is een goede aanvulling op uw website omdat deze hierdoor zichtbaarder is op Google Zoeken en Google Maps. U kunt zelfs een link naar uw website toevoegen in uw bedrijfsprofiel.

 • Wat heb ik nodig om een bedrijfswebsite te maken?

  Nadat u zich heeft aangemeld voor een gratis Google Mijn Bedrijf-account, gebruikt onze gratis websitebouwer de gegevens uit uw bedrijfsprofiel om automatisch een eenvoudige, professionele website te genereren. U kunt deze als basis gebruiken en foto's toevoegen of u kunt kiezen uit verschillende gratis designtemplates om uw bedrijfswebsite naar wens aan te passen.

 • Kan ik ook gebruikmaken van Google Mijn Bedrijf als ik geen fysieke winkel heb?

  Ja. Ook als u een bedrijf aan huis of een bedrijf met een servicegebied heeft, kunt u uw bedrijfsgegevens vermelden zodat deze op Google worden weergegeven, met of zonder het fysieke adres.

 • Waarom moet ik mijn bedrijf laten verifiëren?

  Dat is een goede vraag. Door uw bedrijf te verifiëren, kunnen we bevestigen dat u de eigenaar van het bedrijf bent en toestemming heeft om uw bedrijfsprofiel van Google te beheren. We vinden uw beveiliging belangrijk en willen ervoor zorgen dat alleen u updates in uw bedrijfsprofiel kunt doorvoeren.

 • Hoe verifieer ik mijn bedrijf?

  Dat is eenvoudig: voor de meeste bedrijven geldt dat de eigenaar het eigendom telefonisch kan bevestigen of u kunt een briefkaart van Google aanvragen op uw adres. Meer informatie over de verificatie van uw bedrijf vindt u hier.

 • Hoe krijg ik een zakelijk e-mailadres?

  Met Gmail van G Suite, een van de zakelijke tools van Google, kunt u een e-mailadres met de domeinnaam van uw bedrijf krijgen voor uzelf (u@uwbedrijf) en alle anderen in uw team. Een zakelijk e-mailadres wekt vertrouwen bij klanten. U kunt ook e-mailaliassen maken zoals help@uwbedrijf en sales@uw bedrijf om vragen van klanten te beantwoorden. Meer informatie over hoe u een gepersonaliseerd e-mailadres krijgt met G Suite.