Casten naar je speakers

Met Google Cast kun je je favoriete muziek vanaf je telefoon, tablet of laptop rechtstreeks afspelen op je speakers, soundbars en AV-ontvangers.

1

Maak verbinding met wifi

Maak op je telefoon of tablet verbinding met hetzelfde wifi-netwerk als op je audio-apparaat.

2

Open een muziek-app

Open een muziek-app met Google Cast-functionaliteit op je telefoon of tablet. Ga voor apps met Google Cast-functionaliteit naar g.co/cast/audioapps.

3

Tik op de Cast-knop en selecteer je muziek

Tijdens het casten kun je je telefoon gebruiken om te bellen of een game te spelen. Je kunt zelfs de kamer uitgaan. Je kunt dit doen zonder de muziek te onderbreken die wordt afgespeeld.

Bedien je muziek rechtstreeks vanuit je favoriete muziek-app

Je kunt zoeken en browsen, afspelen, overslaan en het volume hoger zetten vanuit je vertrouwde muziek- en audio-apps. Je vrienden en familieleden kunnen ook meedoen en hun favoriete apps gebruiken om naar je speakers te casten.

Google Cast is compatibel met smartphones en tablets met Android 2.3+ en wifi-functionaliteit en met iPhone, iPad en iPod met iOS 7.0+.

Cast muziek vanaf je laptop

1. Open de Chrome-browser op je laptop.

2. Voeg de Google Cast-extensie toe via de Chrome Web Store (g.co/castextension).

3. Maak op je laptop verbinding met hetzelfde wifi-netwerk als op je speaker, soundbar of AV-ontvanger.

4. Surf naar een muziekwebsite met Google Cast-functionaliteit, zoals Google Play Muziek. Klik op de Cast-knop en geniet van je muziek.

Ondersteuning

Bekijk het Helpcentrum van Google Cast voor vragen over Cast. Heb je problemen met de installatie of andere problemen die niet gerelateerd zijn aan Google Cast? Neem contact op met de fabrikant van je apparaat.

Google Play is een handelsmerk van Google Inc.

Voor toegang tot bepaalde inhoud is mogelijk een abonnement nodig. Prestaties van bepaalde Cast-functies, services en apps zijn afhankelijk van het apparaat dat je voor Cast gebruikt en je internetverbinding. Bepaalde Cast-functies, services en apps zijn mogelijk niet in alle landen beschikbaar. Cast is compatibel met smartphones en tablets met Android 2.3+ en wifi-functionaliteit; iPhone, iPad en iPod met iOS 7.0+; Chrome voor Mac® en Chrome voor Windows®; en Chrome OS.