Drive logo

De opslagfuncties van Drive verkennen

Jouw bestanden op jouw manier: Drive-functies

 

Met een Google-account krijg je 15 GB aan opslagruimte gratis die wordt gebruikt door Google Drive, Gmail en Google Foto's. In deze ruimte kun je dus bestanden opslaan, e-mailbijlagen bewaren en back-ups van foto's en video's maken. Heb je meer dan 15 GB nodig, dan kun je upgraden naar Google One.

Logo van 15 GB gratis Google Drive Opslag

Foto's, video's, presentaties, pdf's en zelfs Microsoft Office-bestanden: het maakt niet uit welk type bestand het is, je kunt alles veilig opslaan in Drive.

Lijst met bestandstypen in Google Drive, zoals afbeeldingen, documenten en muziek

Je bestanden in Drive zijn privé totdat je zelf besluit ze te delen. Je kunt anderen snel en eenvoudig uitnodigen om een bestand of map te bekijken, te bewerken of er opmerkingen bij te plaatsen. Dit is een heel gemakkelijke manier van online samenwerken.

Google Drive-opties voor privacy en delen

De beveiliging van je bestanden is van cruciaal belang. Daarom is het een hele geruststelling dat elk bestand in Drive altijd veilig blijft, wat er ook gebeurt met je smartphone, tablet of computer. Drive wordt versleuteld met SSL, hetzelfde beveiligingsprotocol dat voor Gmail en andere Google-services wordt gebruikt.

Google Drive-beveiligingsvergrendeling

Speciaal ontwikkeld om te werken met Google

 
Gmail-fotobijlage met één klik opslaan in Drive

Plaats de muisaanwijzer op een bijlage in Gmail en zoek het Drive-logo. Via dit logo kun je je bijlagen rechtstreeks opslaan in Drive, zodat je ze op één veilige plek kunt organiseren en delen.

Gmail-fotobijlage met één klik opslaan in Drive

Drive kan voorwerpen in afbeeldingen en tekst in gescande documenten herkennen. Wanneer je bijvoorbeeld zoekt naar 'Eiffeltoren', ontvang je als resultaat mogelijk tekstdocumenten met dat woord en/of afbeeldingen van de Eiffeltoren zelf.

Foto van de kust van Oregon, opgeslagen in Google Drive en gedeeld op Google+

Sla je foto's op in Drive en laat ze tot leven komen met Google Foto's. Maak moeiteloos perfect bewerkte foto's, plus animaties, films en meer.

Google Drive-gegevens op Chromebooks

Google Drive is geïntegreerd in Chromebooks, zodat automatisch een back-up wordt gemaakt van je bestanden en foto's. Bij de meeste nieuwe Chromebooks krijg je twee jaar gratis 100 GB opslagruimte.

 

Slimmer werken met apps

 

Maak bestanden en werk samen met anderen. Deel documenten en bestanden, breid spreadsheets uit en maak in een handomdraai een presentatie met onze apps Documenten, Spreadsheets en Presentaties.

Google Drive, Documenten, Spreadsheets en Presentaties beschikbaar voor delen

Met Google Formulieren kun je een enquête houden of snel een teamrooster samenstellen aan de hand van een eenvoudig online formulier. Vervolgens kun je de resultaten bekijken, netjes geordend in een spreadsheet.

Voorbeeld van Google Formulieren in Google Drive

Met Google Tekeningen kun je diagrammen opmaken, stroomdiagrammen maken en deze vervolgens eenvoudig toevoegen aan andere documenten of insluiten op een website.

Google Tekeningen-pictogram

Bewerk je profielfoto, maak een gegevenslandschap, stel een mindmap samen, enzovoort. Er zijn meer dan 100 Drive-apps waarmee je meer uit je gegevens kunt halen. Probeer eens een app uit de Drive-collectie in de Chrome Web Store.

Meer dan 100 Google Drive-apps beschikbaar

Nog meer doen met Drive

 
Voorbeeld van documenten opslaan in Drive door een foto te maken met Android-telefoon

Scan al je papieren documenten met Drive voor Android. Maak een foto van belangrijke documenten, zoals facturen, brieven en afschriften, om ze onmiddellijk als pdf-bestand in Drive op te slaan.

Schakelen tussen Google Drive offline en online

Maak bestanden offline beschikbaar, zodat je ze ook kunt bekijken wanneer je niet online kunt werken op je telefoon of tablet, bijvoorbeeld in een vliegtuig of in een gebouw met een slechte verbinding.

Voorbeeld van revisiegeschiedenis van Google Drive-bestanden

Je kunt voor de meeste bestandstypen tot 30 dagen teruggaan. Zo kun je eenvoudig controleren wie bepaalde wijzigingen heeft aangebracht en eventueel een vorige versie herstellen: een bijzonder gemakkelijke methode voor versiebeheer.