Barnardos

Barnardos optimaliseert zijn Ad Grants-account met zoekwoorden en advertentie-extensies voor betere conversiepercentages.

Marketingdoelen

  • CTR van meer dan 1% behouden
  • Donatie- en e-mailregistratieconversies verbeteren
  • Het aantal vertoningen verhogen en niet-merkgerelateerd verkeer met betrekking tot kinderen aantrekken

Maatstaf voor succes

2.57%

CTR behaald

366%

hoger conversiepercentage

350%

stijging in het aantal websitevertoningen

In het kort

Barnardos

Locatie: Dublin, Ierland www.barnardos.ie

Missie

Barnardos is een van Ierlands grootste liefdadigheidsinstellingen voor kinderen en telt meer dan veertig centrums die middelen bieden aan kinderen in achterstandsgebieden. De organisatie helpt kinderen opgroeien in een veilige, zorgzame omgeving waarin hun emotionele welzijn, onderwijs en ontwikkeling kunnen worden verbeterd. Barnardos weet hoe familie en de gemeenschap de opvoeding van een kind kunnen beïnvloeden en werkt actief samen met andere groeperingen die zich inzetten voor kinderen om van Ierland een plaats te maken waar een kind echt kind kan zijn.

Marketingdoelen

Barnardos is afhankelijk van vrijwilligers en donaties om de organisatiewerkzaamheden voort te zetten. De organisatie wilde meer verkeer naar de website leiden en algemene, aan kinderen gerelateerde zoektermen gebruiken die niet aan een merk zijn gebonden om zo de prestaties te verbeteren en nog meer kinderen te bereiken. Daarnaast wilde de organisatie zich toegankelijker opstellen door specifieke pagina's op de website uit te lichten en haar locatie en telefoonnummer te delen. Ze hoopten met de juiste combinatie van zoekwoorden en advertentie-extensies een specifieke doelgroep te bereiken en de algehele prestaties te verbeteren.

Procedure

In 2013 werkte Jean O'Brien, directeur online activiteiten bij Barnardos, samen met een online advertentie-expert. Tijdens deze samenwerking kwam naar voren dat de zoekwoorden van de organisatie aan irrelevante zoekopdrachten waren gekoppeld. Jean heeft een modifier voor breed zoeken, zoekwoordgroepen en exacte zoekwoorden ingezet om de zoekwoordenlijst van Barnardos beter af te stemmen met relevante termen en meer controle te hebben over welke termen een advertentievertoning activeren. Toen de zoekwoorden eenmaal in advertentiegroepen en campagnes waren gegroepeerd, heeft Jean sitelinks, oproepextensies en locatie-extensies toegevoegd om de advertenties aan te vullen en extra informatie te bieden zonder hier extra voor te moeten betalen.

Impact van Google Ad Grants

De inspanningen van Jean om het Google Ads-account van Barnardos te verbeteren, hadden een directe impact op de prestaties van de zoekwoorden, de donaties en de online registraties. Barnardos heeft aangegeven dat er een recordconversiepercentage van 9,5% is bereikt en dat de overige online marketingplatformen die ze gebruiken, hierdoor ruim zijn overtroffen. Jean is er ook erg trots op dat Google Ads momenteel voor 15% van alle e-mailregistraties en 17% van alle online donaties zorgt. Vanaf het moment dat de organisatie is begonnen met adverteren via Google Ad Grants in 2007 is er sprake van een doorlopende groei in de merkbekendheid. 28% van alle paginaweergaven op de website kan op dit moment worden toegeschreven aan Google Ads. De organisatie blijft kinderen in Ierland helpen en is dankbaar dat Google Ad Grants de mogelijkheid biedt online te adverteren.

"Zonder Google Ad Grants konden we ons geen online advertenties veroorloven en goede resultaten boeken."
Jean O'Brien, directeur online activiteiten, Barnardos